sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Puun ja metallin suloiset sävyt

Kontrastit ovat nyt se juttu minulle. Tykkään kun uusi ja vanha kohtaavat. Karhea ja sileä, ronski ja hillitty, kupari ja mattavalkoinen - ihania yhdessä. Huomasin, että yhä enemmän näitä yhdistelmiä löytyy meiltäkin. Pian alkaa olla vaarana, että kirjoa on liikaakin. Liian monta eri puun sävyä ei enää toimikaan yhdessä.. Mutta vielä ollaan suht turvallisilla vesillä. :)

puukori, valkoinen rapattu takka


Takkaan laitettiin jo toinen luukku kuukauden sisään, ensimmäisen kanssa oli ilmansäätöongelmia. Tämä uusi toimiikin erittäin hyvin, sen tilasimme Tapani Puosilta. Todella jämäkkä ja laatu on tosi viimeisteltyä, toisin kuin se ensimmäinen pilipaliluukku... No, aina ei voi tietää, mutta ainakin tässä tapauksessa kotimaisesta käsityöstä kannatti maksaa. Noin pieniä luukkuja ei kyllä kovin monelta ollut mahdollista saadakaan. Onneksi vakiomittainen pieni luukku sopi, muuten olisimme joutuneet odottamaan mittatilausluukkua kauemmin..

Olohuoneessakin mennään vielä ihan vanhoilla kalusteilla, mitään uutta ei ole tarvinnut hankkia. Tv-tason virkaa toimittaa vanha sohvapöytämme. Sen alle sattuivat mahtumaan ennen lastenhuoneen hyllyssä olleet laatikot. Matto ja pienempi sohvapöytä olisi hakusessa, joku pieni pyöreä. Niitä onkin ollut kyllä nyt aika paljon tarjolla. Minulla tuppaa kasaantumaan kahvikupit sohvan vieressä olevan kaiuttimen nurkalle... Tai no, ehkä parempikin, että ne kasaantuvat sinne korkealle - matala sohvapöytä olisi vähän liian houkutteleva nöpölle.

valurautarengas puuliesi moderni jeanne d'arc living riviera maison


puutarjotin pentik mosainterior kynttiläteline tulitikkurasia


Lauantaina ehdimme juuri ja juuri piipahtamaan ystävän kanssa Paraisilla pikkuisessa sisustusliikkeessä Tre Små Rum'ssa. Siellä olisi ollut paljon kaikkea muutakin ihastuttavaa, mutta ehkä lompakon onneksi meillä oli vain muutama minuutti kiertelyaikaa. ;) Iskin silmäni valurautaiseen rinkulaan, jota ajattelin mielessäni puuliedelle vähintäänkin koristeeksi, ellei ihan käyttöönkin "korokerenkaaksi". Onko sillä joku nimi? Sellainen, jonka voi laittaa väliin, jos liesi on liian kuuma kattilalle? Katsotaan vaan, niin en raaski noin nättiä käyttää! :D Näytti olevan Jeanne d'Arc Livingin, aika vieras nimi minulle. Taitaa olla vähän maalaisromanttisempi merkki?

Vetoavatko kontrastit teihin? Ainakin minusta niitä näkyy nyt aika paljon, tykkään kovasti!

Iloa ja intoa alkavaan viikkoonne!

Katri
SHARE:

4 kommenttia

 1. Aika kivan näköinen löytö, pitäisköhän ittekkin käydä hakemassa samanlainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitti! Tiedätkös niitä ei tainnut olla kahta samanlaista! Siellä oli muutamia erilaisia, esim. yksi valkoinenkin, pienempi.. Mutta samaan tarkoitukseen varmasti löytyy! :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ooo, niin on! Se on ihanaa, kun silmä ei tiedä, mihin rauhoittuisi, kun koko ajan tekee mieli katsoa toista ja sitten taas toista kontrastin aiheuttajaa! :)

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig