maanantai 19. toukokuuta 2014

DIY Muurikka kesäkeittiö

Vanha uskollisesti palvellut pallogrillimme vaihtui sattumien kautta vähän järeämmän luokan grillausarsenaaliin. (Siis meidän näkökulmasta järeämpään, kun olemme tottuneet vain pikkupallolla grillailemaan...) Symppis ufomme on toki vieläkin käytössä, koska sitä hiiligrillin tuoksua ja aromia ei vaan pysty vastustamaan. :) Mies sattui olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan, kun setänsä oli vaihtamassa kaasugrilliään parempaan. Ja toki se meille kelpasi pallogrillin apuriksi - tuo pikkuinen kun on vähän ollut helisemässä suuremmalle väelle grillattaessa.

Samaan syssyyn minä aloin taas lämmitellä Muurikka-ajatusta, perustelin niin kuin nainen nyt perustelee (väsytystaktiikka ;) )... Yhtenä päivänä pihahommissa mies penkoi varastosta jotain aivan muuta, ja löysi sattumalta ison palan keittiön tasoista ylijäänyttä massiivitammitasoa. Siitä se ajatus sitten taisi lähteä.. Yhtäkkiä huomaan hänen mallailevan palaa keittotason tilalle, irroittavan grillin tarpeetonta ja rumaa keittotasoa, ja hiovan massiivitason reunoja. Taso oli aika iso, mutta massiivitason sahaaminen on aika työlästä hommaa, joten se sai jäädä. Ja tarkemmin katsoen, siihenhän mahtuisi nyt Muurikka aika hienosti! Olisi aika ergonominen grillausasento, toisin kuin jaloilleen viritetyn Muurikan kanssa tai jos Muurikan joutuisi sijoittamaan kauemmaksi kaasugrillistä. Tosin koko grilli meinasi kipata tason painosta, mutta löytyi sentään ylimääräinen betonilaatta painoksi tasapainottamaan grilliä. Ja sitten löysimme varastosta vielä toisen pätkän massiivitasoa, joten toinenkin muutaman kesän ulkonaolosta kärsinyt puutaso sai lähteä. Keittolevyn kaasuletku laitettiin Muurikan kaasupolttimeen kiinni, jolloin samalla kaasulla pystyy yhtäaikaa käyttämään sekä Muurikkaa että grilliä. Tasot saivat vielä  kylkeensä alkuperäiset koukut, joihin voi laittaa roikkumaan tarvikkeita tai pyyhkeen.

grillaus

tuunattu grilli tee-se-itse grilli, OPA Muurikka

massiivipuinen työtaso ulkona
grillikasvikset, valurautapannu


Vanha kaasugrilli ei tosiaan ole mikään kaunistus, mutta näin tuunattuna ihan nätti ja tosi käytännöllinen yhdistelmä valurautapannun kanssa! Ja minä kun rakastan laskutilaa, niin tässä sitä on tarpeeksi! :) Yllättävän paljon siitä on grillauksessakin apua. Tuohon rottinkituolin viereiselle tasolle kyllä tuppaa näin lämpiminä päivinä kertymään kaikenlaista kamaa samalla tavalla, kuin keittiön apupöydälle/saarekkeelle. Vanha ja tilaavievä säilytysarkku meinasi jo saada lähtöpassit, mutta ehkä se toimii tuossa istumapaikkoina ja kukka- ja yrttiruukkujen tasona.

Eilen grillailtiin kavereiden kanssa ja tehtiin jälkkäriksi kesän eka mansikkapavlova. Pavlova ei kyllä petä koskaan.. Ja nyt kun olen hiffannut marengin valmistuksen salat, se ehkä onnistuu jatkossakin takuuvarmasti. Miten teidän helleviikko on lähtenyt käyntiin? Meillä oli tänään kahteenkin otteeseen ukkosmyrsky. Ihanaa, kun maa sai kunnolla vettä! Heti tuntui kaikki puhkeavaan vihreämmäksi.

Lämmintä viikonjatkoa ympäri Suomen!

Katri
SHARE:

12 kommenttia

 1. Tosi hieno muutos! Ja ihana blogi sulla! Pitääkin klikkautua lukijaksi :) joo me asutaan kans samalla suunnalla, tosin ei aivan turussa. Kiva löytää bloggaaja joka on läheltä kun niin moni on kauempaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura, kiva kuulla! :) Ei mekään sentään ihan Turussa, Kaarinassa.. Laitan Anulle viestiä, olette kuulemma suunnitelleet jotain tapaamista ja yhteistyökuvioita. :) Kuulostaa tosi kivalta!

   Poista
 2. Sullahan on kesäkeittiö nyt hyvässä kunnossa. Kyllä tuolla kelpaa grillailla. Kehtaanko edes tunnustaa, että meillä on grillattu vasta makkaraa ja sekin oli jo vappuna. Olen odotellut, että mies laittaisi grillausparvekkeen kuntoon. Sehän on ihan selvästi miehen yksinoikeus, johon ei kannata itse sekaantua. Muurikka on myös edelleen hankintalistalla...se kyllä tulee! Kivaa viikon jatkoa sulle :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu nyt on vehkeet kunnossa! :D Meillä on aika sama juttu tuon grillaamisen kanssa.. Niin se kai menee, että minä teen kaiken muun ja mies seisoo grillin edessä ja kääntelee! :D :D Noo, ei nyt aivan, mutta kärjistettynä.. Ihan toimiva työnjako ollut tähän mennessä!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitti! Tässä on hyvä esimerkki siitä, että ilmeisesti joitain turhia "jätteitä" kannattaa kuitenkin säästää..

   Poista
 4. Vautsi, nyt kelpaa grillailla! Hienosti tuunailtu grilli, muurikka on ihan huippujuttu! Ihanaa, kun kesä tulee ja monet kesäsyömiset voi hoitaa grillin kanssa, nam! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, on vähän helpompaa saada kaikki samaan aikaan pöytään! :) Meistä on myös niin kiva grillata! Kun muutenkin tekee mieli vain kääntyä sisällä, niin miksi kuluttaisi ruoanlaittoonkaan niin kauheasti aikaa..

   Poista
 5. Todella onnistunut tuunaus! Löysin minäkin tänne Lauran blogin kautta kun huomasin, että olet Turun suunnalta. Oletko huomannut Turun alueen bloggaajien tapaamisen? Kurkkaa lisää blogistani http://arjentimantteja.blogspot.fi/2014/04/turun-seudun-bloggaajat-huomio.html ja jos olet kiinnostunut, niin laita minulle äkkiä postia. Tapaamispäivä lähestyy, mutta ehdit kyllä vielä ilmoittautua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin kurkkaamassa, kuulostaa tosi kivalta!! Mukavaa, kun kävit huikkaamassa. Laitan sinulle postia, toivottavasti ehdin mukaan!! :)

   Poista
 6. Upea on kesäkeittiönne!! Voi apua, kuinka alkoikaan tekemään pavlovaa mieli ;P nam!

  Place for Dreams

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina! Kesäkeittiö on tosi toimivaksi todettu. :) Pavlovaa tekee nyt mieli tehdä joka päivä, mutta onneksi olen pystynyt tässä suhteessa hillitsemään itseäni.. :D Jos sitten taas viikonloppuna!

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig