torstai 19. kesäkuuta 2014

Mökkimaisemissa


Katselin kesäkuvia parin viikon takaa ja tuli vähän outo olo - mihin se kesä hävisi, joka jo kävi näyttäytymässä? Tosin viileä oli silloinkin. Lämmintä oli luvattu ja minä pakkasin lapsille vain hellevaatetta mukaan, minkä seurauksena E:kin kuljeskeli aikuisten hupparitakissa pari päivää. :)

Mökillä oli tilaa temmeltää ja lääniä poimia niittykukkia. Minä ihastelin tuota mökin vanhaa hirsiseinää. Miten siihen ei ole ennen osannut kiinnittää huomiota? Muistan myös, että matka varsinaiselta rannan mökiltä tuohon toiselle mökille (ehkä 50 m metriä) tuntui järkyttävän pitkältä, ja kahden huoneen mökki (noin 20 m2) valtavan suurelta. Jospa tänä kesänä tulisi käytyä noissa mökkimaisemissakin useammin, äitiyslomalla kun aikaa on. :)

Juhannuksena suuntaamme kuitenkin toisaalle. Tänään saamme siskon yökylään ja aattoa vietämme kavereiden kotona, onneksi sentään maalaismaisemissa. Lauantaina on tarkoitus lähteä saaristoon, jonnekin Korppoon ja Houtskarin taakse (juu en oikein tunne saaristoa, mutta kolmella lossilla muistaakseni mennään). Sunnuntai sitten mitä luultavimmin seistään jonoissa. Viime kerralla ihan tavallisena sunnuntaina paluumatkaan meni 5 tuntia, mutta saapa nähdä millaiset jonot juhannuksen paluuliikenne aiheuttaa losseille... Oman ajan kulusta en niinkään ole huolissani ja E:kin jaksoi tosi hyvin, mutta pienempää voi olla vähän hankalampi saada kiinnostumaan autojen bongailusta ja laiva on lastattu -leikeistä. Toivottavasti ei sada, jotta päästään jaloittelemaan jonotellessa (täytyykin muistaa ottaa rintareppu mukaan). 

Ihanaa juhannusta!! Meinasin jo kirjoittaa Ihanaa keskikesän juhlaa, mutta sitten muistin, että yritän välttää puhumasta keskikesän juhlasta. Minulle on aina tullut juhannuksen aikoihin sellainen pieni paniikki "Apua, kesä on jo puolessä välissä, siis melkein ohi!", joten yritän nyt sysätä sellaiset ajatukset tietoisesti sivuun. Toisaalta hyvä, että kelitkin ovat nyt viivytelleet, niin on helpompi asennoitua siten, että kesää on vielä jäljellä. Tai oikeastaan, se on vasta alussa! :)

Pysytelkää pinnalla!

Katri
SHARE:

10 kommenttia

 1. Mä toisaalta myös nautin mökillä ollessa näistä viileistä kesäpäivistä. Niissä on jotain sellaista extremeä kun vaatteet on koko ajan kosteannihkeät ja hiukset pörröllä. Mutta vaatii kyllä vastapainoksi niitä helteitä! ;) Ihanaa juhannusta sinnekin. Mulle juhannus on aina niin kesän alku, ehkä johtuen siitä kun tähän asti monesti menee vain töitä tehdessä ja heinäkuussa vasta lomaillut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, palasimme tänään saaristojuhannuksesta, ja olo oli tosi kosteannihkeä. :) En oikein tiedä, tykkäänkö siitä tunteesta vai en.. :D Oli ihanaa mennä ensimmäiseksi saunaan ja peseytyä oikein juoksevalla vedellä!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Inkeri! Toivottavasti sinäkin pystyit juhlimaan juhannusta hyvävointisena!

   Poista
 3. Ihania kesäkuvia, hirsitaloissa vaan on sitä jotakin - ja kukkaniityissä tietty :) Leppoisaa juhannuksenaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun unelmieni talo olisi jostain 1920-luvulta, ja siellä olisi ainakin osa vanhoista hirsiseinistä sisäpuolella näkyvissä.. Tuo paksu, lohkeillut hirsi on niin hienon näköinen, tekee mieli koskea sitä pintaa väkisin! :)

   Poista
 4. Ihana Neiti Kesäheinä kauniissa maisemissa <3 Leppoisaa ja rentouttavaa juhannusta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, että tuo neitonen ei koskaan väsy kukkien keräämiseen äidille tai mammalle. <3 onhan se ihanaa saada nuutunut kimppu nyrkissä rutistettuja kedonkukkia. :)

   Poista
 5. Ihanaa juhannusta Katri! Nauttikaa ja levätkää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli ihanaa lähteä pois kaupungista. Tässä huomaa, miten maisemanvaihdos voi virkistää. On mukavaa, kun jättää koneen pois ja kännykän kiinni, tulee rauhoituttua ihan kunnolla! :)

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig