keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Mattoa sovitellaan (ja valaisimia hehkutetaan!) :)

Tilaa ympärille, tilaa hengittää, rauhallisempaa ilmettä kaiken joulusälän jälkeen. Oli aika kova tarve siivota joulu pois, joten lähes kaiken laitoimmekin odottelemaan ensi vuotta jo ennen vuodenvaihdetta. Yläkerran kaiteella vielä on jouluvalot, mutta ne saavatkin vielä valaista öisten kulkijoiden tepastelua.

Oli ihanaa aloittaa uusi vuosi uudessa kodissa ikäänkuin puhtaalta pöydältä. Kalusteet löytävät vähitellen paikkansa ja voi alkaa miettiä kokonaisuuksia niiden ympärille. Ensimmäiseksi huomasin, että mattoja puuttuu aika tavalla, samoin pöytä- ja jalkavalaisimia. Valaisinten kanssa ei nyt niin kovin kiire olisikaan, mutta lautalattia kyllä lähestulkoon huutaa mattoja päälleen näin talvella. 

artecnica phrena 2 ikea byholma


Tilasin Ellokselta vaalean villamaton ja valkoisen irtopäällisen nojatuoliin (joka näkyy paremmin edellisessä postauksessa). Matto oli muistaakseni Denver-nimeltään, koko 170*240 cm, mutta beigenä en enää löytänyt sitä verkkokaupasta. Tykästyin maton luonnolliseen ilmeeseen ja notkeuteen, ja totesin sen saavan jäädä meille. Se tulisi varmasti sopimaan johonkin, nimittäin äkkiseltään ajateltuna se sopii kokonsa puolesta neljään tilaan. Tämä ruokailutilan toinen puoli kaipaisi ehkä jotain kuviollista tai kontrastisempaa, mutta toisaalta ajattelin tämän maton olevan ainakin ajaton. Siihen tuskin kyllästyisin toisin kuin mahdollisesti kävisi jonkun voimakkaammin kuvioidun maton kanssa. Toisaalta Annon Retki-matto näyttää juuri nyt tosi ihanalta! Mutta kuinka kauan tuo kalevala-henkinen matto ihastuttaisi?


korkean tilan valaisin ikea byholma rottinkituoli


Katosta roikkuu kaksi Artecnican Phrenaa, jotka tilasin Kajaanin Valomaailmasta. Noita valaisimia olikin tosi vaikea löytää Suomesta, ja varsinkin nimenomaan tuota Phrena2-mallia. Halusin tuon vähän leveämmän, jotta valaisimet täyttävät leveä tilan paremmin. Toisen valaisimen kanssa oli ensin vähän ongelmia, nimittäin siinä oli niin tiukat nepparit, että en saanut valaisinta millään koottua. Mieskin puristi ihan jollain työkalulla, mutta ei onnistunut.. Minä olin jo ihan kauhuissani, että mitä oikein teen lampun kanssa, jonka varjostinta en saa koottua, että ei kai tätä palauttaakaan voi. Mutta selvästi siinä oli joku vika, ja Valomaailmasta he sitten lähettivät heti seuraavaksi päiväksi uuden samanlaisen valaisimen, jonka kiinnitysnepparit menivät kiinni yhtä sulavasti kuin sen ensimmäisenkin. Olin ihan häkeltynyt niin positiivisesta vastauksesta ja ripeästä toiminnasta, luulin joutuvani selvittelemään ja vääntämään rautalangasta että on koitettu kaikin keinoin, mutta joku tässä mättää..

Sisustussuunnittelijamme Liisa ehdotti alunperin Phrenaa päytävalaisimeksi tuohon ruokailutilaan senkille. Ihastuin kovasti valaisimen valonsäteilyyn (yritän saada kuvan valo päällä jossain vaiheessa) ja halusinkin niitä sitten kattoon kaksin kappalein. Maailma on täynnä kauniita valaisimia, mutta niiden oikeiden löytäminen on kuin etsisi neulaa heinäsuovasta.. Siksi olikin ihan kiva saada muutama vinkki Liisalta, joiden pohjalta lähdin sitten kehittelemään ajatuksia valaisimista eri tiloihin. Mietiskelin valaistusasioita taannoin tässä (*klik*) postauksessa, ja aika vahvoja haaveet näyttävät olleen, sillä osa noista on toteutunutkin. 

Kauniita unia ihmiset! Minä taidan mennä aikaisin nukkumaan tänään! :)

Katri
SHARE:

6 kommenttia

 1. Niin hyvältä näyttää ♥♥ Ja tuo valonmäärä ja ikkunoiden määrä(!) on ihan kateuttaherättävää ;)

  Itse pidän myös kovin Annon Retki-matosta, mutta se menisi varmasti vain aina talviajat... Toki kesäisin ei välttämättä mattoja niin tarvikaan ;)

  Iloa viikon loppupuoliskolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä talossa on tungettu ikkunoita sinne mihin on saatu, toisaalle sitten ei senkään vertaa! :D Joku balanssi pitää olla.. :) Totta, tuo olisi selkeästi talvimatto, mutta olet oikeassa siinä, että kesällä ei varmaan tule paljoa mattoa pidettyä.. Varsinkaan kun tuosta ruokahuoneesta on käynti ulos ja jossain vaiheessa siihen pitäisi rakentaa terassi.. Ei varmaan ole kovin järkevää pitää vaaleaa villamattoa heti "sisäänkäynnissä"..

   Poista
 2. Onpa kaunis, herkkä tunnelma. ♥ Ihania hankintoja ootte tehneet! Tuo oman, uuden kodin laittaminen on kyllä niin kivaa puuhaa. Tehdä kaunista kotia, maailman tärkeintä paikkaa, itselle ja rakkaimmille.. Mukavia päiviä teille siellä upeassa kodissanne!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja hetken päästä E oli tehnyt majan tuonne pöydän alle. <3 Laittanut taljan, tyynyn ja viltin ja houkutteli siskon sinne kanssaan, harmi kun unohdin laittaa sen kuvan! :) Että eipä ne nurkat kovin pitkää näin seesteisinä pysy, elämää ne lasten touhut tuovat! Kiitos Kaisa, samoin sinulle!

   Poista
 3. Oi kun on kaunis ja valoisa tunnelma, todella tunnelmallista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Satu, ihmettelin itsekin kun on niin hempeä tunnelma, mutta varmaan tosiaan tuo valo ja vaaleanpunainen tekevät aika hempeäksi. Eikä haittaa yhtään, minä tykkään että on pehmeä tunnelma! :)

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig