keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Välioviprojekti

Iisakin kirkko, se voisi kuvata tätä meidän projektia liukuovesta keittiön ja eteisen välille. Olen aiemmin kertonut ainakin blogin Facebook-sivulla välioviprojektista, ja kerron koko stoorin kaikkine vaiheineen kunhan se vihdoin saadaan paikoilleen. Nyt ollaan kuitenkin jo voiton puolella, koska hiomishomma on vihdoin saatu päätökseen. Sain nimittäin viime viikolla käsiini ihmelaitteen, jolla sain hiottua loputkin maalinrippeet oven kouruista pois ja nyt on ihan voittajaolo! En olisi oikeasti koskaan voinut uskoa, että vanhan maalin irti saaminen voisi olla niin vaikeaa.. Alla olevassa kuvassa näkyy viikonlopun nysväämiseni. Kannoin oven autotallista aurinkoiselle seinustalle, niin oli mukavampi rapsutella. Vasemman puoleinen ura on jo kulmista ja yläreunasta putsattu, oikeanpuoleisesta näkyy loppusuorani. Nämä eivät mitenkään lähteneet tavallisilla puukoilla, lastoilla, eivätkä ihmeentekevillä mönjilläkään.
 
 
maalin irrotus työkalu
 
Väliovi tulee niin tarpeeseen, sillä meidän eteisessä vetää niin että tukka heiluu päässä. Nyt kun olemme vaihtamassa eteisen kaappia, vaihdamme todennäköisesti samalla laatoituksen, ja kun kerran vedetään listat irti, niin samalla laitetaan lisäeristystä. Mies laittoi ulkovalojen ohjaukseen yhden lisäkytkimen, ja huomasi sitä asentaessaan, että kyprokin takana ei ollut mitään eristettä. Kyse ei siis ole ulkoseinästä, vaan keittiön ja eteisen välisestä seinästä. Se on vanhaa kivistä ulkoseinää, eli edellisten omistajien rakentaessa lähes koko talon uudelleen, he laajensivat taloa myös eteis- ja kylpyhuonesiivellä. Tästä eteispostauksesta (klik) hahmottaa ehkä paremmin tuon eteisen ja keittiön sijainnin. Eristämätön seinä on se, jossa on Dots-naulakot.
 
Voitte siis uskoa, että olen aika riemuissani nyt vedellyt Osmo Colorin öljyvahaa oven pintaan ja katsellut liukuovisysteemejä. Ensin halusin jotain aika krouvia ja ronskia, mustaa liukuovikiskoa ja oven päälle tulevia työntöovenpyöriä ladonovityyppisesti, mutta niitä Pinterest-kansioon kootessani sain oikeastaan jo rustiikkiannokseni jo täyteen. Liiallisen maalaisromanttisuuden ja rustiikkisuuden pelossa olen nyt kuitenkin kallistumassa ihan metallin väriseen kiskoon, ja eleettömämpiin oven päälle tuleviin heloihin. Mustia kiskoja en ole myöskään nähnyt rautakaupoissa.. Ai niin Bauhaus on kyllä vielä katsastamatta!

ladonovi diy väliovi liukuovi, metallinen liukuovikisko
Kuva
 
ladonovi diy väliovi liukuovi, musta liukuovikisko
Kuva
 
Kumpi sinusta näyttäisi paremmalta? Noissa molemmissa malleissa on tuollainen vähän krumeluurinen tuo oven päälle tuleva hela, mutta haluaisin ihan suoran. Sekin tekee ilmeestä vähän nykyaikaisemman. Meillä on niin paljon kaikkea vanhaa, että yritän vähän tasapainottaa uuden ja vanhan liittoa. Mielestäni yllättävän pienillä jutuilla pystyy vaikuttamaan kokonaisilmeeseen. Yksi vaihtoehto on, että helaa ei tule ollenkaan päälle koristeeksi, vaan työntöpyörät menevät kiskon sisään, ja oveen tuleva kiinnitys laitetaan yläreunasta oven taakse tai sisään. Se olisi kaikkein pelkistetyin. Ovi on kuitenkin jo itsessään tosi kaunis omalla puupinnallaan ja peileillään, ja vieressä oleva musta puuliesi ja valaisin tuovat tummaa kontrastia ja särmää. Pelkään kyllästyväni mustaan. Mutta onko harmaa vähän pliisu?
 
Jaaha, vielä ehdin vetämään toiselle puolelle kerroksen Osmoa ennen kuin mies tulee lentiksestä kotiin. Hyvää loppuviikkoa ja olkaahan varovaisia tiellä! Talvi taas tuli ja yllätti suomalaiset! :) 
 
FB | IG
 
Katri
SHARE:

10 kommenttia

 1. Kaunis väliovi teille tulossa. Itse pidän noista mustista kannattimista, tuo mukavaa särmää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihan totta, särmää ne tuovat hyvin. Ajattelin että tuo liesi hoitaa särmän mutta kyllä sopisi oveenkin!

   Poista
 2. Ei kai mustaan voi ikinä kyllästyä?! Minä annan ääneni sille! Upeelta näyttää! En malta odottaa lopputulosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin nyt on kovasti pinnalla mustat yksityiskohdat.. Pitääköhän siihen kallistua kuitenkin!

   Poista
 3. Seuraan projektia innolla, koska meidän uuteen taloon tulee kolme kappaletta vanhoja väliovia sekä eteiseen tällainen liukuovi. En ole tosin vielä päättänyt poistetaanko vanhoista ovista maalit vai annetaanko olla rosoisena ja vanhana maalipintana. Vinkkejä maalin poistamiseen otetaan vastaan siltä varalta, että siihen päädytään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei! Kuulostaa hyvältä!! Maalipintakin voi näyttää hyvältä! Tässä se oli ihan erilainen molemmilla puolilla, siksi halusin kaiken pois.. Jep, teen jonkun koosteen oviprojektista, kiva että seurailet!!

   Poista
 4. Ihana välioviratkaisu teille tulossa ja kiitos ideasta, meille voisi tuollaisen viritellä eteiseen myöskin, näin talviaikaan sitä kaipaisi vähän eristystä siihen... Mistä olet löytänyt noita liukukiskoja ja rullia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos sait tästä tärpin! Joo, talven taas oikein tuntee.. Hrr... K-raudassa katselin ja he pystyvät tilaamaan laajalti. Bauhausissa on tarkoitus käydä myös tsekkaamassa,sillä mustaa kiskoa en löytänyt.. Mutta infoan sitten mistä löytyy!

   Poista
 5. Koska ovesi on todella kaunis, minä laittaisin ne kiinnitysjutut piiloon. Olisipa minullakin talo, jota voisi remontoida...
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuokin on kyllä tosi hyvä pointti! Kiitos siitä! Ainakaan pitkiä hallitsevia en haluaisi, ne näyttäisivät ehkä hölmöiltäkin tullessaan liian pitkälle, urien päällekin.. Hmm, täytyy vielä miettiä! Kiitos kommentistasi Minna!

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig