tiistai 3. kesäkuuta 2014

Tällaisena päivänä...


..kun ilmasta ei tiedä alkaako kohta sataa vai tuulla vimmatusti, on parempi jäädä sisäpuuhiin. Viime viikon helteet muistuttivat, että olisi ihan kiva olla pakkasessa jotain ruokaa, jotta ei tarvitse kaunista päivää sisällä kökkiä. Varsinkin lounasaika tulee aina liian äkkiä, jos heti aamulla sännätään ulos. Siispä tein muutaman laatikon pakkaseen, ja yhden korkkasimme päivälliseksi. Lupasin instassa laittaa ohjeen, jos pöperö olisi hyvää. Ja voi vitsit, enpä olisi uskonut miten herkkua siitä tulikin!! Vaarana on syödä ihan liikaa, joten täytin taktisesti yli puolet lautasesta salaatilla, jotta laatikolle jäi vain vähän tilaa. Reseptejä tähänkin arkiruokaan on yhtä monta kuin kokkeja, ja tämä syntyi ihan sen perusteella, mitä oli kaapissa, joten ei kun soveltamaan! (Huom, tuskin sopii keventäjän ruokavalioon...)

tonnikalapastavuoka, kotiruoka

Arkiherkku // Tonnikalapastavuoka

1 pss (400g) tummia makaroneja tai muuta pastaa
2 prk tonnikalapaloja
2 sipulia
2 valkoisipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 prk pastakastiketta/tomaattimurskaa
suolaa
pippuria

2 prk ruokakermaa
juustoraastetta

Keitä makaronit suolatussa vedessä (voi käyttää myös kala- tai kasvislientä). Kuullota sipuleita öljyssä pannulla. Sekoita tonnikalat pastakastikkeeseen. (Tomaattimurska käy hyvin, mutta mausta silloin reilummin yrteillä, suolalla ja pippurilla. Minulla oli kaapissa hätäpäivän varalle joku valmisdolmio.) Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää "tonnikalatomaattikastike" sipuleiden joukkoon pannulle. Valuta makaronit ja sekoita ne hyvin kastikkeeseen. Tarkista maku, ja lisää tarvittaessa mausteita reilusti. Makaroni ja tonnikala eivät maistu miltään ilman mausteita. Laita pastaa voideltuihin uunivuokiin, lorauta ruokakermaa päälle ja pinnalle juustoraastetta. Kerman sijaan toimisi se, että tekee alunperinkin pastakastikkeesta löysempää, mutta minä en nyt muistanut ennakoida. Makaronit kuitenkin imevät itseensä vielä nestettä uunissa, niin ei ole kiva, jos laatikko ihan kuivuu. Paista 180 asteessa puolisen tuntia.

Ja kun kerran alettiin kokkaamaan, niin tehtiin myös raparperimarenkitorttu, jonka ohjeen olin ottanut talteen Pirkasta (löytyy näköjään myös täältä). Tein vain puolikkaalla ohjeella pienempään irtopohjavuokaan, jottei tulisi turhan suuri kakku meille kolmelle syötäväksi. Mutta ihan taivaallisen hyvää siitä tuli!! Ja marenkipäällysteisistä tulee aina niin nättejä... 

raparperihyve

Mmmm... Sohva kutsuu vatsaa, joten ei kun pötkölleen! :)

Katri
SHARE:

7 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Ole hyvä! :) Arkea helpottavia vinkkejä on aina mukava saada ja jakaa! :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Molemmista tuli niin älyttömän hyviä, että on vaikea edes kuvailla!! :) Vuoka vähän raskasta, mutta kakkua saikin sitten syödä millä mitalla tahansa! :)

      Poista
  3. Mums mums. Näyttää herkulliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella, oli ihanan rasvaista laatikkoa ja ihanan raikasta kakkua! :D

      Poista
  4. Jaahas, noniin, tuota kakkua kokeilenkin huomenna - vaikka en ole ikinä osannut tehdä tuota marenkia... tosin yrittänytkin ehkä vain kerran :) Kohta mulla on raparperista yliannostus kun olen joka päivä tehnyt siitä nyt jotain. Ajattelin kokeilla myös sitä herkkua missä raparperit paistetaan rasvassa ja fariinisokerissa ja sitten vaniljajädeä seuraksi...

    VastaaPoista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig