perjantai 1. huhtikuuta 2016

Ulkotakan kevätkorkkaus

Huhtikuun ensimmäinen, just hyvä päivä kaivaa ulkotakka esiin ja korkata terassikausi. Hirveä hinku mennä ulos töiden jälkeen, kun aurinko pilkisti esiin ja saimme esimakua lämmittävästä kevätauringosta. Torstai-illan kauppapaniikissa olin hätäpäissäni mennyt tyrkkyyn ja ostanut perjantain iltapalaksi kunnon mättöä - hodarisämpylöitä ja nakkeja, joten tulipa mieleen että nyt olisi hyvä hetki ottaa ulkotakkakin talviteloilta!


Kyllä kelpasi lapsille grillata nakkeja ja mutustaa hodareita rennosti ulkona. Ihan mukava oli kuunnella kevätlintujen viserrystä ja hyvin tarjennuttiin. 

Isäni oli bongannut jostain rottinkituolin ja tokihan se meidän terassille passasi. Pyöriikin vielä mukavasti! Siitä tulee varmasti yksi terassin varatuimmista paikoista.. Naapurin kanssa mietiskelimme sopivaa terassivaatetusta.. Jokin valtavan iso ja pitkä nauletakki, johon voi kunnolla kääriytyä.. Oi että, en malta odottaa niitä viileneviä kesäiltoja!

Aurinkoista viikonloppua!


Katri
SHARE:

8 kommenttia

 1. Ihania kuvia ja miten mukavaa onkaan kun kevät lähestyy ja ilmat lämpiää! Minkä merkkinen on tuo teidän ulkotakka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on Lucifer, joku ihan perus.. Kannattaa lukea tuosta alta Anonyymin kommentti - meidänkin takka on jo ruosteinen.. Ajoi asiansa kun tupareihin hankittiin, mutta ei mikään pitkäikäinen ratkaisu, ja näkyihän se sitten hinnassakin..

   Poista
 2. Kevät tulee nyt kohisten. Jotenkin ei meinaa tajuta, että vois vaikka jo ekat makkaratkin ulkona grillata. Tuota takkaa jo Instassa ihailin. Voisi olla kiva mökille...

  Aurinkoista viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkotakka on kyllä aikas kiva! Varsinkin hämärtyvinä kesä-/syysiltoina! Kannattaa vähän ehkä katsella, jos löytyisi jokin pitkäikäisempi - tuo teräspintainen on aika huononnäköiseksi mennyt..

   Poista
 3. Heips, kivalta näyttää! Täällä Napapiirilläkin kevät tulee pikkuhiljaa. Hanget kimaltavat auringossa, lämpöasteita on päivisin 6-8 ja pikku yöpakkaset takaavat hankikannon. Tuosta takastanne kysyisin: tilasimme saman merkkisen takan pari vuotta sitten Hobby Hallista. Takka muuttui parin viikon ja parin lämmityksen jälkeen kivan ruosteiseksi ulkopinnaltaan, mikä ei ollut suinkaan tavoitteemme (johonkin ympäristöönhän se voisi sopiakin). Jouduimme palauttamaan sen karvain mielin, koska se olisi ollut ihan nappivalinta terassillemme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, jännä kuvitella, miten erilainen Suomi siellä on! Ja hei takasta - meidän takalle on näköjään käynyt ihan samoin.. Se oli meillä syksyllä vain kuukauden ennen talven tuloa, ja nyt kun se otettiin talviteloilta niin huomasin myös, että on paljon tullut ruostetta. Ja naarmua tuon ritilän siirtelystä.. Me hankimme tuon elokuun lopun tupareihimme sillä ajatuksella, että jos ulkotakkaa ei tulekaan käytettyä juurikaan, niin ei sitten ainakaan harmita jos olisi maksanut monta sataa. Ajattelimme, että sitten jos sitä tulee käytettyä niin voi jatkossa investoida johonkin kauniimpaan ja myös parempaan! Ostitteko sitten jonkun toisen? Millaisia kokemuksia siitä?

   Poista
  2. Hei, kiitos vastauksestasi! Siis samanlainen pinnoitus oli teilläkin. Meillä on ja oli ennen tuotakin takkaa terasssilla sellainen pikkuinen harmaa savitakka, jossa on pyöreä "mahaosa" ja lyhyt piippu. Jalasosa on kolmijalkainen, Korkeus koko systeemillä on n. metri. Olemme polttaneet siinä ihan puuklapeja ja grillanneet sekä piipun päällä ritilällä että uunissa. Olen metsästänyt vastaavaa vaikka mistä, koska tuo omamme jäi kerran syyssateisiin ja sitten jäätyi ja on hieman rapissut. Se on ehdottomasti hankintalistalla, jos vain tulee vastaan jostain. Osaisiko joku ehkä vinkata mistä niitä saa?

   Poista
  3. Joo taidan tietää millaista tarkoitat! Sellainen pieni symppis savinen, minullakin on jonkinlainen mielikuva.. Kumma jos ei netin syövereistä löydy, voi tietty olla ettei juuri nyt valmisteta.. Toivottavasti löydätte uuden!! Savinen voisi kyllä edes kulua kauniimmin kuin tuo teräksinen..

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig