keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Viikonloppuruoka - Nyhtölohitacot

savulohi tacot, savulohitortilla, santa maria texmex lohi, fredagsmys
Miten on taas keskiviikko? Viikot hujahtavat sitä tahtia ohi, että jatkuvasti tuntuu olevan viikonloppu tulossa. Viime lauantaina tulin hirveän nälän kanssa kotiin kampaajalta ja poikkesin kauppaan hakeakseni jotain pientä iltasyötävää. Joskus ne parhaat ideat syntyvät silloin, kun ei ole yhtään miettinyt kauppalistaa, ja niin nämä nyhtölohitacotkin vaan pingahtivat mieleen. Kaupassa googletin nyhtölohta ja löysin Suusta suuhun -blogista superherkulliset kuvat, ja sain sieltä ideat lisukkeiksi. Ihastuin vähän aikaa sitten fenkoliin, kun mies oli jostain syystä halunnut kokeilla sitä jonkun lohiruoan lisukkeena. En olisi varmaan itse ostanut, edellinen kokemus kun ei ollut kauhean miellyttävä.. Mutta fenkolihan on todella hyvää ja virkistävän erilaista, kunhan sen suikaloi ohueksi ja paistaa vähän! Reseptiä tacoihin ei välttämättä tarvitse, mutta laitetaan nyt vähän osviittaa.


 
Nyhtölohitacot
 
Santa Maria Taco veneitä tms.
lämminsavulohta pala, taisi olla 300 g
BBQ kastiketta, esim. Santa Maria Smokey Hickory, jos haluaa savuisuutta lisää
 
punasipulia
valkosipulia
oliiviöljyä
 
(salaatinkorvike)
kurkkua
fenkolia
avokadoa
limeä, suolaa, pippuria, hunajaa
 
fetajuustoa
 
Paista punasipulia ja valkosipulia kevyesti öljyssä. (Jos olisi ollut aikaa, niin olisin laittanut punasipulit marinoitumaan, vielä parempaa!) Riivi lohi haarukalla irti nahasta, ja sekoita joukkoon bbq-kastiketta varovasti, ettei lohi mene ihan mössöksi. Laitoin aika vähän, ehkä 0,5 dl. Oli muuten aika paljon sokeria tuossa kastikkeessa, onneksi en katsonut kaupassa!
 
Tee halutessasi salaatti: suikaloi fenkolia ohueksi ja paista kevyesti pannulla, jotta anismainen kitkeryys lähtee pois. Suikaloi myös kurkku ja avokado ohueksi, purista joukkoon vähän limemehua ja sekoittele nämä keskenään suolan, hunajan ja pippurin kanssa.
 
Jos haluat revitellä täytteillä, niin anna mennä! Tacoissa parasta on se, että voi jokaisesta tehdä vähän erilaisen.
 
viikonloppuruoka, nyhtölohitacot, perjantairuoka, smoked salmon
 
 
Kas tässä, pitkästä aikaa ruokajuttuja! Olen alkanut löytää ruoanlaittoinnostuksen taas jostain uudelleen. Syksyn aikana tulleet Maku-lehdet ovat antaneet tosi paljon ideoita ja hyviä kokeiluja, myös Ruoka-Pirkka-lehtiä on kerätty talteen hyvien reseptien ansiosta. Nyt teenkin vähän listaa ensi sunnuntain synttäritarjottavista, tekee mieli kokeilla jotain uutta!
 
Hyvää loppuviikkoa!
 
FB | IG
 
Katri
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig