lauantai 9. marraskuuta 2013

Meidän koti kolmella sanalla

Sain ihanan ja niin raikkaan All I Ever Wanted Is Here -blogin Karlalta haasteen kuvailla kotia kolmella sanalla. Ajattelin jo hänen postaustaan lukiessani, että olisipa haasteellista kuvailla kotia muutamalla sanalla. Ja tosiaan, olen nyt viikon yrittänyt miettiä niitä kolmea sanaa, ja löysin kuin löysinkin kotimme punaisen langan! :)


Ensimmäiseksi tuli mieleeni KOMPAKTI, sillä kotimme on aika pieni, mutta pohjaratkaisultaan oikein toimiva. Meillä on kolme huonetta reilussa 80 neliössä, ja nyt tulevan pikkukakkosen myötä olemme alkaneet hiljalleen suunnitella seuraavaa siirtoa. Pitäisikö alkaa rakentaa? Sen suuritöisyys tähän elämäntilanteeseen ei kuitenkaan oikein houkuta. Lisäksi emme vielä tiedä, mitä kaikkea omakotitalolta haluaisimme, joten olisi ehkä hyvä ensin keräillä ajatuksia, kokemuksia ja inspiraatiota enemmän.Toiseksi, kotona on LÄMMIN tunnelma, joka syntyy ennen kaikkea puupinnoista. Pidän yhä keittiön tammitasoista, jotka tuovat mukavasti lämpöä valkoisen rinnalle. Myös parketti (vaikkakin vanha ja kulunut) on aika samaa lämmintä sävyä. Kahteen makuuhuoneeseen vaihdoimme harmahtavan laminaatin, joka on oikein kiva, mutta huomattavasti kylmempi tunnelmaltaan. Tulevaan kotiin tiedän jo haluavani jotain vähemmän punertavaa kuin tuo parketti, mutta tänne se sopii.
Kolmanneksi kuvailisin kotiamme SEESTEISEKSI. :) Kodin haluan olevan rauhallinen turvasatama, jonka lämpöön kääriytyä iltaisin. Nautin hiljaisuudesta ja leppoisuudesta, ja vielä yhden melko rauhallisen lapsen kanssa näin onkin useimmiten. (Nyt alan epäillä, olenko unohtanut vauvavuoden kokonaan...)


Osa kodin tunnelmaa on myös piha ja sijainti. Rakastan kotimme pientä pihaa ja asuinaluetta - sitä, että kaikki on melko lähellä, mutta silti ympärillä on hiljaista ja rauhallista. Seesteisyyttä, jotain japanilaistyylistä yritimme hakea myös etupihalle. Istutuksiin olen tosi tyytyväinen, mutta aika vaikea noita valkoisia kiviä on pitää valkoisena...

Jollakin tapaa nämä kaikki kolme pointtia nivoutuvat yhteen - vaikka haaveilen tilasta ja avaruudesta tulevaan kotiin, tukevat tämän kodin kompakti koko ja lämpimät sävyt rauhallista tunnelmaa. Seesteisyys ja rauhallisuus näin pienessä tilassa tosin vaatii järjestystä, minkä vuoksi pyrin koko ajan karsimaan tavaraa ja järjestelemään olemassa olevia paikoilleen.

Haluan haastaa samaan tehtävään muutamia ihastuttavia bloggaajia, joiden blogeja olen seurannut melko pitkään ja ihastellut heidän sisustustyylejään. Nyt olisi mukava kuulla mistä on heidän kotinsa sielu ja tyyli tehty! :)

Kotoisasti kaksiossa
- Esmeralda's (jonka kirjoittajan kätevistä käsistä ovat muuten nuo ekojen kuvien betonilyhdyt!)
- Satunen
- Uusi Kuu

Kotisohvalle käperryn minä kynttilöiden tuikkeeseen ja hörppään kupillisen Blossaa! Ilahduin, kun Eeva avarsi maailmaani kertomalla blogissaan että sitä on myös alkoholittomana! Ei ehkä ihan vedä vertoja "oikealle" Blossalle, mutta on maukkaampaa kuin perusglögit.
SHARE:

2 kommenttia

  1. Kiva kodin kuvailu! Mekin asutaan varsin kompaktisti, joten se lienee ensimmäinen sanani. :) Kiitos haasteesta!

    VastaaPoista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig