tiistai 12. huhtikuuta 2016

Kevätoksia - energiaa pihalta!

Kevät tulee kohisten, melkein voin kuulla silmujen puhkeavan! Viikonloppuna leikkasin vähän ristikkäisiä ja hankaavia oksia pienestä pihapuusta, ja pätkin niitä maljakkoon muutaman. En muista yhtään mikä se on nimeltään.. Naapuri sen tiesi.. Pitkän suipot lehdet nipuissa, ja punaisia marjoja, mutta ei missään nimessä pihlaja. Nyt onkin hyvä hetki hakea kevätenergiaa sisälle.


Ylemmät kuvat otin sunnuntaina ja jo puhjenneet silmut tänä aamuna - melkein olisi siis oikeasti voinut nähdä nopean aukeamisen! Olohuoneen sohvannurkkaan osuu aamuisin ihanasti valo, jos siis aurinko on näkyvissä heti aamutuimaan ennen seitsemää kun se kapuaa metsän takaa. Olohuoneessahan ei ole lainkaan ikkunaa, vaan käynnit kolmeen huoneeseen kolmelta seinältä. Varsin rikkonainen tapaus siis.. Tuntuu, että saimme sinne kuitenkin remontin ansiosta hieman enemmän valoa.

Nyt kuitenkin vielä pikasaunaan ja huomisen asioiden viimeistelyä ja sitten unten maille - energiaa viikkoonne! :) Onko sinulla maljakossa jotain keväistä?

FB | IG

Katri
SHARE:

6 kommenttia

 1. Kivat oksat! Luulen, että kyseessä on terttuselja, eli tuttavallisemmin paskanmarja :-D Meillä on tällä hetkellä maljakossa mustikanvarpuja, niihinkin tulee aika nopeasti kauniit lehdet :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Haahhaa, se se juuri on, Google tiesi kertoa! Kamala nimi!! Miten voitkaan tunnistaa? Ehkä niistä marjoista.. Ei olekaan tullut mieleeni mustikanvarvut tähän aikaan vuodesta, kiitos!

   Poista
 2. Ihanasti osuu valo maljakkoon <3

  Tällä hetkellä on oksat vielä puissa, mutta yhdet kirsikanoksat sain kukkimaan jo tuossa helmikuulla :) Pääsiäisenä oli muutaman pajunkissan kanssa muutama koivunoksa, mutta ne piti pikimmiten hävittää, kun aloin saamaan jonkin sortin allergiaoireita, aivastelin ihan solkenaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, miten en ole tullut ajatelleeksikaan kirsikanoksia!! Kiitos! Mitenköhän luumupuun oksat käyttäytyisivät? Minulla ei ole koivua ollut, mutta pajunkissat laittoivat nenäni vuotamaan ihan solkenaan, varsinkin jos maljakossa oli vettä ja se alkoi kukkia! Ettei vaan olisi se joka sinuakin on kiusannut?

   Poista
 3. Kaunis valo! Eipä uskoisi, ettei olohuoneessa ole ikkunaa, niin valoista kuitenkin! Meillä ei ole oksia sisällä, omenapuusta voisi jonkun nappaistakin maljakkoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamuauringon aikaan sinne tulee erityisen paljon valoa, kun aurinko valaisee ihan suoraan. Ja yllättävän valoisa se on muutenkin, koska viereisen ruokailutilan seinä on puolillaan ikkunaa.. (näkyy mm. tämän postauksen loppupäässä). Molempiin huoneisiin oviaukko on myös pariovellinen, ja viereisessä lasten huoneessakin on yli 2 m korkea ikkuna.. Onneksi, sillä muuten tämä olisi aika pimeä! Ennen laajennusta oviaukkojen paikalla on ehkä ollut ikkunat..?

   Omenapuusta kannattaa ehdottomasti napsaista!

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig