lauantai 3. tammikuuta 2015

Uusi alku, minulle ja kaapille

Kylläpä jäi ankea olo edellisestä postauksesta. Mietin vielä yöllä kaikkea kirjoittamaani ja suunnittelin poistavani sen heti seuraavana aamuna. Ajattelin sitten kuitenkin, että meni jo, mitä sitä kieltämään. Ei minun pitänyt edes käydä läpi kulunutta vuotta, mutta sitten vain aloin kirjoitella ja mietin oikein, onko vuoden aikana ollut jotain ikävääkin. Sitten olinkin jo niin syvissä vesissä, etten jaksanut alkaa käydä läpi vuoden ihania juttuja. Niin taas huomasin, miten suuri merkitys päässä pyörivillä ajatuksilla on. Onko kuppi puoliksi täysi vai puoliksi tyhjä? (Nuorempana muuten vihasin tuota sanontaa, en vaan kertakaikkiaan tajunnut sen pointtia! Nimim. blondiksikin väitetty... :)) 

Kun E alkaa surkutella milloin mitäkin, yritän aina kääntää hänet katsomaan, mitä hyvää tilanteessa on. Tai totean että nyt on näin, mutta miten ratkaistaan asia - turha jäädä vellomaan harmitukseen. Sitten tajusin, että helposti itsekin syyllistyn vastaavaan mutinaan. Pitäisi laittaa pyykit. Miksei niitä pyykkejä voi laittaa koriin vaan korin kannen päälle? Tuokin on lojunut tuossa monta päivää, aina saa keräillä muiden jälkiä. Harmittaa kun täytyy sanoa monta kertaa, laita nyt ne vaatteet päälle. Taas on toinen hanska hukassa. Miksei niitä voi laittaa aina samaan paikkaan? Helppoa se on muiden mutinasta huomauttaa, mutta oma mutina on kai niin tuttua pulputusta, ettei sitä noteeraakaan! :D

Tästä keksinkin tavoitteen tulevalle vuodelle - aion löytää uudelleen sen positiivisemman vireen! Olin jo hyvällä tiellä viime vuonna, mutta mutinavaihde tuli takaisin jossain remppaväsymyksen mukana. Uusi vuosi, uusi alku, parempi minä?! :) Ei mitään pieniä "kesäksi kuntoon" -tavoitteita, vaan kunnon asennemuutos, siinäpä vasta haastetta kerrakseen.

vanha liinavaatekaappi 60-luku, takan muuri, vanha ja moderni sisustus

valkovahattu puulattia, osmo color


Uusi alku tuli myös tälle vanhalle liinavaatekaapille. Sen ovat isovanhempani ostaneet 60-luvulla, enkä ole sitä juurikaan noteerannut heillä käydessäni. Mainitsin kuitenkin äidilleni, että olisi kiva löytää joku vanha lipasto tai kaappi uuteen kotiin, ja heti löytyi ylimääräinen! Tuohon yläaulaamme se näyttääkin sopivan ihan kivasti. Kaksi melkein samanlaista kuvaa täytyi ottaa, koska kameran linssi kävi ahtaaksi, eikä meinannut mahtua koko muuri tai koko kaappi kuvaan. :) Muuri tulee lempeän lämpimäksi, kun polttaa takkaa ja/tai puuliettä alakerrassa. Tuo muurissa oleva pykällys on muuten merkki siitä, missä yläkerran kattokorkeus on ollut alunperin. 2000-luvulle asti yläkerta oli pelkkä matala vintti, mutta edelliset omistajat peruskorjauksen ja katon uusimisen yhteydessä korottivat myös yläkerran kattokorkeutta. Kivan yksityiskohdan ovat keksineet tehdä...

Mitenkäs teidän uusi vuosi on alkanut? Uusia alkuja? :) 

Mukavaa loppuviikkoa, ainakin täällä Turun seudulla on niin pimeää ja sateista, että sisätiloissa pysytellään... Ihan kuin syksy olisi!

Terveisin, Katri
SHARE:

2 kommenttia

 1. Ihana vanha kaappi! Se sopii ihan täydellisesti tuohon aulatilaan.
  Hih! Ihan samanmoisen positiivisuushaasteen olen heittänyt
  itsellenikin. Päätin, että enää en valita auki jätetyistä vessanpyntyn
  kansista, vaatteista kodinhoitohuoneen pöydällä yms. Kun kanssaihmiset
  eivät ole asioita oppineet tekemään toivomallamme tavalla vaikka olen
  tsiljoona kertaa niistä huomauttanut, niin tuskin asia tulee muuttumaan
  vaikka jatkaisinkin nalkutustani.
  Ihanaa vuoden alkua sinulle Katri <3 Toivottavasti tapaamme Pian putiikissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, minneköhän hävinnyt kun vastasinkin tähän jo..? Mutta siis totesin että kovat ovat haasteemme ensi vuodelle! ;) Helpompi varmaan päästä kesäksi rantakuntoon kuin lopettaa mutina! :D mutta ihan oikeassa olet, ehkä se täytyy vaan hyväksyä että muutosta ei tapahdu, tosin mä ehkä yritän vielä vähän koulia noita.. :D mutta uusia keinoja kaivataan.. Yritetään tsempata toisiamme! :)

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig