sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Ensilumen iloja

Aivan epätodellisen kaunis päivä oli eilen! Aurinko paistoi täydeltä terältä, ensilumi maassa ja nurmikko törrötti rapsakkana läpi ohuen, mutta lasten mielestä aivan riittävän lumikerroksen alta. Aika harvoin tulee ulkona kuvattua, mutta ei olisi kyllä lainkaan huono ajatus. Kaikkea mielenkiintoista silmään osuukin, kun yrittää katsoa asioita vähän eri perspektiivistä. Niinhän se on muutenkin, mutta tässä valokuvauksessa vielä ihan konkreettisestikin.Huomaan ehkä kamera kädessä myös asioita, joihin en muuten kiinnittäisi huomiota. Lumikiteet olisivat varmaan muuten upean näköisiä makro-objetiivilla kuvattuina.
Yllättäen leikkimökki on taas suuressa suosiossa viileämpien ilmojen myötä. Kesällä lapset eivät oikein viihtyneet leikkimökkileikeissä, koska siellä oli niin kuuma. Öljymaalasin kesällä leikkimökin sisältä valkokuultoiseksi. Aiemmin se olin ihan keltaisella hirsipinnalla, ja tilaa tuntuu ainakin tulleen lisää. Kalustusta ei vielä ole nimeksikään, mutta tarkoitus on laittaa ainakin hyllyjä kauppaleikkiä varten.

Olin jotenkin kuvitellut, että leikkimökki on kesän juttu, mutta taisin olla ihan väärässä. Mukavaa, että tulee käyttöön talvellakin! Olin muuten koonnut koko kesän ajan kauppaleikkiä varten kaikkia tyhjiä pahvipakkauksia ja teipannut niitä kasaan, säilyttänyt muovikassillista tyhjiä pahvipakkauksia eteisen kaapissa ja siirrellyt kassia hartaasti edes takaisin pienissä neliöissä. Kesä meni, ja leikkimökin öljyäminen valmistui viimeisellä lomaviikollani, eikä niitä hyllyjä tietenkään raaskittu lyödä vastamaalattuihin seiniin. Viikko sitten rupesin polttamaan pahvipakkauksia pesissä, kun totesin, että nyt riittää tämä pakettien siirtely. Ajattelin, että en varmasti odota ensi kesän leikkimökkileikkeihin. No, nythän niille olisi ollut kysyntää talvellakin, en vaan ajatellut että leikkimökissä voisi leikkiä talvellakin! Niin, saahan niitä sitten taas kerättyä ja teipattua uusia...
Ihanaa, pitkä sunnuntai edessä! Toivotaan samanlaista valoannosta!
FB | IG
Katri
SHARE:

6 kommenttia

 1. Ihania kuvia ja siis mitkä ilmeet pienellä! Lapsen ilo on paras ilo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli kyllä aitoja ilmeitä, tuosta sarjasta tuli monta niin hänennäköistä kuvaa!:) tulee väistämättä itsekin hyvälle tuulelle!

   Poista
 2. Ihania kuvia! Meillä etenkin kuopus odottaa jo kovasti, jospa edes hiukan meillekin lunta sataisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai luulin että nyt oli jo koko Suomeen tullut! Ensi viikolla kai sulaa taas pois.. On se niin herttaista tuo lasten touhu!

   Poista
 3. Ihania kuvia ja ensilumi on lasten mielestä kyllä ihan paras. Tänäänkin näyttäisi tulevan kaunis päivä, mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkona ja auringonpaiste, siinä on jo hyvät insoiraation aiheet kuvaukselle! Kiitos Anu!!

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig