perjantai 6. marraskuuta 2015

Lempilukunurkkaus

Miten nämä viikot juoksevat? Tuntuu, että joulua kohti viikot vierivät aina vaan nopeammin.. Joulun alla meillä on ollut tapana laittaa pieni talvinen maisema tyttöjen huoneeseen jonkun lipaston päälle. Tänä vuonna se tehtiin niin aikaisin, että on jo ehditty purkaa ja tehdä uudelleen parikin kertaa. Eläimet lähtevät välillä kävelemään ja löytyvät milloin mistäkin...

lasten iltasatu nurkkaus, lastenhuoneen sisustus, lastenhuone pienille lapsille
joulumaa kotona, jouluinen tunnelma, lastenhuone

Minulla on ollut monta vuotta nuo samat tarvikkeet käytössä - pieni pala jotain valkoista kangasta, sitten sellaista kovempaa kuitukangasta, jota myydään askartelukaupassa käsittääkseni kaitaliinakäyttöön, ja hämähäkinseittiä. Lakanamytyn ja napakamman kuitukankaan avulla talvimaisemaan saa muhkeutta. Niiden päälle laitan pienen paristoilla toimivan valosarjan, ja päälle vielä sellaista pumpulintapaista hämähäkinseittiä. Siihen voi sitten viritellä pieniä lyhtyjä tai vaikka eläimiä, pari vuotta sitten laitoimme erilaisia pieniä peuroja, mutta niitä ei enää löytynyt (kas kummaa..).

Varsinkin meidän esikoinen on oikea lukutoukka.. Jo pienenä hän olisi kuunnellut kirjoja toisensa perään tuntitolkulla. Muistan, kun hän istui sylissä ja nousi hakemaan uutta kirjaa, niin hän toisella kädellä yritti kurkottaa taaksepäin ja varmistaa, ettei lukija vaan ehdi nousemaan omille asioilleen sillä välin kun hän käy hakemassa uuden kirjan.. Iltasadut taitavat olla päivän kohokohta, minkä vuoksi teimme pienen nurkkauksen iltasatuhetkille. Minä olen tainnut lapsena haaveilla prinsessakatoksesta, sillä jotenkin se veti minua puoleensa ihan vastustamattomasti. Nämä ovat niitä juttuja, joita on turha yrittää selittää.. Tottakai tytöt tarvitsevat prinsessaverhon..

lastenhuone sisustus


ikea kallax hylly lastenhuoneessa, ruskeat korit, ikea prinsessaverho

Isojen lattiatyynyjen päälle on helppo rojahtaa ja saa silti hyvän lukuasennon. Taljoja tuntuu löytyvän nykyään joka lähtöön, tämä iso valkoinen on Kotilaiturilta. Jättityynyistä vaalean TineK:n päällisen löysin Nougatin alesta kesällä ja harmaa on jo vanha H&M:lta. Paristoilla toimivat kynttilät jäävät yöksi tuikkimaan lyhtyihin, mutta valosarja saa sammua yöksi. Tuo meidän pienempi elohiiri ei malttaisi asettua varmaan lainkaan valosarjojen hämyyn..

lasten iltasatupaikka, iltasatu lapsille, lukunurkkaus lapsillehouse doctor talolyhty

lastenhuone hämärässä, joulumaisema lastenhuoneeseen


Sinne taisivat nukahtaa, yläkerta on hiljentynyt. Rentoa perjantai-iltaa ja kauniita unia! <3

FB | IG

Katri
SHARE:

19 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Nuo pienet tekevät tunnelman minne vaan.. :) Mutta kyllä se varsinkin hämärässä on aika ihana soppi!

   Poista
 2. Tosi kauniita kuvia. Ihana tuo pikkuneiti pyjamassaan ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä sellainen tössöli, varsinainen sydäntensulattaja!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Oi niin oli! <3 Neiti jatkoi vähän joulumaata, ja nyt siinä on aika paljon muutakin härpäkettä lukunurkkauksessa ja joulumaisemassa!

   Poista
 4. Voi miten ihana tunnelma.... kyllä tuossa kelpaa. ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on tosiaan aika kiva lukea iltasatua, kun pienempi voi häärätä kirjojen kanssa, ja isompi voi keskittyä kuuntelemaan. Meidän sängyllä luettaessa se meininkin on ihan älytöntä, kun pienempi sättäilee edestakaisin ja koko ajan täytyy varoa, ettei hän putoa yli reunan! :)

   Poista
 5. Voi miten ihana tunnelma.... kyllä tuossa kelpaa. ♡

  VastaaPoista
 6. Kaunista ja edelleen aivan ihana tunnelma! Voi sinua miten osaatkin loihtia kaunista aikaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kiitos S! <3 Mutta hei täytyy muistaa, että kun tämä parinvaljakko lapsukaisia hetken on tuolla huoneessa kahdestaan, niin jo on näky vähän erilainen! :D Mutta toisaalta saahan se perusjärjestyksen tunnelmineen sitten taas helposti, kun isot linjat ovat kunnossa.. Tuo katos on niin ihana!

   Poista
 7. Voi kuinka kaunista, ihana tunnelma <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iltahämärä, valosarja ja lasten hyörinä.. parhaita tunnelmia! <3 Kiitos kauniista kommentistasi ja kiva kun eksyit tänne! :)

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos Gia, nämä ovat tosiaan niitä harvinaisia tunnelmapaloja, kun lapset ovat hetken paikoillaan! :)

   Poista
 9. Oi, ihanan tunnelmallista! Ja ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 10. Oi ja voi... Muistot herää... "- Nyt Niiskuneiti haluaa paldakiinin! - Mikä se on? - Vuodekatos." Lapsuudesta kumpuaa aina ihanaa ammennettavaa myös omille lapsille. Nurkkauksessa on tyttöjen ihana mutjuilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, mietinkin että onkohan se baldakiini oikeasti joku sana.. Mutta kyllä, sieltä se minulta kumpusi, pakkomielle prinsessakatokseen!

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig