maanantai 11. marraskuuta 2013

Iho tykkää

Ennen tätä aamujeni aarretta inhosin kasvovoiteita. Ne eivät imeytyneet kunnolla, meikki oli vaikea levittää tasaisesti ja tekivät ihon liian paksulti rasvatun tuntuiseksi. Minulla oli ainakin ennen sekaiho. Nyt en tiedä miksi kutsuisin sitä, koska kuivia alueita ja vastaavasti finnejä ei enää ole lähes pariin vuoteen pahemmin ollut. Uskon sen johtuvan mineraalimeikkien käytöstä, mutta mitään varmoja syy-seuraus -suhteita en voi tehdä. Mineraalimeikeistä kirjoitin aiemmin täällä.


Madaran Deep Moisture Fluidia olen käyttänyt lähes yhtä kauan kuin Barefaced Beautyn mineraalimeikkipohjaa. Aluksi, kun en oikein osannut levittää meikkipohjaa, huomasin että meikistä tuli siistimpi, kun levitin alle kosteusvoiteen. Nyt myöhemmin ei tosin ole ollut ongelmia levityksessä eikä meikin jäljessä ilman kosteusvoidettakaan. Kesällä en muistanut käyttää kosteusvoidetta lainkaan, mutta nyt talvea vasten huomasin, että iho kaipaa taas vähän kosteutusta saunan jälkeen.

Tuo fluid on siitä ihana, että se on todella kevyt ja levittyy helposti. Se on myös äärimmäisen riittoisaa- edellinen puteli riitti vuoden. Madaralla on muitakin kasvovoiteita, mutta olen kokenut tuon fluidin sopivan iholleni täydellisesti. Minä olen kosmetiikan kanssa tosi jämähtävä: kun löydän hyvät tuotteet, käytän samoja uskollisesti. En ole koskaan tehnyt heräteostoksia kosmetiikkaosastolla, hamstrannut puteleita tai testaillut innokkaasti uutuuksia (no okei entisessä elämässäni tein kosmetiikkakonsulentin hommia huvin vuoksi, silloin yritin olla vaihtelunhaluisempi). Olen ymmärtänyt että ihmisille kerääntyy kaappeihin erinäistä kosmetiikkaa, jonka kanssa sitten tuskastellaan kun purkit ja purnukat vanhentuvat, lakat kuivuvat jne. Eikä millään voi muistaa käyttää montaa erilaista huulipunaa tai luomiväriä! :) Tai toisaalta uskon että voikin, mutta tällainen tavis tekee vain perusehostuksen päivästä toiseen...

Mites te? Tunnustautuuko joku kosmetiikkahamsteriksi?
SHARE:

4 kommenttia

 1. Madaralla on kyllä ihania tuotteita, muutenkin käytän vain luonnonkosmetiikkaa. Sitä tuleekin hamstrattua välillä, salainen paheeni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, minulla on ollut naamaputsaritkin Madaralta, tosi hyviä.Olin aika ennakkoluuloinen luonnonkosmetiikan "toimivuuden" suhteen, mutta ne ovat nykyään todella laadukkaita!

   Poista
 2. Mä siirryin melkeinpä kokonaan luonnonkosmetiikkaan ehkä kolmisen vuotta sitten. Tohon on kyllä kommentoitava, että täältä sitä myös saa aivan eri tavalla (ja eri hintaan! Järkytyn joka kerta Ruohonjuuressa käydessäni) kuin Suomesta. Putelit ovat normaalien vaihtoehtojen vieressä ilman sen kummempaa haloota ja niitä saa joka kaupasta. Siirtymä luonnonkosmetiikkaan kulki aika käsi kädessä luomuruoan aloittamisen kanssa (sama juttu saatavuudesta ja hinnasta kuin edellä...). Muutamia juttuja, kuten meikkipohja ja ripsiväri, ostan kyllä aina perinteisiltä merkeiltä ihan siksi, etten millään usko luonnonkosmetiikan pystyvän minua miellyttävään ja kestävään lopputulokseen.

  Juuri mainittu kasvovoide on tällä hetkellä yksi suuri murheenkryyni. Ihoni on niin kuiva, että se hilseilee eikä mikään tökötti tunnu riittävän. Viimeksi ostin ihan sataprosenttista sheavoita, se tuntuu jotenkin toimivan ;) Yleisesti yritän kyllä välttää hamstraamista ihan viimeiseen asti. Meillä ei ole kylppärissä minkäänlaista kaappia ja kaikki purkit ovat esillä, ehkä siksikin jokainen ylimääräinen puteli ahdistaa heti.

  Luonnonkosmetiikassa kyllä ärsyttää välillä joidenkin tahojen ehdottomuus sen suhteen, että luonnollinen olisi automattisesti jotenkin parempaa kuin synteettinen. Kesällä ihoni oli tosi huonossa kunnossa, epäpuhdas etenkin otsan seudulla, ja kävin Helsingissä ollessani Joliessa ajatellen, että kosmetologin koulutuksen saaneilta ammattilaisilta saisi varmaan jotain vinkkejä. Poistuin jäätävän arsenaalin kanssa ("tässä on sen ja tän superfoodin siemeniä!!1") ja olin aika pettynyt, kun tilanne ei sitten kuitenkaan muuttunut mihinkään. Lopulta ostin jonkun suosituksesta Sensain puhdistusliinan naamanpesun avuksi (suosittelen!) ja ta-daa, näpyt katosivat kuin taikaiskusta. Ne kehutut ja ah-niin-ihanat putsarit eivät olleet vaan kyenneet poistamaan meikkiä kunnolla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja hyvä pointti tuo viimeinen kappale! Ehdottomuus ei oikein toimi missään asiassa... Minulla on ongelmia löytää toimiva dödö, joka ei olisi aivan täynnä synteettisiä kemikaaleja, mutta oman ja muiden mukavuuden vuoksi olen taas alkanut käyttää normaalia Dovea.. :)

   Meikkipohjasta ja ripsarista on aivan pakko suositella BareFaced Beautyn meikkpohjaa, oletko kokeillut? Olen kirjoittanut siitä aiemmin tännekin.. Ensin sitä oli hankala levittää oikein, joten luulin pohjan olevan huono. Nyt en muuta ottaisikaan, ja aika kriittinen ystävänikin (joka ei ole mitenkään hurahtanut luonnonkosmetiikkaan) siirtyi vallan käyttämään noita BFB:n mineraalimeikkejä, koska se oli ainoa, joka peitti täydellisesti ja iho ei näyttänyt silti pakkeloidulta, vaan kuulaalta ja tasaiselta, ja meikki pysyy koko päivän.

   Ja niin, Suomessa kalliiseen hintaan mitä vaan, missä lukee "eko", "luomu", "lähi" tms...

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig