keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Mikä siinä silittämisessä on niin vaikeaa?

Joka aamuinen päänpyörittely vaatekaapilla... En voi laittaa tuota, en tuota, eikä tuotakaan, koska niitä ei ole kukaan vieläkään silittänyt. Mitäköhän ole odottanut? Että ne itsestään siliäisivät? Kaapissa roikkuu paitoja, joita en ole käyttänyt moneen kuukauteen. Tajuan, että tuota sinivalkoraidallista pitkää puseroakaan en ole käyttänyt vuoteen, koska en vaan ole muistanut kaivaa esiin silitysrautaa. Monet tavalliset löysät t-paidatkin kaipaavat silitystä, joten aika monta vaatekappaletta karsiutuu siitä vähästäkin valikoimasta pois kun en tänäkään aamuna ehdi silittämään. Illalla kotiin tultua en enää muista koko silitysasiaa, ja taas aamulla ollaan saman ihmettelyn äärellä.Mietin vaan, että mikä siinä voi olla niin vaikea, hakea nyt silitysrauta ja -lauta esille ja silittää muutama paita? Laitoin kotivaatteet päälle, jonkun afternoon acoustic -soittolistan Spotifysta ja annoin mennä. Hieman rentouttavaa katsella, kun kangas siliää silmissä ja höyry häviää kuin tuhkana tuuleen! Taapero oli luonnollisesti tulossa auttamaan, mutta tajusi onneksi, että nyt ei kannata ruveta kiipeämään ja kurottelemaan.
Totesin, että ei saamattomuuteeni voi olla muuta syytä kuin se, että en vaan muista. Joka päivä päässä pyörii noin kahdenkymmenen kohdan to do-lista, niin ei siinä yhtäkkiä tule paitojen silitys mieleen. Tästä rohkaistuneena tulen ehkä käyttämään vaatevarastoani hieman monipuolisemmin... Kunnes ne ovat taas pesun jälkeen odottamassa silittäjää... Rauta ja lauta ovat niin karvalakkimalleja kuin olla voi ja ainakin kymmenen vuotta vanhoja, mutta hyvin ajavat asiansa.

Olen kuullut, että jotkut ovat oikein silitysfanaatikkoja. Ei minusta mitään himosilittäjää varmasti tule, mutta ei se ollut lainkaan niin pitkäveteistä kun muistelin! Sanokaa nyt, että muillakin on vaatekaappi vajaakäytöllä ihan vaan silittämättömyyden ansiosta?

FB | IG

Katri
SHARE:

14 kommenttia

 1. Juu on kyllä silittämättömiä kaapit pullollaan! Sukurasitteena näköjään kulkee meillä! Ellu-täti on aina rientäny silittään koko klaanin kamppeet kun on tarvinnu vetää ykkösiä päälle;jotkut vaan nauttii siitäkin hommasta... Minä en osaa kans alottaa... Loppujen lopuks se on tosi rentouttavaa ja palkitsevaa. Alottaminen on vaan niin...!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin muistelinkin että hänestä se taisi olla rentouttavaa! En ymmärrä miksi se aloittaminen onkin niin tymäkkää..

   Poista
 2. Minä olen outo ja rakastan silittämistä! Jos olisi tilaa, hankkisin mankelin. Ei tarvi olla iso vika, jos se on korvien välissä... 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käääk, no joo en kyllä ymmärrä! ;) Minä en jaksaisi millään istua mankelin edessä! Tai no, ehkä sekin vaatisi vaan hyvää musiikkia ja oikean asenteen..!

   Poista
 3. Juu kyllä on vajaakäytöllä, meillä isäntä hoitaa yleensä silittämisen, on niin ystävällinen, että silittää myös mun paitoja samalla, onneksi, koska muuten meillä ei varmaan kukaan koskaan silittäisi...

  En minäkään oikein tiedä mikä siinä on niin vaikeaa, varmaan se aloittaminen, sehän on oikeasti hyvinkin palkitsevaa, työnsä tuloksen näkee välittömästi... Mankeli meiltä löytyy ja sitä kyllä liinavaatteisiin käytän ahkerasti, se ei ole lainkaan niin vastenmielistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä tosi ystävällistä ja ihana pieni mutta suuri teko! Mankeloidut lakanat olisivat kyllä aika ihanat, mutta en usko että mankeloisin vaikka sellainen olisi! Sitä vasta lykkäisinkin kun meillä ei millään olisi sille paikkaa, pitäisi aina kaivaa esiin..!

   Poista
 4. Itse en voi laittaa kaappeihn silittämättömiä vaatteita (siis niitä, jotka oikeasti vaativat silittämisen). Olenkin opetellut silittämään mahdollisuuksien mukaan sitä mukaa, kun silitettävää tulee. Viime kesänä tuli aiheelliseksi hankkia uusi silitysrauta, kun vanha hajosi. Silityskin sai ihan uudet ulottuvuudet, kun silitysrauta oli hyvä 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei tuo olisikin hyvä, että opettelisi heti silittämään! Sitten ei tarvitsisi harmitella niitä silittämättömiä paitoja! Mutta toisaalta - kun en viitsi aina yhtä paitaa varten ottaa, niin ehkä on pakko kerätä silitettäviä vaikka viikkoa ja sitten ottaa kertärykäisyllä! ;)

   Poista
 5. Juu ihan sama ongelma täällä! Kaapisssa on varmaan kakskyt paitsa, joita ei tule juuri tuon takia käytetty. Minusta ongelma ln siinä, että koska minulla ei ole hengarikaappia, en halua silittää paitoja hyllylle valmiiksi koska niihin tulee ne taittelusaumat sitten. Ja sitten taas aina tuppaa lähtemään kiireessä, joten silitykselle ei ole aikaa 😁 Mutta nautinkin niin paljon kun saan ajan kanssa laittautua ja oikein silittää paidan päälle 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä ihan ymmärrettävää - minustakin olisi ihan turha silittää! Olen satavarma, että jos meillä ei olisi henkarikaappia, niin minulla ei olisi koskaan silitettyjäpaitoja, koska ei vaan tule sellaista aamua että malttaisin herätä sen verran aiemmin että ehtisin silittää paidan! Saati että alkaisin valmistautua juhliin ajoissa!

   Poista
 6. Mä niiiin inhoan silittämistä...hahah!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi nämä kommentit ovat olleet kunnon synninpäästö!! :) En mä nyt sentään inhoa mutta sitä kamojen levittämistä ja aloittamista kyllä lykkään viimeiseen asti..

   Poista
 7. Sama homma täällä. Meillä mies on huomattavasti reippaampi tarttumaan silitysrautaan, eikä hänkään nyt kovin usein tule pyykkejä silittäneeksi. Olen itse ratkaissut laiskuusongelmani hankkimalla suurimmaksi osaksi paitoja, jotka eivät silitystä kaipaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pitäisikin aina muistaa kaupassa.. Mutta en aina osaa edes välttää niitä rypistyviä paitoja.. Onpa kiva että paitasi silitetään! Ihana yllätys kun huomaa että lempipaita on sittenkin sileänä!

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig