sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Grilli kuumana, kalaa ja kasviksia

Huhheijaa, mites olette helteistä selvinnyt? Toiset heittivät jo talviturkin, mutta minua tuskin saa tuonne mereen tänäkään kesänä. Vilukissa mikä vilukissa. (Nytkin viltin alla, kun mies tuulettelee kämppää kaikki ovet avoinna...) Lauantaina oli niin kuuma, että ei pystytty edes grillaamaan ja sai saunominenkin jäädä. Tänään olikin aika miellyttävä ilma, joten vauvakin sai paremmin nukuttua. Mitään kummempia ei olla puuhailtu - kunhan nautittu vapaapäivästä ja siitä, että miehen viikonloppuopinnot perjantaista lauantaihin loppuivat taas tältä erää. Kävimme äänestämässä ja vaalikahveiden sijasta mutustimme vaalipatongin uimarantaeväänä. :) E touhusi hiekkakakkujen kanssa ja me saimme hetken lukea kirjoja. On kiva, kun luemme usein samat kirjat (paitsi minä en lue dekkareita enkä mitään kauhuelokuviin rinnastettavia..), niin sitten voi vähän jakaa niitä mietteitä, mitä kirja on herättänyt. (Minua esimerkiksi aina ärsyttää, kun kirjat tuntuvat loppuvan kesken. Jättävät liikaa avoimia kysymyksiä.)

Kävimme vielä pienellä pyörälenkillä kylänraitilla ja ihastelimme vihreyttä. Tuumimme, että jos tältä alueelta tulisi joku kohtuuhintainen omakotitalo myyntiin, iskisimme siihen välittömästi. Harmi vain, että täältä on todella harvoin asuntoja myynnissä. Uusi omakotitaloalue on kaavoitettu ihan nykyisen kotimme lähelle, mutta rakennuttaminen tässä elämäntilanteessa tuntuu aivan liian suurelta ponnistukselta, kun tukiverkostojakaan ei täällä ole. Mutta mukavahan näitä on haaveilla iltakävelyllä. :)

lapsi grillaa

muurikkakasvikset, muurikka, kesäkasvikset parilalla
siika paisto grillissä, kalan paisto muurikalla


grillattu siikaEnnen pelin alkua vielä grillattiin ja chillattiin omalla pihalla. Tuo riipputuoli on kyllä mahtavin löhöpaikka, vaikka kangas onkin jo tosi kulunut ja virttynyt. Siinä kelpaa pikunkin makoilla. (Viihtyi melkein koko ajan, kun syötiin, kunnes hoksasi, että hänelläkin taitaa olla nälkä...) Ihanaa kuunnella sitä keskustelua, kun E lepertelee pikkusiskon söpöydestä, ja pikku kujertaa takaisin. <3 Siikafileet olivat kivasti tarjouksessa viikonloppuna, joten päätettiin grillata oikein herkkukalaa. Nahka tuli täydellisen rapeaksi, kun vasta ihan lopuksi käännettiin fileet saamaan myös pintaan vähän väriä. 

Voi kääk, nyt en pysty enää keskittymään kuin peliin.. En katso urheilua juuri koskaan, mutta kyllä MM-finaalin saatan katsoa näin sivusilmällä. :) Taidan olla aika epäisänmaallinen tässä suhteessa.. Noniin, viimeiset kymmenen minuuttia täyttä jännitysnäytelmää! Peukut pystyyn!!
SHARE:

6 kommenttia

 1. Kyllä olikin jännitysnäytelmää, ja näytelmää ennenkaikkea! :( Huhhuh! Mutta hieno saavutus Leijonilla!! ♥ ♥ Aivan ihania kuvia, ja ihanat pienet!! ♥ Koskaan ei oo tullut grillattua kalaa, täytyykin kokeilla! Ihanaa alkavaa viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, on jotenkin älytöntä, että pelissä paljon on kiinni tuomareiden aivoituksista! Joku olikin kommentoinut, että on se väärin, että pelaajat ovat ammattilaisia, mutta tuomarit eivät.. Oli kyllä hieno saavutus, kun oli kuulemma vähän kehno joukkue (minähän en näistä mitään tiedä, kunhan kuuntelin muita! :D)

   Me ollaan ennen grillattu kalaa foliovuoan päällä tai sitten ihan folion sisään käärittynä. Sillaikin onnistuu ihan hyvin, mutta kyllä tuolla tasaisella muurikkapannulla oli paljon helpompaa. Ja sai tosiaan ihanan rapsakan pinnan nahalle!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ruokaa on minusta niin kiva kuvata, kun se on yleensä aina hyvännäköistä! :D

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kyllä oli tosi hyvää! Paitsi ehkä vähän enemmän olisi kaivannut suolaa tuo kala, mutta sormisuola päällä teki tosi hyvän, pehmeän maun. Ihanaa, kun voi taas tehdä ruokaa ulkona ja grillata harva se päivä! (Varmaan juhannuksena tulee jo korvista ulos..) :)

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig