sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Viime aikojen lempparit ja syvälliset

Onpa viikonloppu sujahtanut.. Perjantai-iltaa vietimme työkavereiden kanssa juhlien aamun pikkutunneille asti, lauantai ja sunnuntai taas menivät lasten kavereiden synttäreiden merkeissä. Jotain pientä muuta ehdimme myös puuhailla, mutta käytännössä se jäi siihen perus pyykinpesuun, pelailuun, majojen rakennukseen ja taas siivoamiseen.

Katja muisti minua mukavalla haasteella muutama viikko sitten, kiitos kovasti ihanalle naiselle kauniissa talossa! Huomasitteko sanaleikin? ;) (Kääk - kun menin etsimään Katjan postausta aiheesta, huomasin, että siitä onkin vierähtänyt pari kuukautta! Minne nämä viikot hurahtavat?) No, anyway, pitkään tämä on siis ollut mielessä. Joten ihan ei nyt mennä tämän viikon ihanilla asioilla, mutta jospa kokoan joitain viime aikojen hyviä juttuja.

viherkasvi sisustus leikko orkidea


mosa interior tyyny viherkasvit sisustuksessa
Ihan ekaksi tähän pääsee kevät! Kevät ja vihreä, jota toistaiseksi on näkynyt enemmän sisällä kuin ulkona. Erityismaininnan ansaitsee myös Annon Pompula villamatto, jonka ostin hyvällä alella Kodin1:stä. Vielä on ihan kiva tassutella lämpimällä villamatolla, mutta kohta on varmaan aika vaihtaa matotkin kevyempiin. 

Tuo lattiatyyny on muuten oikein minun ja mieheni kommunikoinnin ruumiillistuma - järjestellessään paikkoja mies aina heitti sen sohvalle, ja minä puolestaan viskelin lattialle. Kerran taas siirtäessäni tyynyä lattialle tuhahdin artikuloiden, että "tämä on lattiatyyny", johon mies repesi ihan täysin nauramaan. Että mistä ihmeestä hän olisi voinut tietää, lattiatyyny? Mikä ihme on lattiatyyny?? Sitten me yhdessä nauroimme lattiatyynyä ja minä taas havahduin, että ei pidä olettaa toisen lukevan ajatuksia. Viime viikolla kun olin turhautunut jatkuvasti minun niskaani kaatuvaan arjen organisointiin ja samaan aikaan mies mietti milloin menisi salille, koin etten jaksa avautua taas ja päätin olla hiljaa mutisemisen sijaan. No, se oli entistä huonompi, koska mieheni ei ole sen parempi ajatustenlukija kuin minäkään. Eikä kuulukaan olla. Lauantaiaamuna oli taas niin ihana herätä kotona ja halia, että mietin vaan, miksi tuhlasin edellispäivän tuon ihanan katsetta vältellen? Pyydettyäni anteeksi hiljaisuuttani kerroin, mikä harmitti ja ymmärsin, että ei toinen tarkoittanut olla välinpitämätön. Ei hänelle vain tule mieleen, että pitäisi käydä läpi lasten kevätvaatteet, hankkia uudet pieneksi jääneiden tilalle, sulloa talvivaatteet säilytykseen, järjestää leikkitreffejä lapsille, hankkia synttärilahjat kavereille, tarkistaa että on kuivat ulkovaatteet huomiseksi, käydä kaupassa, valmistaa ruoka ja salaatti seuraavaksi päiväksi, hoitaa lastenhoitajan palkanmaksu, selvittää mitä kaikkea mihinkin pitäisi tilittää jne. jne. Kyllä hän perus arkiaskareita hoitaa, mutta niiden organisointi on minun kontolla. En haluaisi koko ajan pyytää, mutta en sulata sitäkään, että minun pitäisi kaikki hoitaa. Aiemmin, kun olemme tästä puhuneet, mies on pyytänyt minua listaamaan hoidettavia asioita, koska ei vaan tule ajatelleeksi, mitä kaikkea pitäisi tehdä. Ja se on ihan ymmärrettävää - mistä hän voisi tietää, olenko käynyt kaupassa ja miettinyt, mitä tehdään ruoaksi? Hyväksi todettu työlista pitäisi taas ottaa käyttöön, mutta jotenkin tunsin itseni ihan hölmöksi kirjoittaessani listaa ihan perus päivän hommista... Hänestä se oli hyvä ratkaisu, koska ei haluakaan että minun pitäisi hoitaa kaikki ja tekee kyllä mielellään, kunhan huomaisi mitä tarvitsee tehdä. Tiedän, että tämä on varmaan taas yksi pienimmistä murheista, mutta luultavasti vastaavat tilanteet aiheuttavat välillä mielipahaa monessa perheessä. Tiedättekö sen, kun tuntuu, että kaikki on omassa päässä? Sitten turhauttaa, kun toisella on muka aikaa aamulla katsoa aamu tv:tä samalla kun minä yritän lennossajuodun aamukahvin lomassa laittaa itseni, lapset ja kodin valmiiksi, että heillä on täällä helppo aloittaa päivä hoitajan kanssa.

Mutta siis miten tämä avautuminen liittyy viikon hyviin asioihin? Siten, että olipa hyvä taas ottaa etäisyyttä asioihin ja nähdä, että tämä asia on vain kommunikointiongelma, joka on ennenkin saatu toimimaan. Uusi arki minun töihin paluun jälkeen vaatii myös taas hieman totuttelemista. Perjantai-illan maailmanparannuksen jälkeen muistin myös, että voin itse vaikuttaa siihen, miten asioihin suhtaudun. Elämä on koetellut kovemminkin, ja nämä nyt ovat naurettavia harmistuksia. Voin suhtautua niihin yhtä ratkaisukeskeisesti, kuin muihinkin asioihin niin menneisyydessä kuin tulevaisuudessakin, työssä ja ihmissuhteissa.Mitäs muita ilonaiheita viime ajoilta keksisin? Näiden kilpaa konttaavien lasten lisäksi? :) No hei, keittiöni, siihen olen ihan rakastunut! Aamuaurinko paistaa ja valo tulvii pitkälle iltaan. Ruoanlaittokin on niin paljon mukavampaa, kun saa kunnon valossa häärätä. Kaikenmaailman siemenet ovat taas suurinta herkkua. Niitä tulee myös syötyä enemmän, kun ne ovat valmiiksi käden ulottuvilla. Niitä pitäisi kyllä kuulemma säilyttää jääkaapissa, mutta veikkaan, että sinne jäisivät.
siemenet ruokavaliossa monipuolinen hyvä ruoka
Vasemmalta alkaen auringonkukan-, kurpitsan-, hampun-, ja seesaminsiemeniä, sekä cashew-pähkinöitä.
Jos vielä jostain hehkuttaisin, olisi se ehdottomasti ystävät, vaikka nyt ei ole aiheeseen sopivaa kuvaa. :) Olen niin onnellinen, että minulla on muutama hyvä ystävä ja joukko muita ihania ympärilläni. Niin ja maailman parhaat työkaverit! Se on muuten suuri rikkaus - heidän kanssaan kun saattaa viettää jopa enemmän valveillaoloaikaa kuin omien perheenjäsenten. Toisten ystävien kanssa on tullut enemmän kilometrejä väliin, mutta henkistä välimatkaa onkin kurottu umpeen. E:n vauvavuoden aikana hukuin hetkeksi jonnekin vauvakuplaan, mutta onneksi löysin sieltä tieni takaisin myös ystäväksi...

Viime aikojen iloista haluaisin haastaa kertomaan myös uudet tuttavuuteni Suvelinan Fallen For An Old Chair -blogista, Minnan Mingaliina's:sta, sekä Mannaryynin Pesäpuusta. Joko sinä olet tutustunut näihin ihaniin?

Hyvää viikkoa ja iloja! :)

Katri
SHARE:

8 kommenttia

 1. Kiitos paljon haasteesta, katsotaampa saanko työnalle! :'-D
  Kivoja pohdintoja kyllä tässä sinun toteutuksessa :-) Mukavaa alkavaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olehyvä Minna, olisi kiva kuulla uusien tuttavuuksilta jotain pikku pohdintoja! :) Hyvää viikkoa sinullekin!

   Poista
 2. Kiitos haasteesta, otetaan vastaan ilomielin =) Tämä tuleva viikko työrintamalla tulee olemaan yksi raskaimmista, joten ilonaiheiden etsintä on todella tarpeessa. Palataan tähän siis hieman myöhemmin vaikka ensiviikolla =) Auringonpaistetta viikkoosi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei mitään hätiä näiden kanssa, itselläkin kesti kaksi kuukautta! :D Eikä aina tule tehtyä ollenkaan, ei siinä mitään... Mutta aina on yhtä ilahduttavaa saada haaste!

   Poista
 3. Haaste kuulosti mukavalta, kiitos sinulle siitä. Jään tätä nyt pohtimaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos inspiroiduit, ja saamme kuulla sinunkin tämän viikon iloisista! :)

   Poista
 4. Olette te kyllä ihania! Ja kuulostatte kyllä hyvinkin tutulta kommunikointi- yms. ongelminenne :D. Ihana kun jaoit ajatuksiasi. Sain heti jotenkin vertaistukea itselleni <3.

  VastaaPoista
 5. Pähkäilin tätä haastetta eilen ja tänään, mutta nyt voin sanoa, että valmista tuli!

  VastaaPoista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig