keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Remppakuume taltutettu

Vuosi sitten tähän aikaan elettiin keskellä hektisintä remppa-aikaa. Tai oikeastaan ne tiukimmat viikot olivat vasta edessä, onneksi en silloin tiennyt mitä tuleman piti. Selailin vuoden takaisia postauksia ja löysin mm. tällaisen realitypalan (ja toisenkin), joista muistui hyvin mieleen tuon ajan ajatukset. Kaiken keskeneräisyys raksalla, mutta ne kädenojennukset, joita saimme läheisiltä. Arki kotona lasten kanssa, mutta silti ne hassut pienet jutut, jotka naurattivat keskellä sotkuja.
Kävimme Åblogien porukalla viime viikolla Skanssin K-Raudassa hakemassa vähän remppainspiraatiota. Selailimme tapettikirjojen uutuuksia, ja opimme, että niissä on sittenkin joku tolkku. Tapettiviidakkoon eksyy helposti, ja alkaa tuskastuttaa pelkkä vääntö niiden suurien tapettikirjojen kanssa. Tiedätte varmaan sen hirveän ähellyksen - ulkovaatteet päällä, kymmenettä kirjaa selaamassa ja lapset tuskastelevat pitkin käytäviä... K-Raudasta voi kuulemma varata netistä ajan oikein henkilökohtaiseen neuvontaan - voi kertoa etukäteen omia ajatuksiaan ja visioitaan, ja sitten niitä on helpompi lähteä purkamaan myyjän kanssa varattuna aikana, kun hänkin on jo ennalta valmistautunut ja varannut aikaa.K-Raudan Sini Raevaara kertoi meille mm. tapettiuutuuksista, ihanista laatoista ja lattiamateriaaleista, joista itseäni jäi erityisesti kiinnostamaan vinyylikorkkilattia. Mielikuvani vinyylistä ja korkista oli kaikkea muuta kuin kiinnostava, mutta sehän vaikuttaa oikeasti aika nerokkaalta ja käyttökelpoiselta vaihtoehdolta lattiaan! Akustinen, lämmin, miellyttävän 'pehmeä' jaloille, helppo pitää puhtaana, kestävä... Hmm.. Tosin, olen aika varma, että vaivalla laitettua puulattiaa emme tule missään vaiheessa vaihtamaan, mutta tulipa taas sivistyttyä. Omat mielikuvani vinyylistä olivat jämähtäneet jonnekin vuosien taakse.

Kauppia Juha Huunonen esitteli meille myymälän laajan valikoiman, ja toki testailimme vähän porakoneitakin. Niissä kuulemma kannattaa satsata suosiolla laatuun. Tämän voin allekirjoittaa kokemuksen syvällä rintaäänellä. Halvan laitteen säästö menee siinä, kun joutuu lauantaina lähteä uutta kunnon konetta hankkimaan juuri ennen sulkemisaikaa. Ja hermot menee kaupan päälle.Rouvat löysivät jotain mielenkiintoista levyä keittiön välitilaan... Tuonne pitäisi kyllä mennä uudelleen tutkimaan oikein ajan kanssa. Niin paljon nimittäin huomasin aivan uudenlaisia juttuja, joita en ole tullut ajatelleeksikaan. Ja toinen juttu on se, että pitää vain mennä kysymään apua. Aivan turhaan tuhlaan omaa aikaani siihen, että pähkäilen yksinäni ja yritän selata googlesta neuvoa hyllyjen välissä. Sinikin on minua usein auttanut, kun olen pähkäillyt maalien kanssa - olen plärännyt eri värikarttoja ja vertaillut vaihtoehtoja kyllästymiseen asti. Lapset ovat hyörineet ympärillä ja aina välillä valitettavasti muutama värilastun palanen on tarttunut heidänkin mukaansa. 

Yhä enemmän kuulemma käytetään myös asennuspalveluja. Asiakkaan tarpeen mukaan selvitetään muutosten tarve, tullaan maksuttomalle arviointikäynnille ja sen jälkeen myyjä laskee, mitä toimenpiteet tulisivat arviolta maksamaan. Ellei mies olisi niin kova tee-se-itse-mies, niin tuota palvelua tulisi varmasti käytettyä paljonkin. Tällä hetkellä olen aivan ihastunut ruoan verkkokauppapalveluun, jonka idea myös on säästää omaa aikaa muihin asioihin. Pitääkin taas muistaa tehdä tilaus perjantaiksi...

k-rauta joulu rautakaupan jouluesillepano

k-rauta skanssi joulu esillepano

Joulu näkyi kovasti jo K-Raudassakin - myymälän etuosa valjastettu kutsumaan sesonkiin. Tästä se jouluinspiroituminen taitaa alkaa.. Vähitellen joulutouhuja alkaa näkyä siellä täällä, kohta kuullaan ehkä jo ensimmäiset laulut kaupoissa! 

Jossain vaiheessa ajattelimme, että voitaisiin laittaa viimeinen remppaamaton huone (makuuhuoneemme) kuntoon ennen joulua, mutta ne ajatukset on kyllä lahjakkaasti tungettu pois mielestä. Totta puhuen ei ole vielä tullut niin kovaa remppakuumetta, että olisin tältä seisomalta innoissani tarttumassa taas siihen ruljanssiin. Ehtii sitä myöhemminkin, nyt on hyvä näin. Ja sitten kun aika on, muistan taas hyvin, mihin suunnata.

Hyvää loppuviikkoa!

FB | IG

Yhteistyössä Skanssin K-Rauta

Katri
SHARE:

6 kommenttia

 1. Kyllä tuolla ainakin tämän ladyn remppahaaveet saivat siipiä - sitä lentoa tosin hidastaa tehokkaasti tämä kotoinen oma remonttireiska, joka luulee osaavansa vaikkei sitä teekään;)
  Kun vain saisi jollain ilveellä sen taipumaan vaikka noiden ammattilaisten apuun!
  Ja minulle jäivät myös ne vinyylikorkkilattiat kummittelemaan mieleen.
  Erehdyin niistä isännällekin mainitsemaan - ja kun hän kuuli, että ne voi asentaa itsekin, innostuikin ideasta. Voi minä ja suuri suuni:)
  Oli kyllä kiva ja innostava ilta ja oli kiva nähdä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, miehet..! :) Olen kuullut useamman rouvan suusta samantyyppistä mutinaa, että siellä rupeaa mies oikein avautumaan, että "ai meinaat että tarvitaan oikein joku AMMATTImies..?!". Noniin, sehän on jo puolivoitto remppaan ryhtymistä ajatellen, kun mies innostui itseasennuksesta! Hehhhee! Sinulla on selkeästi kokemusta siitä miten mies taivutellaan.. ;)

   Poista
 2. Tuo Skanssin K-rauta on kyllä Ihana, inspiroiva rautakauppa!
  Olipa mukava kierrellä siellä kaikessa rauhassa ja kuunnella
  ammattilaisten vinkkejä sisustamiseen ja remontoimiseen liittyen.
  Kädessäni oleva porakone päätyi muuten must have -listalle, jospa
  joulupukki kuulisi toiveeni, hih!
  Upeita kuvia! Näistä välittyy hienosti illan tunnelma. Kiitos vielä hyvästä
  seurasta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo minä ihan yllätyin, että siellä on tosi paljon kaikkea, mitä ei ole tullut ajatelleeksikaan! Monta mutkikasta pulmaa varmasti ratkeaisi, kun menisi vaan ajan kanssa käymään ja kyselemään.. Oi oma porakone, rokrok!! Kiitos kovasti myös sinulle, oli niin kiva nähdä, toivottavasti pian taas!

   Poista
 3. Oli ihana nähdä sinua ja teitä kaikkia! Ja tää vierailu aiheutti itselleni ainakin lisää nostetta rempparintamalle. Tosin se taitaa nyt olla myös ihan suotavaa ;) Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi niin oli ihana sinuakin! <3 Oli niin kiva, kun esitit kaikkia niitä kysymyksiä, joita meille tavisremppaajille ei olisi tullut mieleenkään! :D Teillä on kyllä mielenkiintoinen remppaprojekti tiedossa, tsemppiä siihen! Kiitos samoin, mukavaa viikonloppua!!

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig