lauantai 21. maaliskuuta 2015

Pääsiäiseni lasipallossa

Hoi, onko siellä muita, jotka eivät oikein syty pääsiäistouhuista? Ne keltavihreät tiput, munat, höyhenet, kukkaruukut, noidat, puput ja mitkälie... Eikä pelkästään koristeet, vaan muutkin pääsiäisperinteet - eivät ole muodotuneet meille tärkeiksi. Tänäkin vuonna olen ihan yrittänyt pinnistellä, että huomioisin pääsiäisen jotenkin muutenkin, kuin järjestämällä perinteisen munajahdin lapsille ja laittamalla jotain pyhäruokaa. Rairuohot muistimme kylvää tänään (note-to-self > älä tee yksivuotiaan kanssa) ja pajunkissoja on tarkoitus koristella. E sai valita vähän pääsiäiskoristeita, kaikkein kirjavimpia tietty. Niitä riemunkirjavia höyheniä ja tipujakin tullaan siis ihastelemaan. 

Lasten pääsiäisen rinnalle virittelin oman pääsiäistunnelmani tuohon lasipalloon. Ja mikä siinä on pääsiäiseen viittaavaa? No ehkä korkeintaan nuo pikkumunat. :) Mutta kun ajattelin pääsiäistä sitä tehdessäni, se ajaa nyt hyvin asiansa pääsiäiskoristeena. Minua on jotenkin aina viehättänyt tuollaiset lasimaljoihin tai kupujen sisälle tehdyt asetelmat, pienet maailmat. Eikö sille ole joku nimikin? 

kasvikoriste lasimaljassa viiriäisenmunat koristeena


Kävin haistelemassa Kukka- ja puutarhaliike Saija Aaltosella kevättuulia, ja siellä sain idean tuollaiseen lasipallo"istutukseen". Keskelle lasimaljaan laitoin lankaköynnöksen (joka on muuten aivan ihana kesälläkin ulkona istutuksissa) ja reunoille hain pihalta sammalta, sekä jotain kivikkokasvia. Sitten vähän sisalia ja ne hillitymmät pääsiäiskoristeet, eli tyhjät viiriäisen munat, joita Saijalla oli myynnissä ja koristuksena omissakin istutuksissa.

Yllättäen tämä minipuutarha kiinnosti myös perheen pienempiä, joten koriste täytyi siirtää hieman korkeammalle. Katastrofin ainekset olivat jo yllättävän lähellä.Mitäs pääsiäisvalmisteluja teillä tehdään? Milloin muuten se virpomispäivä on? Huomenna vai? Sekin on meillä aina mennyt ohi, kun on ollut jotain menoa. Sen sijaan munajahdista ollaan pidetty aina kiinni, ehkä se on sitten meidän pääsiäisperinteemme. Viime vuoden jahdista voit lukea täältä. Tänä vuonna munia etsitään huomattavasti isommalla pihalla, siitä tulee kivaa! E odottaa jo kovasti ja miettii, ketkä kaverit pyytäisi mukaan. 

Kaverini kertoi, että heidän isoäitinsä piilottaa vieläkin aikuisille lapsenlapsille munat etsittäväksi pääsiäisenä, voi miten ilahduttavaa se olisi! Vaikka olen kyllä helposti niin kärsimätön, että en jaksaisi varttia kauempaa etsiä.. Mutta ehkä se olisi ihan hauska pääsiäisen ohjelmanumero myös meille aikuisille, ja lapsista tietty olisi hauskaa piilottaa muna toisen vanhemman kanssa ja hihitellä sitten kun toinen ei löydä... :)

Mutta hei arvatkaas - kello on näin vähän, joten minä ajattelin maalata yhden seinän.

Hyvää viikonlopunjatkoa ihanaiset!

Katri
SHARE:

14 kommenttia

 1. Oi ihana asetelma! Itsekin rakastan tuollaisia "pikku-maailmoja". 😊 Ensi viikon sunnuntaina on virvonvarvon-päivä. Se on meillä ollut perinne ja käydään lähimpien naapurien&sukulaisten ovella virpomassa. Kuten aiemminkin puhuttiin, niin meillä Pääsiäinen näkyy, mutta koristeet ovat melko hillittyjä. Paitsi lastenhuoneessa. 😉 tuo munanpiilotus on ihana idea. Pääsiäisateria meillä lähisuvun kesken tuli viime vuonna perinteeksi ja oikein odotan sitä.. Hyviä maalailuhetkiä sulle reipas! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, palmusunnuntai.. Onkohan jossain tapana virpoa vasta pääsiäisenä? Tuo pääsiäisaterianne kuulostaa mukavalta. On se kyllä aina niin kiva syödä porukalla!

   Poista
 2. Onpa kaunis tuo pallo! Meillä on ruohot kylvämättä ja koristeet kadoksissa ties missä autotallin uumenissa. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Ja hei hyvä kuulla, että muuallakin ollaan vielä vähän vaiheessa! :) Pääsiäinen nyt vaan ei ole sellainen the juttu.. Ja minä vedin monta vuotta pääsiäisen ihan ohi, koska eihän lapsi tiennyt vielä pääsiäiseltä mitään koristeita tai erityistä odottaa! :)

   Poista
 3. Ihana asetelma <3 Täällä kans yks joka ei kauheana syty pääsiäisestä. Sitten joka vuosi mietin pitäisikö enemmän panostaa ihan lasten vuoksi. Lasten kanssa kyllä virpomisoksat koristellaan. Se päivähän on viikon päästä. En tiedä jääkö nyt vähän välistä kun reissussa silloin ollaan. Ruohoakaan ei olla joka vuosi kylvetty. Nyt kyllä ostin ohransiemeniä, mutta mietin että kannattaako niitä nyt laittaa kun ei kukaan ole useampaan päivään kastelemassa. Minun lapsuudessa pääsiäispupu piilotti munat. Miehen lapsuudessa taas kukko on muninut pipoon sängyn alle. Jokavuosi tästä pientä kinaa. Sen olen antanut periksi että lapset saavat pipon laittaa sängyn alle odottamaan, mutta mielestäni kukko ei muni joten pääsiäispupu ne munat käy sinne pipoon laittamassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, hauska tuo teidän kukko vai pupu -dilemma! :D Joka tapauksessa, se pääasia eli munat kuitenkin ilmestyvät! :) Minulla on ollut hyvin samoja ajatuksia pääsiäisestä ja ihan just ruohon kylvämisestä kuin sinulla. Ajattelin jo eilen, että kannattaako sitä enää laittaa, kun ei välttämättä ehdi enää pääsiäiseksi.. Mutta sitten ajattelin, että noo, laitetaan nyt, kun sain jostain siemenpussinkin, ei tarvinnut edes muistaa ostaa! Silläkin kylkiäisellä oli kai joku tarkoitus :)

   Poista
 4. Pääsiäinen taitaa mennä tänä vuonna rempatessa ja rakentaessa verantaa =) On niin sopivasti noita vapaapäiviä niin kerkiää. Neiti kävi ensimmäistä kertaa viime vuonna virpomassa mummalla ja faarilla sekä kummiensa luona. Se taitaa olla tänäkin vuonna ohjelmassa. Meillä ei sisustuksessa pääsiäinen taida näkyä oikein millään lailla. Pajukissoja on puska haettu =) Niin ja meillä on sellaiset paperit munat joihin voi sisälle sitten namusia laittaa. Kukko käy yöllä munimassa niihin. Tämä perinne on omasta lapsuudestani, siksi myös meillä munitaan pääsiäisenä =) =) Ihanaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kuulostaa ihanalta! Rempan tuotokset saavat aina niin hyvälle tuulelle. Minä ajattelin virpomisesta vähän samaa, että tietyillä tutuilla voisi käydä, siten taisimme jonain vuonna käydäkin.. Kivalta kuulostaa tuo teidän pääsiäisperinne! Vähän kuin joulusukka, kiva ylläri lapsille! :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos Jonna! Jotain taianomaista viehätystä tuollaisessa taitaa olla, sitä tekee mieli käydä kurkkimassa välillä! :)

   Poista
 6. Tosi kivan pääsiäismäisen viherkasviasetelman olet tehnyt! I like! <3

  VastaaPoista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig