lauantai 9. huhtikuuta 2016

Sisustusinto palasi!

Ei siihen vaadittu kuin yksi joutilas lauantai. Aikaa raivata eteistä ja siivota nurkkia. Vähän konittaa, kuten mies tätä konmarittamista, eli tavaran karsimista ja järjestämistä kutsuu. Vitsi miten puhdistavaa saada eteisestä talvivarusteita pois... Eteistä raivatessani tulimme siihen tulokseen, että eteisen kaappi on seuraava investointikohde. Minä näen tässä tietysti myös mahdollisuuden laatoituksen vaihtoon, tai muuten sävymaailmaan vaalentamiseen ylipäätään. Siitä ei ollut vielä puhetta, mutta mitä järkeä nyt olisi vaihtaa kaappi ja jättää lattia oranssinruskeaksi.. Täytyy alkaa lämmittelemään ajatusta miestä remontin suhteen.

Oli muuten sikälikin tuloksellinen eteisen raivaus, että löysin lapsille sittenkin välikausivaatteita! Mutisin että täytyy lähteä kaupoille, mutta ostoslista lyheni monella vaatekappaleella, kun niitä löytyi sittenkin kaappien uumenista! :D Portaikossa talvenraivauksen tulos - osa säilöön ensi talvea varten ja osa kiertoon. Jes, arkikin luistaa paremmin kun eteisessä on tilaa! Eteisen muutoksesta kirjoittelen varmaan paremmin sitten kun löydetään noihin mittoihin sopiva kaappi.


Tyttökin innostui järjestelemään, kun pyysin siivoamaan huoneestaan edes pöydän. Ajattelin että olisi sitten kiva piirrellä illalla kaverin kanssa. No, hän otti homman vähän perusteellisemmin ja alkoi ensi töikseen konittaa kyniään, eli terottamaan, karsimaan huonoja ja kaiken huipuksi järjestämään väreittäin! Hetken huokailin ihastuksesta (kyllähän tuollainen väriharmonia silmiä hivelee), mutta sitten tarjusin että tässähän tulee ilta... huoh..

Samalla innostuin laittelemaan tyttöjen huoneessa ja keittiössä pikkujuttuja uusiksi.. Tuntuu, että kevään myötä on suuri tarve raivata tilaa tasoillekin. Pastellisävyiset tulppaanit näyttävät nyt niin kivoilta, että silmä haikailee tuollaista haaleaa roosaa ruokailutilan kausiväriksi ehdottomasti.. Mies on kantanut pari päivää puita sisään ikean kassilla, kun molemmat vanhat puunkantotelineet ovat menneet rikki.. Mutta kyllä se sininen särkee silmään niin paljon että oli pakko siirrellä puut vähän nätimpään koriin! Mieshän pitää minua ihan sekopäänä ja meinaa että kai sitä nyt pari viikkoa kestäisi, kun ei enää kauaa tarvitse lämmittää. No en kestä. Järjestelen puita ihan mielellään sisustukseen sopivaksi! :D

Ruokailutilaakin tekisi kovasti mieli pyöritellä uuteen järjestykseen. Se on kumma ilmiö, että kun saa raivattua vähän ylimääräistä pois nurkista ja perussiisteyden pysymään, niin näkee enemmän muutosmahdollisuuksia ympärillään - ihan siis tämän sisustamisen suhteen. Minä en ole vielä konmarin lupaamassa elämänmuutoksessa niin pitkällä että suoranaisia ihmeitä tipahtelisi taivaalta, mutta ihan hyvä alku ehkä!

Hyvää viikonlopun jatkoa teille - minä alan valmistella vähän ruokaa iltavieraita varten! Pikkukin taitaa juuri huhuilla päiväuniltaan.

FB | IG

Katri
SHARE:

9 kommenttia

 1. Oi että ihanan "arkisia" kuvia! Varsinki osa joukossa; niin "oikeaa elämää" <3 tuo pikkuimuroija on nii söppänä sukkahousuissaan :D kevät tuntuu tekevän melkoisia virtapiikkejjä ja uutta innostusta vähä jokaiselle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovatkin ihan parhaita räpsyjä, aina välillä tulee niitä tännekin laitettua. :) Juu, häneltä kuule kun yrittää ottaa imuria niin ei onnistu... Ja vaikka hän laskee imurin maahan niin heti kun olen menossa ottamaan niin taas hän onkin kiinnostunut ja "mää isse, isse" alkaa taas touhuissaan! :D

   Poista
 2. Konittaminen vie kyllä mennessään, ja on jotenkin niin vapauttavaa :D

  Tuo pikkuneiti imurin kanssa <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, tuollaisista kuvista jää niin kivoja muistoja, kun pystyn kuulemaan korvissani sen touhun ja ähinän, ja näkemään tuon tarmokkuudeen toivottavasti sieluni silmin vielä vuosien päästä! :)

   Poista
 3. Tässä tuli itsellekin into raivata ja järjestellä. Talvivaatteita pesin jo viime viikonloppuna pois. Silti eteinen tursuaa. Ennen meillä oli pieni eteinen yläkerrassa ja 9m2 kokoinen eteinen + pieni komero alakerrassa. Nyt meillä ei varsinaisesti ole etnistä ollenkaan. Vain pieni avonaulakko ulko-oven vieressä ja pari ovellista yläkaappia. Tarvittaisiin aika raju konitus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika iso muutos eteistiloissa! En yhtään ihmettele, että eteiseen kehotetaan panostamaan taloa suunnitellessa.. Mieluusti ottaisin itsekin tuohon edes yhden neliön lisää.. Avonaulakot ovat aika pahoja, niitä röykkiöitä kasaantuu niin helposti.. Meillä on lasten naulakko matalalla ja siinä kohdalla on liian usein sellainen epämääräinen kasa, kun huppu ei pysykään koukussa jne..

   Poista
 4. Tässä tuli itsellekin into raivata ja järjestellä. Talvivaatteita pesin jo viime viikonloppuna pois. Silti eteinen tursuaa. Ennen meillä oli pieni eteinen yläkerrassa ja 9m2 kokoinen eteinen + pieni komero alakerrassa. Nyt meillä ei varsinaisesti ole etnistä ollenkaan. Vain pieni avonaulakko ulko-oven vieressä ja pari ovellista yläkaappia. Tarvittaisiin aika raju konitus. :)

  VastaaPoista
 5. Ihana tuo pikku apulainen imuroimassa ja vielä oikein maton altakin :). Eteisen siivous ja raivaaminen kutsuisi täälläkin ja uuden kaapin hankintakin olisi listalla, kun vaan löytyisi sopiva... Konittaminen on kyllä vapauttavaa! Kivaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu ihmettelin itsekin että mistä sille tuli mieleen maton alta vetäistä! Häneltä ei kuule helpolla imurointivuoroa otetakaan.. Teki oikein hyvää, kun sain eteisen kuntoon, ihanaa kun hyllyillä on tilaa ja tavarat löytyvät taas!

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig