sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Kevättalven parhaita hetkiä...

Aurinko paistaa täydeltä terältä, moottorisaha laulaa, homma käy ja tuore puu tuoksuu. Koko päivä ulkona, mitä nyt haalaria käytiin välillä vaihtamassa ja syömässä. (Ja juuri kun mietin, onko jossain muka vielä lunta, niin ei tarvinnut mennä kuin 100 km sisämaahan päin...) Nämä puusouvipäivät ovat parhaimmillaan juuri tällaisia - ei tehdä veren maku suussa vaan rauhassa, vähän enemmän lasten ehdoilla. Ja kun oli välillä liian monta kokkia sopassa, niin yhdelle jäi kätevästi aikaa myös valokuvailla. :) 

Pienempi taisi saada raittiin ilman myrkytyksen ja pöhötti pitkästä aikaa kolmet päiväunet, isompi sen sijaan teki hommia niin tyyriinä. E sai ohjata traktoria, vetää tukkeja vinssin avulla, kantaa metrihalkoja ja huolehtia kahvitauoista. Huomaan näiden päivien olevan hänelle tosi tärkeitä ja mieluisia. Hänelle tekee niin hyvää huomata, mihin kaikkeen pystyy, vaikka ei ensin uskaltaisi.

puusouvi puuhommissa
Repo rankana, päivän paistattelija.

Hieman perspektiiviä näihin omiin asumismukavuusasioihin toi taas muistutus siitä, että tuossa alimmaisen kuvan taustalla näkyvässä "talossa" on vielä reilu 50 vuotta sitten synnytty ja asuttu.

Olipa päivä - fyysisesti raskas, mutta taas niin antoisa! Tällaiset puuhapäivät ovat parhaita me-hengen -kohottajia. Ja fyysisestä työstä vieraantunut tuntee taas tehneensä jotain. Huomenna löydän itsestäni uusia lihaksia. Illalla lapsia nukuttaessa kysyin E:ltä perinteiset Mikä oli kivointa tänään? ja hän vastasi, että se, kun mä vlinssasin ja se kun katottiin niitä kuvia! Vitsit, miten kiva kuulla, että oli kiva katsoa kuvia. Tykkään itse muistella asioita kuvista, ja näköjään tämän päivän kohokohtien läpikäynti kuvista oli E:llekin tärkeää. Muistoja syntyy toki ilman kuviakin, mutta helpompi niitä on muistella kuvien avulla, ainakin tällaiselle lahopäälle...

Reipasta uutta viikkoa! Joo, katsotaan, kuinka reippaaksi itse tunnen oloni huomenna...

Katri
SHARE:

2 kommenttia

  1. Ihania puuhastelupäiväkuvia! :) Tuollaiset yhdessä tekemisen hetket ja fyysinen ahertaminen ihanassa säässä on ihan parhainta! Mukavaa viikkoa sinne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja nyt ovat kädet hellinä.. :) Oli kyllä virkistävää tehdä kunnolla jotain fyysistä ja vieläpä hyödyllistä! Kivaa viikkoa sinullekin Jenni!

      Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig