lauantai 5. marraskuuta 2016

Halloween-hommia

Ennen en ymmärtänyt Halloweenin pointtia ollenkaan. Amerikkalaista hömpötystä, keksimällä keksitty juhla, ajattelin. Nykyään ajattelen, että on se juhla mikä hyvänsä, se on tervetullut arjen keskelle. Syksy ottaa muutenkin niin helposti vallan. Kaikkialla on pimeää, kylmä hiipii sisään ja tekee mieli käpertyä viltin alle vaan. On kiva, kun on jotain pientä, mitä odottaa ja laittaa.


halloween juhlat, koristelut helposti

halloween juhlat kotona, kattaus

Milloin Halloweenia oikeastaan kuuluisi juhlia? Toiset juhlivat edellisviikonloppuna, toiset vasta nyt. Ja jotkut ottavat ilon irti molempina viikonloppuina! Sopii minulle, sillä yleensä olen myöhässä näistä "yhden päivän juhlista", kuten ystävänpäivästä, itsenäisyyspäivästä ja mitä näitä nyt on. Tytöt kysyivät anellen, että järjestettäisiinkö halloweenit, mutta edellisen viikon tunnit tuntuivat muutenkin loppuvan kesken, joten sovimme että vietetään halloweenia vasta tänä viikonloppuna. 

halloween kotona

halloween koristelut kotona


Lasten juhla tuntuu syntyvän aina ilmapalloista ja serpentiinistä, ja hyvä niin, sillä sen enempää en ehtinyt/raaskinut panostaa koristeluihin. Paikallisesta kukkakaupasta löysin halloweenteemaan sopivan oudon kasvin, sekä eukalyptusta ja skimmiaa. Harmi kun en muista sen nimeä, mutta jonkin kukan siemenkota se kuulemma oli. Saimme kaverit kylään ja tehtiin hamppareita. RuokaPirkan innoittamana kokeilimme myös niitä kuuluja bataattiburgereita, mutta kyllä se bataatti maistui paremmin sämpylän välissä halloumijuuston kanssa, kuin sämpylän sijaan pohjana ja kantena.


Juhlat jatkuvat vielä tänään, kun toiset kaverit kutsuivat halloweendiscoon. Koululaisella oli hyvä reaktio, kun kerroin lauantai-illan ohjelmasta: silmät pullisuivat päästä, suu loksahti auki ja pää taakse, hanskat tippuivat eteisen lattialle: "Mää pyörryn!!" Ilmeisen kiva yllätys tälle viikonlopulle! Pelasti minutkin niiltä halloweenjuhlapaineilta, ja jätin suuremmat koristelut ja ohjelmanumerot miettimättä. Kiitos ystäville! :)

Mitä mieltä te olette halloweenista? Onko se vakiintunut teillekin pieneksi juhlaksi?

Ai niin, ja Gro-korttikotelon arvonta on suoritettu! Random.org arpoi numeron 17, joka oikein laskettuna osui nimimerkille Susanna Uusitalo. Laskin ensin vain kommentit, mutta sitten muistin kahden arvan taktiikan! Onnittelut, laitan sinulle viestin ja Saarnin Sonja postittaa sinulle yllärin. 

Rentouttavaa viikonloppua!

FB | IG

Katri

SHARE:

4 kommenttia

 1. En ole oikein koskaan osannut "juhlistaa" sitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no, ajattelenko minäkään sitä varsinaisesti ihan juhlistamiseksi, mutta kunhan on jotain pientä ohjelmaa! :) Ystäväperheen emäntä oli tänään laittanut ihan kunnolla talon halloween-kuosiin ja pöydän koreaksi, meikäläisellä on niihin juhlasfääreihin vielä matkaa!

   Poista
 2. Iso kiitos arpaonnesta ja mukavaa discoilua! terkuin Suska.

  VastaaPoista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig