lauantai 9. marraskuuta 2013

Nyt se hulluus iski - joulukausi korkattu!

Pari viikkoa olen jo pidätellyt - hypistellyt joululehtiä kaupassa ja kotikomeroissa, kiertänyt pakastealtaat kaukaa torttutaikinaan törmäämisen varalta, psyykannut itseäni hokemalla kaupassa "ei kai kukaan nyt vielä glögiä osta"... Mutta enää ei pystynyt. Pinterestissä ei voi välttyä törmäämästä joulutunnelmiin ja olenkin inspiraatiokuvia vaivihkaa pinnaillut talteen.


Kauppareissulta tarttui mukaan ensimmäinen joululehti ja säästelin sitä aamuun, koska olin päättänyt aloittaa lauantaiaamun glögi-torttu -hekumoinnilla. (Piti oikein tarkistaa sivistyssanakirjasta, mitä hekumointi tarkalleen tarkoittaa: nauttia/herkutella intohimoisesti, elostella!) Joo, kyllä se tähänkin sopii.. :)


Ja olin aivan myyty jo ensimmäisillä sivuilla, nimittäin katsokaa mitä bruchettoja! Suolaisen ja makean täydellinen liitto toimii aina... Oivoi, kyllä joulukuu menee niiiin syömiseksi! Onneksi marraskuukin on vielä lähes kokonaan edessä, jotta ehtii toteuttamaan kaikki herkut ja muut.


Kahvitauko, esikoisen päiväunet ja hiljaisuus - parasta. Ääni on aika heikkona vielä, joten olen todella onnellinen kun saan olla vain hiljaa. Nyt sitä huomaa, miten paljon nelivuotiaan kanssa täytyy koko ajan kommunikoida. Kieltää, patistaa, pyytää, neuvoa, kannustaa, kehua, vastata satoihin Äääiti-huhuiluihin. Ja sitten toisaalta harmittaa kun tekisi mieli jutella miten jumpassa meni, mikä leikki on meneillään, tuletko viereen, luettaisko jotain, mutta ei uskalla rasittaa ääntä. Onneksi tämä on vain väliaikaista!

Alan pikkuhiljaa valmistella iltaruokaa ja isänpäivän aamupalaa, mutta nyt hetki vielä joululehdelle ja hiljaisuudelle! Ihanaa viikonlopun jatkoa! <3
SHARE:

3 kommenttia

  1. Mä aloitin joululaulujen kuuntelun viime viikon maanantaina. Päätin, että paras tapa selvitä marraskuusta on siirtyä suoraan joulunalusaikaan :) Tän viikon ohjelmassa on parin joulutyynyn ompelu (ehkä jo tänään!), ja eilen ripustettiin jo eka jouluvalo ikkunaan. Torttuja en ole kyllä vielä tehnyt, mutta josko sekin olisi kohta edessä :) Blossaa ei täältä Saksasta valitettavasti saa, ei alkoholilla tai ilman. Mutta sen sijaan ostin kyllä parin viikon takaiselta Suomen reissulta myöskin joululehden, ensimmäisen ikinä! Ilmeisesti kyseessä ei ollut kuitenkaan sama numero, siksi kysymys: mitä kaikkea noissa bruschetoissa on tarkkaan ottaen päällä? Näyttää hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan, marraskuu on jo (kohta) puolessa välissä, joten hyvillä mielin voi hurahtaa. Minä en ole vielä löytänyt viimevuotisia jouluvaloja - muuten ne olisivat myös jo esillä! :D

      Tämä on Kodin Kuvalehden joulunumero ja nuo on tehty seuraavasti: Paahdetulle leivälle viipaloidaan vuohenjuusto. Sitten freesataan pannulla kevyesti oliiviöljyssä 1 hienonnettu valkosipulinkynsi, lisätään puolitetut viinirypäleet ja pari oksaa hienonnettua timjamia tai rosmariinia ja tätä seosta paistellaan muutama minuutti. Maustetaan suolalla ja pippurilla. Seos nostetaan vuohenjuustoleipien päälle ja valutetaan päälle hieman juoksevaa hunajaa! NAM! Makoisaa joulunodotusta Saksaan! :)

      Poista
    2. Kiitokset! Testaan leipiä pikimmiten, ehkä jo huomenna :)

      Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig