sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Aarteenetsintä - lastenjuhlien luottoleikki

Phuuh, nojatuoli kutsuu leipuria. Leivottavat on pääosin leivottu, joten huomenna saa ottaa aika rennosti ennen vieraiden tuloa. Ainakin nauttia sänkyaamiaista ja pelailla E:n uutta lahjapeliä. Mitenköhän on mahdollista herätä ennen aamuvirkkua, jotta voi viedä aamiaisen ja paketin sänkyyn? 

Päivällä kaivelin esiin viimevuotiset aarrejahtivihjeet inspiraation toivossa. Silloin olin käsitellyt paperit aarrekartan näköisiksi laveeramalla teepusseilla ja polttamalla reunat. Niistä tuli kyllä hienot, vaikka itse sanonkin! Minulla ei kuitenkaan ollut hajuakaan aarteenetsinnän toteutuksesta, joten lastenohjaajana työskentelevä ystäväni pelasti tilanteen keksimällä muutamassa minuutissa loistojuonen aarteenetsinnälle viimevuotiseen Peppi-teemaan sopien. 


Tänä vuonna viitseliäisyyteni ei riittänyt auttenttisten näköisten aarrekarttojen tekemiseen, joten tyydyn vain keksimään vihjeitä. Ajattelin suoriutua siitä tällä kertaa itse ja olen mietiskellyt jotain merirosvotarinaa. Aarteenetsintä olisi ihana toteuttaa ulkona, mutta ehkä on parempi pysyä sisätiloissa, kun vieraitakaan ei ole pyydetty varautumaan ulkovaatteilla.


Näissä neliöissä hyvien piilopaikkojen keksiminen ei olekaan ihan piece of cake. Oman haasteensa etsintään tuo se, että jokainen lapsi tietenkin haluaa ehtiä ensimmäisenä ryntäämään uuden vihjeen luo... Viime vuonna etsijöitä oli kaksi, nyt yhdeksän, joten mielenkiinnolla odotan, kuinka etsintä onnistuu. Nimittäin jo kahden etsijän kesken tuli mutinaa siitä, kumpi ehtii vihjeen luo ja kuka saa avata käärön..


E odottaa synttäreitään tosi kovasti, sillä 3-vuotissynttärit jouduttiin käytännössä perumaan miehen sairastumisen vuoksi. Ainoastaan naapurin tyttö ja isovanhemmat uskalsivat tulla enterorokkovaaraa uhmaamaan. Mutta mikäs siinä - herkkuja oli enemmän kuin ähkyyn tarvitaan ja E oli innoissaan saadessaan etsiä aarretta parhaan ystävänsä kanssa.

Noniin, parempi alkaa purkamaan vihjeitä paperille ennen kuin tulee aamu. Aarteenetsintä on kyllä aivan varma nakki lastenjuhlille, vai mitä mieltä te olette? Sisäinen lapseni ei meinaa pysyä housuissaan... :D Olen aivan innoissani pelkästä suunnittelusta, saati jos pääsisi itse aarrejahtiin! Siihen kai ne kaikenmaailman Survivoritkin perustuvat, seikkailunhaluun!?
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig