torstai 14. huhtikuuta 2016

Terassiprojektia 2016

Terassikelit alkavat jo kutkutella, vaikka vähän viima välillä osuu. Saimme terassin valmiiksi viime kesänä ihan elokuun lopussa, häät deadlinena, joten kauaa emme ehtineet siitä nautiskella. Nyt alkukeväästä on tarkoitus saada paljun puhdistus- ja lämmitysjärjestelmä kytkettyä, ja viimeistellä seinä paljunkin taakse, eli jatkaa heinäseiväsaitaa sinne asti. Näistä alkusyksyn kuvista hahmottaa ehkä tuon tilan, eli tuon mustan kierrätykseen lähtevän sohvan takana on nyt upotettu palju, ja sen takaseinämäksi on tarkoitus vielä laittaa aitaa. Toisella laidalla on lasi - mietityttää jo nyt, että mitenköhän epäkäytännöllinen se on.. 


Heinäseiväsaidan edustalla tulee varmaan olemaan grillauspaikka, mutta siinä on aika paljon muutenkin tilaa. Miten sen kalustaisi? Ajattelin, että grillin viereen sopisi kuin nenä päähän jokin viherseinä.. Pinterestistä jo muutaman bongasin, mutta en ihan sellaista kuin haluaisin.. Jonkun aika kevyen, siron oloisen. Tämä ylimmäinen on mielestäni todella kiva! Ruukkujen pyöreys ja sinkin struktuuri tekevät aika silmäähivelen kontrastin kelottuneen puun kanssa.

Kuva

Kuva

Kuva
Lisäksi on ollut suunnitelmissa tehdä tuohon ylätasanteen reunalle kulmaan jonkin sortin aidanne. Nythän siinä on ollut vain pihatakka ja isommissa ruukuissa syyskukkia ja havuja. Siinä voisi olla oiva paikka pienelle yrttiviljelmälle, sellainen nurkan muotoa myötäilevä istutuslaatikko on mielessäni. Toisaalta, mihin takka sitten? Alapuolella olevassa kuvassa näkyy oikealla valkoisen penkin käsinojaa, ja penkin takana on siis palju. Tässä paljun edustalla voisi olla löhöpaikka auringossa viihtyvälle. Tai miksei vaan paikka istumiseen ja ihmettelyyn.. 

Syksyllä taimialesta ostamani perennat ja hortensiat (jotka toimittivat myöhäiskesän kesäkukkien virkaa) istutin terassin viereen, heinäseiväsaidan oikealle puolelle, toivottavasti ne ovat talvehtineet hyvin, ja siihen alkaisi muodostua kiva pieni istutusalue.Huih, näinkin hämärän kuvan löysin arkistoista! Kohta saadaan odotella aika myöhään, ennen kuin ulkona tulee näin pimeä. Lämpimät ja hämärät kesäillat, ne ovat aika harvassa.. Muistan, miten keskieurooppalainen fiilis oli viime syksynä niinä muutamana iltana istua terassilla kun heinäsirkatkin vielä sirkuttivat.. Harvinaista herkkua!

Terassikelejä siis odotellaan viikonlopulle! ;) Tällä viikolla on ollut aika ihanan lämpimiä hetkiä jo tuulen suojassa. Ja terassilämmittimethän voivat vähän jeesata, jos ei meinaa iltaan asti tarjentua...

FB | IG

Katri
SHARE:

13 kommenttia

 1. Hitsit miten silmä lepäsi näissä ♡♡♡ Hyvä siitä tulee, mitä ikinä teettekin. Nimim.terden laajennuksesta haaveileva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kyllä tuli aika kova kesänkaipuu näistä kuvista! Onko teillä tilan puolesta mahdollisuus laajentaa? Se onkin ihanaa haaveilua!

   Poista
 2. Voi miten ihana teidän terassi on! Nämä kuvat saivat itsenikin haaveilemaan isommasta terassista... Vaan kun saisi tuon pienen edes lähellekään tätä viihtyisyyttä... Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä uskon että saat hei sen ihanaksi! Minulla ainankin on tosi vaikea nähdä tilan mahdollisuuksia, jos se on kauan ollut samanlainen.. Tämän kanssa oli siitä helppoa, kun se vaan eteni sitä mukaa kun jotain tuli valmiiksi, vaikka alun suunnitelmat olivat vaan mielessä jonkinlaisena.. Auttaisiko, jos yrittäisi ihan puhtaalta pöydältä?

   Poista
 3. Näyttää hyvältä. Kyllä teidän terdellä varmasti viihtyy:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä kesänä ehtii ottaa ilon irti heti ekoista lämpimistä alkaen..! Kiitos Mari! :)

   Poista
 4. Todella viihtyisän näköinen terassi 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Tuija! :) YMpärillä oleva vehreys tekee tosi paljon viihtyisyyttä!

   Poista
 5. VAAAUu mikä terassi! Ihan tosi kiva. Ja nuo viherseinät on tosi jjees!! Tein viimekeväänä pikkubudjetilla omalle terasille isoista säilykepurkeista ja murateista, siitäkin tuli ihan kiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Haaaah! Onko sulla blogissa juttua siitä? Täytyykin käydä lukemassa jos löytyy, kuulostaa hienolta!

   Poista
 6. Teidän terassi on kyllä niin ihanan viihtyisä! Näitä kuvia on mukava tulla aina katsomaan, kun miettii inspiraatiota. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja hei sinun blogisi niin upea, että siellä vasta inspiroituu! :) Olipa mukava yllätys, kun tajusin että se olet sinä!

   Poista
 7. Teidän terassi on kyllä niin ihanan viihtyisä! Näitä kuvia on mukava tulla aina katsomaan, kun miettii inspiraatiota. :-)

  VastaaPoista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig