torstai 26. maaliskuuta 2015

Terassisuunnitelmia

Heipähei! Aurinkoinen aamu sai taas ajatukset kesään ja terassiprojektiin. Lämpötila oli kyllä aika lähellä nollaa, mutta niin se auringonpaiste vain sekoittaa pään. Tänä keväänä on tarkoitus alkaa rakentaa terassia talon viereen, ja sitten myöhemmin pihasauna terassin jatkeeksi. Tontilla on vanha pihasauna, joka on kuitekin käyttökelvoton, sillä lattia on romahtanut. Olemme kuitenkin visioneet alusta asti, että sen tilalle rakennetaan jossain vaiheessa uusi pihasauna. Talon ja saunan välille tulee siis terassi, jonne haluaisimme upottaa paljun. Miehellä on paljun rakentamisesta ja sen vesi- ja lämmityssysteemeistä jo suunnitelmat aika selvillä... Terassi- ja pihasaunaprojektit ovat kuitenkin aika isoja ponnistuksia, joten katsotaan, millä aikataululla ja missä vaiheessa niitä aletaan tosissaan rakentaa. Terassista olisi hyvä aloittaa, sillä siinä on huomattavasti pienempi homma kuin ympärivuotisen pihasaunan rakentamisessa. Ruokailutilasta on ovi takapihalle, ja tällä hetkellä vain portaat, mutta siitä on tarkoitus alkaa terassi. Kun terassi alkaa ruokailutilan kyljestä, niin siihen on helppo kattaa ruoka ulos. Siksi se on toiveissa lasittaa jossain vaiheessa.

Terassi on asialistalla aika ykkösenä senkin vuoksi, että olemme kyllä niin vannoutuneita ulkonasyöjiä aina kun vähänkin on lämmintä. Viime vuonna sain pitkään toivomani Muurikan ja mies rakensi sen ympärille kunnon grillivaunun keittiön tammitasojen ylijäämäpaloista vanhan kaasugrillin kylkeen (diy muurikka kesäkeittiö). Näin sekä grilliä että Muurikkaa pystyy käyttämään kätevästi samalla kaasulla.
terassisuunnitelma polyvore kollaasi riipputuoli tulikori valoköynnös
Valoketju, amppeli, lämpösäteilijä, riipputuoli, öljylamppu, tulikori, ruukkuteline


Mutta siis luonnollisesti olen jo kehitellyt ajatuksia terassielämän suhteen... :) Riipputuoli on aika ehdoton. Meillä on sellainen jalallinen versio, ja siihen olisi kiva löytää uusi kangas. Vanha on pari vuotta virttynyt ja yök, myös hiiret ovat sitä maistelleet (jäi toissasyksynä pihalle puuarkkuun hiirten herkuksi). Tuo valkoinen riipputuoli ON24 -verkkokaupasta oli tosi edullinen, 27 €! Hapsut saisivat kyllä lähteä heti, mutta muuten aika mukavan oloinen... 16 ledin valoketju toisi ihanaa pihajuhlatunnelmaa kesäiltoihin, sekin oli vain 35€.

Tarkoituksena on lasittaa osa terassista, ja silloin käyttöaikaa pidentämään tarvittaisiin lämpösäteilijä. Miehen mielestä sen tarvitsee ehdottomasti olla infrapunalämmitin, ja minä haluan sen olevan roikkuva, joten tämä lämpösäteilijä olisi kaikenkaikkiaan hyvä vaihtoehto. Infrapunalämmitin on kuulemma parempi kuin puhallin. Ja ehdottomasti sähköllä toimiva, ei kaasulla. Oi miten ihanaa olisi täällä kaiken pimeyden keskellä tunnelmoida pitkälle syksyyn terassilla! Clas Ohlsonin valikoimassa on ainakin ennen ollut tuollaisia söpöjä öljylamppuja, mahtaako jossain olla vastaavia? Tuollainen tulikori kuuluu siihen kategoriaan, jotka olisivat ajatuksena ihania ja näyttäviä, mutta tulisiko sitä juuri koskaan viritettyä tulille?

Kukat ja istutuksethan kuuluvat terassille ehdottomasti... Ferm Livingin valikoimasta löysin aika ihania tarvikkeita kukille, kuten amppelin ja kolmijalkaisen kukkaruukkutelineen. Tuohon jalalliseen telineeseen saisi tosi kivasti rönsyävät kesäkukat, esimerkiksi sellaiset amppeleina myytävät kun naksauttaa sangat irti.

Näistä olen nyt niin inspiroitunut! Millaisia piha- ja terassisuunnitelmia teillä on? P.s. postaus EI sisällä mainoslinkkejä, niin kuin ei ole koskaan ollut postauksissani. En edes tiedä miten sellaisia laitetaan. :) Voisinkin selvyyden vuoksi laittaa jonkun yhteenvedon mahdollisista kaupallisista kuvioista.

Hei muistakaahan osallistua messulippuarvontaan, mikäli mielitte Piha- ja puutarhamessuille 10.-12.4.! Arvontaan pääset tästä! Liput messuille tarjoaa Turun Messu- ja kongressikeskus.

Toivotaan aurinkoa myös huomiselle > vapaapäivä! Jai!

Katri
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig