sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Kun ihmisellä on liikaa aikaa...

... se tarttuu johonkin aivan tyhjänpäiväiseen hommaan. Kuten pesemään juuriharjalla yksitellen valkoisia kiviä valkoisemmiksi. :D Melkein hävettää tunnustaa... Mutta kyllä nyt hohtaa! Tällaisessa hommassa näkee konkreettisesti työnsä tulokset. Katselin jo viime syksynä, että pari vuotta sitten laitetut kivet ovat taas saaneet likaa pintaan (luonnollisesti), mutta en ole keksinyt, miten havuistutuksen kivineen saisi näppärästi puhdistettua. Varmaankin joku lehtipuhallin tai lehti-imuri olisi paikallaan vuokrata puhaltamaan syksyn lehdet pois. Ymmärsin, että mitään oikotietä onneen ei tässäkään asiassa ole, joten noukkiessani kuivia lehtiä huomasin noukkivani myös kiviä ämpäriin, jotta sain kaiken mujun niiden alta pois. Samalla vaivalla ajattelin liottaa ne vedessä, ja kun kerran hommaan ryhdyttiin ja kivet täytyisi taas asetella yksitellen takaisin, päätin hinkata ne juuriharjalla kunnolla puhtaaksi. :D Mutta mikäs minulla siinä oli hinkatessa, kun E leikki naapurin tytön kanssa, pikku nukkui päiväunia ja miehellä oli vielä lukuvuoden viimeinen raportti kirjoitettavana.

rodo, rhodorendron
havuistutus
alppiruusu kukkii valkoiset kivet kekkilähappaman maan kukkiva, pensas havuistutukseen

Havut ovat kasvaneet todella paljon parissa vuodessa. Olisi kannattanut jättää suuremmat taimivälit istutettaessa, mutta en uskonut, että ne täyttävät alueen näin nopeasti. Alppiruusu kukkii nyt ensimmäistä kertaa. Olimme ihan ihmeissämme, kun palasimme eilen parin päivän Helsinginreissulta, ja rodo oli täynnä nuppuja. Muutama aukesi tämän päivän aikana, joten kiviä hinkatessani huomasin terälehtien poksahtelevan vähitellen auki. :) 

kuistin asetelmaKävimme tosiaan ystävien luona Helsingissä ja minäkin pääsin perjantaina vähän tuulettumaan. Aika erikoista oli kulkea kaupungilla ilman lapsia, kädet ja mieli ihan vapaina. Puhumattakaan siitä, miten outoa oli maistella kuohuvaa, laittaa tukka auki (kerrankin siististi) ja korkkarit jalkaan. Pikku ei ollut moksiskaan tavanomaisesta poikkeavasta yösyötöstä. Huojentavaa. :) Torstai-iltana saapuessamme perille ne ihanaiset ystävät ilmoittivat, että saunavuoro olisi parin tunnin päästä ja me saisimme mennä ihan kaksin saunaan! Luksusta!! Kylläpä alkoi miniloma ihanasti, kun saimme oikein tunnin parisuhdeaikaa. :) Harvassa ovat ne hetket tänäpäivänä, kun ei tarvitse huomioida kuin toinen. Ei edes kuunnella korvat höröllä, itkeekö vauva sittenkin. Päätimme, että meidän täytyy pyytää yhteistä aikaa rohkeammin. Se vaan on aina aika ison kynnyksen takana, kun isovanhemmat, sisarukset ym. asuvat kaukana, niin aina kokee vaivaavansa kauheasti. Mutta ensi viikonloppuna meitä odottaa pieni retki kotipaikkakunnan metsiin. Ajateltiin mennä järven rannalle laavulle yöksi ja laittaa siellä vähän ruokaa. Toivottavasti säät suosivat!

tuija ruukussa ja kesäkukkiaPäivä hujahti tosiaan pitkälti pihahommissa, ja ensi viikolla onkin sitten ensimmäinen oikea lomaviikko! :) Mukavaa kesän alkua teillekin! Ai niin, sehän oli 9 vuotta sitten koulujen päättäjäispäivänä, kun kissa-hiiri -leikki loppui ja meidän yhteinen taipaleemme virallisesti alkoi! <3
SHARE:

10 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Jenna! :) Ihanaa nähdä lapsia ja koululaisia puistoissa leikkimässä.. Näin lasten myötä sen huomaa, miten ihana asia kesäloma on! :)

   Poista
 2. Oikein paljon onnea yhteisestä taipaleesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Inkeri, tuntuu ihan älyttömältä, miten jostain asiasta voi olla jo melkein vuosikymmen, kun itse en ole vielä kolmeakymmentäkään.. :) Nopeasti ovat menneet nämä vuodet, ja paljon kaikkea hienoa niihin mahtunut! :)

   Poista
 3. Ihana tuo kivien puhdistusjuttu:D Mutta ovathan valkoiset kivet oikeasti kivemmat valkoisina kuin likaisina, joten ihan fiksusti toimit:)!

  Ihan huippua, että olet päässyt vähän tuulettumaan ja pois kotiympyröistä! Oma aika tulee joskus niiiiin tarpeeseen ja sitä jaksaa taas ihan erilaisella innolla olla lastenkin kanssa♥ Ja totta myös se, että sitä ns. parisuhdeaikaa tässä arjessa ei kovin paljoa välttämättä ole, vaikka tärkeää olisikin. Pitäisi vaan yrittää sitä repiä jostain, jottei ihan unohda toista:) Helpommin monesti sanottu kuin tehty:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä sitä omaa ja parisuhteen aikaa vaan täytyy muistaa ottaa.. Olen ilman muuta sitä mieltä, että kun parisuhde voi hyvin, niin voi itsekin hyvin ja myös perhe voi hyvin. Pitäisi ehdottaa ystävien kanssa jotain "vuorotellen" rinkiä, koska varmaan melkein kaikilla on se tilanne, että liian harvoin pääsee kaksin minnekään, edes pariksi tunniksi ulkona piipahtamaan.. :)

   Minulla on vielä paaaaljon kiviä pestävänä, se inspiraatio katosi jonnekin! :D

   Poista
 4. Voi alppiruusu kuumeeni vain nousi. Ihanasti kukkii ja tuo väriyhdistelmä harmaiden ja valkoisten kivien kanssa on upea. Mukavaa lomaa ja kesää teillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän piti ensin laittaa valkoinen ja ihan hempeän värinen alppiruusu, mutta se olisi ollut valkoisten kivien kanssa liian pliisu, joten laitettiin sitten ihan kunnolla punaisempi! :) Tosin aika jännä, että vaikka nuput ovat ihan pinkit, niin auennut kukinto on aika vaalea. On ollut kyllä älyttömän helppohoitoinen muuten tuo alppiruusu (ja koko havuistutus).. Sille ei ole tarvinnut tehdä mitään muuta kuin ekana kesänä istutuksen jälkeen muistaa kastella vähän reilummin..

   Poista
 5. Ihana tunnustus! Voisin ihan todella hyvin nähdä itseni tekemässä samanlaista hommaa ja vähän vauhkona olenkin nyppimässä uuden pihan valkoisista koristekivistä lehtiä ja muita roskia pois. En tiedä mitä teen ensi kesänä jos ne värjäytyy ihan keltaiseksi.. :(
  Onnittelut yhteisistä vuosista! Meilläkin yhteinen taival alkoi koulujen päättymisen aikaan 11 vuotta sitten <3 Uskomatonta kuinka aika lentää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko sinulla joku kangas niiden alla? Minä laitoin suodatinkankaan (ja siihen reiät havuille ja pensaille) ja sen päälle valkoista harsoa kaksin kerroin, jotta valkoisten kivien alta ei pilkottaisi ruskea suodatinkangas. Ajattelin, että näin ainakaan maa ei sekoittuisi ja värjäisi kiviä. Mutta ainahan sitä tippuu lehtiä, omenapuunkukkia jne., syksyllä se vasta kurjaa katsottavaa onkin, kun valkoiset kivet joutuvat märkien lehtien uhriksi.. :D Ja yllättävän helposti tämä tippuva "muju" alkaa värjätä kiviä. Sitten vain hinkkaamaan ensi kesänä! ;) Ai teillä on samantapainen alkutaival! Nyt ymmärrän, miksi teinit olivat taas niin vauhkoina päättäjäispäivänä, siinä on pakko olla jotain ylimääräistä taikaa, onnea ja iloa! :) Todella, en ymmärrä, mihin nämä vuodet vierivät..

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig