keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Taikaa Turussa

Ei täällä suotta mainosteta Turkua joulukaupungiksi. Viime viikolla silmiini sattui ehkä jostain paikallislehdestä juttu Satusilloista. Ohikulkijat ihmettelivät kymmeniä ja taas kymmeniä kuusia, jotka oli raahattu Kirjastosillalle ja Teatterisillalle. Arvailuista huolimatta joulukuusimyyjäisistä ei ollut kyse, vaan tempauksesta pukea Aurajoen yli kulkevat kävelysillat jouluun. Lähdimmekin katsomaan Teatterisiltaa ihan varta vasten sunnuntai-iltana synttärijuhlien jälkeen. Väkeä oli yllättävän vähän paikalla, vaikka Satusiltojen avajaiset olivat tuona nimenomaisena ensimmäisenä adventtina olleet pari tuntia aiemmin. Tuuli oli aika hyytävä, mutta tarkenimme kuitenkin tehdä pienen kävelykierroksen keskustassa. Eskimoiksi pukeutuneina kävelykierroksemme kulki Stockmannin näyteikkunoiden kautta tunnelmalliselle Satusillalle, ja voitte vaan uskoa, miten tohkeissaan lapset olivat tästä joulunavauksesta!
 
stockmann näyteikkuna turku, joulumaailma, näyteikkunasomistus, joulun satumaa
 
stockmann näyteikkuna turku, joulumaailma, näyteikkunasomistus, joulun satumaa, joulutaikaa lapsille turku
stockmann näyteikkuna turku, joulumaailma, näyteikkunasomistus, joulun satumaa
Stockmannin näyteikkuna yllätti tänäkin vuonna. Isompi tiesi jo viime vuoden perusteella odottaa jotain spektaakkelimaista. Hän muisti, että sensorin edessä kättä heilauttamalla satumaailmassa tapahtuu taas jotain yllättävää. Näkymättömät siimat vaan viuhuvat ja ikkunan takana eläinten maailma elää omaa tarinaansa välittämättä ohikulkevista kiireisistä. Eipä silti, kyllä näyteikkuna tuntuu hyvin pysäyttävän ihmisiä hetkeksi uppoutumaan toiseen todellisuuteen. Miltäköhän tuo elämys lapsesta tuntuu? Huokailuista ja ihanan hokemisesta päätelleen aika ikimuistoista varmaan..
 
 
 
stockmann näyteikkuna turku, satumaailma lapsille, joulumaa turku, lasten joulu turku
 
 
 
 
 
 
satusilta turku, teatterisilta, lasten joulu turku, joulun satumaa
Pari korttelia alas aurajokirantaan, ja Teatterisilta loisti jo kaukaa, vaihtaen tiheään väritystään. Sillalla sai kirjaimellisesti sukeltaa satumaailmaan, sillä siellä kuului myös tonttujen kuiskutusta ja ehkä muistaakseni myös jotain hentoa musiikkia. Tuolloin en sitä tiennyt, mutta myös Kirjastosilta on puettu Satusillaksi, ja kuusia on silloilla peräti 200!
 
Hieno tempaus naapurikaupungilta, ihania ilmaisia huveja! Näistä, jos mistä tulee joulumieli, vai mitä? Ja hei, ihanaa joulukuun alkua!
 
FB | IG
 
Katri
 

 

 
SHARE:

4 kommenttia

 1. Voi miten kaunista! Sillon kun mää olin laps, niin kaupoilla oli oikeesti aina näyteikkunat joita uusittiin taajaan. Suurta huvia oli lähteä äitin ja isän(voitko ees kuvitella😞) kans iltakävelylle ja kattomaan näyteikkunoita😊! Ihanaa, että isoissa kaupungeissa ja isoilla kaupoilla vielä joku perinne elää tässä verkkokaupan aikakaudessa! Lapsille se on iso elämys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa! Luulis pikemminkin, että ennen vanhaan ei olis ollut! Ne oli varmaan upeita nähtävyyksiä silloin! Ihan totta kyllä, eivät ne nykyään kovin innostavia yleensä ole..

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ja tosi kiva kokemus näin aikuisillekin! Näyteikkunaa olisi voinut katsella vaikka kuinka kauan.. huoh..!

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig