sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Kevätretki

En osaa pukea sanoiksi ajatuksiani äitiydestä. Kiitollisuus vetää vain hiljaiseksi. Tämä päivä on ollut tavallinen kaikkine pyykinpesuineen, päiväunineen, kikatuksineen ja uhmakiukkuineen. Mutta myös erityinen supatteluineen, sänkykahveineen ja koko perheen päiväunineen. Parasta oli kiskoa peittoa korvien suojaksi ja esittää nukkuvaa, jotta välttyisin kuulemasta valmisteluja. Väkisinkin alkoi peiton alla naurattaa, kun aloin kuulla alkusoittoa Juha Tapion "Mä tykkään susta niin että halkeen" -rallatuksesta, ja prinsessa-keijuksi pukeutunut isompi palleroinen kömpi täydessä tällingissä herättelemään. <3

Lähdimme aamupäivällä metsäretkelle Kurjenrahkan kansallispuistoon, joka oli meille ihan uusi tuttavuus. Vähän oikein harmitti, ettei tullut kunnon kameraa mukaan, kun niin kauniin kuvauksellisia paikkoja tuli kokoajan vastaan. Pysähdyimme usein vain ihastelemaan ja katselemaan ympärille. Tai siis minä ihastelin ja huokailin, mies komppasi ja E tuhisi "eikä ole, ihan samannäköistä joka paikassa". Ihana esimurkku! :D Vielä hihitytti, mutta entä sitten kun kaikki äidin sanoma tai tekemä on äärimmäisen noloa?

babybjörn rintareppu

metsäretki lasten kanssa
Todella kaunis paikka, suosittelen kaikille, jotka näillä seuduilla liikkuvat! Vaihtelevaa, kaunista maastoa - välillä avosuota ja välillä sankempaa metsää. Pitkospuut olivat alkumatkasta uusittu ja pidemmälle lintutornille mentäessä paikoin vähän jännemmät. Pari kertaa mulahti jalka ohi pitkospuun ja tuli pieni harmitus..

varsinais-suomi, kurjenrahkan kansallispuisto

Koivusaaren lintutorni, lapsi lintubongarinaVihdoin lintutornilla! Matkaa Koivusaaren lintutornille oli enemmän kuin luulimme, n. 2,5 km suuntaansa. Aurinko oli alkanut lämmittää kovasti, vaikka lähtiessä luulimme, että alkaa sataa. Perillä söimme pienet eväät ja lepäsimme, ja E hiikaroi itse tekemillään hiikareilla. Näkyi kuulemma paremmin kuin ilman. :)  Tuonne olisi pitänyt ehdottomasti mennä lintujen kevätmuuton aikoihin.Levähdyksen jälkeen meinasi tulla pieni väsy (päiväuniaika ilmoitti itsestään), mutta takaisinmenomatka sujui yllättävän joutuisasti, eikä varmaan vähiten sen ansiosta, että jokaisen suonpätkän ylityksen jälkeen oli luvassa rusinatauko. Ja emmääjaksa-nurinat pysyivät mahassa laiva on lastattu metsäaiheisilla  arvuutteluilla. Kaikki keinot käyttöön. :D

Toivottavasti teilläkin on ollut mukava sunnuntaipäivä, on sitä juhlittu tai ei. Ja onnittelut kaikille äideille (erityisesti omalle), olette tärkeitä!!

Mukavaa viikkoa! Toivottavasti lapsia nukuttaa huomenna pitkään.. Krooh..

Katri
SHARE:

6 kommenttia

 1. Mukavan tuntuinen päivä siellä:)
  Kivaa alkavaa viikkoa!
  On ihanaa olla äiti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle! Metsässä tuoksui niin ihanalta ja lämmin tuuli henkäili.. Toivottavasti pääsemme tuonne pian uudelleen!

   Poista
 2. Tuollaiset retket (eväillä) ovat parhaita. Luonto on paras huvipuisto! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen vähän samaa mieltä, että retki ilman eväitä ei ole retki.. :) Me molemmat olemme lapsena harrastaneet partiota, ja metsähuvipuistot tulivat silloin aika tutuiksi, mutta nuoruusiässä varsinkin minä vieraannuin metsästä aika kauas. Nykyään ajatus yövaelluksesta pimeässä kylmässä metsässä kaveriporukalla lähinnä karmaisee..

   Poista
 3. Ihana retki teillä! Tosi kiva lukea miten siellä hiikaroitiin ja syötii rusinoitakin :D Hih! Sitähän ne pienet retket pienten kanssa on parhaimmillaan <3 Meki ollaan muutamia kertoja käyty paikallisilla vastaavilla paikoilla, ja täytyy kyllä sanoa, että liian harvoin käydään kun lapset niistä reissuista aina niin kovin nauttivat (myös). Ollaan bongailtu linnunpönttöjä yms. ja jo matka joutuukin nopsaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parastahan on juuri tuo lasten touhu tutkia ja ihmetellä kaikkea. Tämä blogi on siitäkin aika kiva juttu, että tulee tallennettua tällaisia muistoja kuvien kanssa yhteen paikkaan. Mekin ollaan nyt harmillisen vähän käyty metsäretkillä, mutta toivottavasti taas kesällä kun on aikaa enemmän ja mukavammat kelitkin! Viime juhannuksena olimme laavulla yötä, ja E nautti siitä ihan suunnattomasti. Ei olisi halunnut lähteä kotiin ollenkaan. :) Samanlainen reissu olisi ihana tänäkin vuonna, mutta en tiedä, onko se vauvan kanssa ihan ok..

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig