tiistai 10. kesäkuuta 2014

Hiljaisuus

Miten hiljaista hiljaisuus voi olla? Olen monena iltana huokaillut takapihalla ihanaa hiljaisuutta, jonka ehkä lintujen liverrys välillä rikkoo. Muuten asuinalueemme on minusta kovin hiljaista ja rauhallista aluetta. Sitten menimme pitkästä aikaa käymään maalla, kotikonnuilla. Siellä vasta hiljaista olikin! Kaupungin ja teiden tasainen melu ja hälinä on sellaista taustaääntä, jota ei edes erota kuulevansa, ennenkuin menee maalle.

Meidänhän piti tosiaan ottaa parisuhdeaikaa oikein kunnolla ja mennä kaksin metsäretkelle ja laavulle perjantaiyöksi. No, toisin kävi, sillä pikku vierasti mummia niin kovasti, että eihän sitä raasua voinut jättää edes yhdeksi yösyötöksi. Niinpä kävimme vain kävelemässä laavulle katsomaan auringonlaskua, paistamaan vaahtokarkkeja ja kuuntelemaan hiljaisuutta. 

melkutin
Kolmisen tuntia katselimme maisemia ja tunnelmoimme, nautimme rauhasta ja hiljaisuudesta. Teki todella hyvää, ihan tuollainen pienikin pyrähdys. Pitäisi yrittää ottaa tavaksi käydä aina vähän nauttimassa metsästä, kun kotipaikkakunnalla käymme. Siellä hiljaisuus on (kliseistä kyllä) käsin kosketeltavissa. Tuntuu, että ympäröivä hiljaisuus olisi kuin kupla ympärillä. Peilityyni järvi, joutsenpari iltauinnilla, nuotion hehku ja hiljainen rätinä. Metsässä tuntee itsensä ja omat asiansa (kuten haaveet isommasta kodista) tosi pieneksi, hyvällä tavalla. Metsä on ja elää omaa systeemiään riippumatta meistä, vahvana ja viisaana. Samalla ymmärtää olevansa aivan tajuttoman onnekas ja onnellinen, kaikkein tärkeimmän ihmisen vierellä.
SHARE:

12 kommenttia

 1. Vau, kaunista! Peilikirkas vesi on kyllä jotain, mikä kuuluu kesäiltaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Ihan itsekin huokailin, kun katsoin uudestaan näitä kuvia. Kummallisen syksyiseltä kyllä näyttävät nuo puiden värit, kun aurinko paistoi takaa..

   Poista
 2. Ihanat maisemat ja joutsenet...
  Suomen kesä on niin kaunista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka Suomen kesä on niin arvaamaton, niin kyllä se useimmiten näyttää myös parhaita puoliaan. :) Oli hienon kuuloista, kun tuo joutsenpari lähti lentoon.. Kova lepatus kuului, kun muuten oli niin hiljaista. Ja tosi hienon näköistä, kun ne pikkuhiljaa saivat tuulta siipien alle ja nousivat veden pinnasta ylemmäs ja ylemmäs.. huoh!

   Poista
 3. Aivan mielettömän kaunista! Huh, tuollaiseen mäkin haluan! Missä tuo laavu on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä hieno paikka! Tämä laavu on Räyskälässä Iso-Melkutin -järvellä (lähellä kotipaikkaamme Tammelaa). En ole ihan varma, kuuluuko Räyskälä Loppiin vai Tammelaan. Laavu on niemennokassa ihanasti siten, että molemmilla puolilla on vettä. Järvi on niin kirkasvetinen, että siellä käyvät sukeltajat harjoittelemassa kaukaakin. Upea paikka!! Harmi, kun en tiedä täältä Turun seudulta vastaavia retkeilypaikkoja ja laavuja. Varmasti tuli käytyä useamminkin nauttimassa luonnon rauhasta, jos paikat olisivat tutumpia..

   Poista
 4. Ihania fiiliksiä ja tärkeitä oivalluksia! Rauhoittuminenkin on taito.. Itsestä tuntuu, että nykyään iPadien ja iPhonien maailmassa se on tullut entistä haastavammaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Teen välillä tietoisesti sitä, että jätän puhelimen pois enkä avaa konetta, koska muuten on koko ajan ärsyketulvassa.. Varsinkin lomamatkoilla olemme nauttineet täydestä eristäytymisestä - puhelimet kiinni, jotta ei tule netissäkään käytyä. Se on ihanan vapauttavaa! Ja sen jälkeen muistaa taas, että elämä pyörii, vaikka en lukisikaan joka uutista tai fb-päivitystä. :)

   Poista
 5. Ihanan iltaretken olette tehneet <3
  Puolison kanssa kahdestaan vietetty aika nousee arvoon arvaamattomaan, kun lapset ovat pieniä.
  Parikin tuntia poissa normiarjen keskeltä rentouttaa ihmeesti.

  Ihanaa kesää teidän perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, sitä ei varmaan liikaa tule kenekään pienten lasten vanhempien vietettyä.. Esikoisen kanssa emme oikeastaan edes huomanneet, miten vähän täysin yhteistä aikaa on, koska esikoinen nukkuin tosi paljon ja hyvin. Eli sitä yhteistä aikaa olikin lähestulkoon koko ajan. Toisin on nyt, tilanteet muuttuvat ja lapset kasvavat! :) Vaikka pikkulapsivaihe onkin minusta todella ihana vaihe, niin silti pitää muistaa olla yhdessäkin. Koska yhdessä me toivottavasti olemme silloinkin, kun lapset muuttavat pois! huih!

   Poista
 6. Upeita kuvia. Luonto on kaunis <3. Aivan ykkösluokan treffit, vaikka jäivätkin lyhyeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis todellakin, voi puhua ykkösluokan treffeistä. Paljon mieluummin tuolla kuin ravintolassa tai elokuvissa.. Täytyisi selvitellä täältä Turun seudulta joitain vastaavia miniretriittipaikkoja.. :)

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig