perjantai 22. marraskuuta 2013

Pikaista pikkusuolaista, saaristolaisleivät lohitäytteellä

Toiseksi viimeistä Perjantaita oikein isolla P:llä vietetään. Äitiysloma alkaa ensi viikolla ja epäilen, että sen jälkeen perjantaihin ei lataudu yhtä suurta tunnelmaa kuin säännöllistä viikkotyötä tehdessä. Toisaalta, ehkä silloin jaksaa nähdä enemmän vaivaa perjantairuoan eteen? Nimittäin nopealla ja helpolla linjalla mentiin tänäänkin, jotta päästiin itse asiaan - sohvalle takkatulen loimuun. E räkättää hauskoja kotivideoita ja minua naurattaa hänen hersyvä kikatus! :)

saaristolaisleipä savulohitäytteellä

savulohisalaatti granaattiomenoilla


Saaristolaisleipä ei paljoa rinnalleen kaipaa, mutta vastustamatonta siitä tulee erilaisilla täytteillä. Pienet saaristolaisleipäset ovat tosi nopea ja helppo tarjottava illanistujaisiin tai muuten vaan pikku naposteltaviksi. Tällä kertaa laitoin savulohta, koska ostin sitä salaattiakin varten.

Savulohimousse mututuntumalla:
turkkilaista jogurttia
savulohta
tuoretta tilliä
limen raastettu kuori ja puristettua mehua
hieman suolaa ja pippuria
ripaus sokeria

Tarkkoja määriä on vaikea ja ehkä turhakin antaa, koska näillä raaka-aineilla on vaikea epäonnistua. Ajattelin tehdä itsenäisyyspäivää tai uuden vuoden aattoa varten jotain samantyylisiä pikkupaloja.

Tunnelmallista perjantaita! :)

Katri
SHARE:

4 kommenttia

  1. Oih ihana saaristolaisleipä ja voin vaan kuvitella kuinka täydellinen se on tuolla lohitäytteellä!! NAM!! :) Nuo olisi loistavia tarjottaviksi, täytyy laittaa korvan taakse! :) Ihanaa viikonloppua!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, äärimmäisen helppoa ja herkullista! Graavisiika ja katkaravutkin olisivat niin ihania täytteitä, joita täytyy testata sitten salamatkustajan tultua ulos.. :) Leppoisaa viikonloppua sinullekin!

      Poista
  2. Kiitokset hyvistä vinkeistä. Löytyi hyvää, kivaa ja helppoa :)

    VastaaPoista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig