lauantai 5. joulukuuta 2015

Joulukotia ja kaamosmietintöjä

Kun aamulla on aivan yhtä pimeää kuin illalla... Osa kuvista voisi aivan yhtä hyvin olla tältä aamulta kuin eilisillalta. Mikä tähän pimeään vuoden aikaan antaisi lisää virtaa? En muista koskaan aiemmin kokeneeni kaamosväsymystä, mutta nyt tuntuu olevan jotain sellaista ilmassa... Aamuisin minut täytyy lähestulkoon kammeta sängystä ylös. Ihan fyysisestikin tuntuu, kuin olisin taas aivan jumissa, kun en ole käynyt joogassa pariin viikkoon. Huomaan oloni tukkoiseksi ja jäykäksi heti, jos jooga jää välistä. En myöskään jaksa panostaa syömiseen niin paljon kuin haluaisin, enkä muista ottaa vitamiineja, koska en halua pitää niitä rumia purnikoita pöydällä. 

jouluinen sisustus, talvi kotona, joulu sisustuksessa, paperitähdet

asetelma keittiössä
house doctor paperitähtiTiedän, että väsy tästä väistyisi aika pienilläkin panostamisilla omaan hyvinvointiin. Pitäisi jaksaa lähteä sinne joogaan useammin, ja pitäisi viitsiä lähteä muutenkin ulos iltaisin. Täällä maalla on todella pimeää nyt, joten entistä vähemmän kiinnostaa lähteä tihkusateeseen talsimaan. Haluaisin löytää enemmän aikaa valokuvatakseni... Ihan mitä tahansa! Se tuottaa niin paljon iloa ja tarjoaa paljon haasteita, jotka on mahdollista kuitenkin saavuttaa. 


Mutta hei heti kun aloin miettiä, niin mieleen pomppasi aika monia asioita, jotka ovat tuottaneet iloa ihan muutaman päivän sisällä...

Käytiin kavereiden kanssa ulkona ja tanssittiin naapurin muikkiksen kanssa ihan sydämemme kyllyydestä. 
Tulin töistä kotiin ja touhuli patisti sohvalle kirjan kanssa. Silittelin pulleita reisiä ja unohdin muun.
Mietittiin E:n kanssa päivän mukavat asiat ja hän sanoi, että se kun oltiin yhdessä. 
Opiskelijani yllättivät minut totaalisesti - se lämmitti kovasti kaiken kiireen ja stressin keskellä.
Mies tuli aamulla ennen töihin lähtöään sanomaan, että on ihanaa kun olen luonut perheelle jouluperinteitä ja keksinyt lapsille kirjeitä tontulta. Häkellyin ja ihmettelin, miten se tuollaisen on pannut merkille... Ihanaa kuulla, että arvostaa.
Pääsin valokuvaamaan vähän erilaisia juttuja ja koin ihanaa onnistumisen riemua, kun sain tosi kirkkaassa paikassa pitkällä valotusajalla säilytettyä liikkeen kuvassa. Harmaasuodinta tuli kyllä ikävä, mutta onnistuin.
Mies sai haettua loput isyysvapaat joulunajaksi, ja lapset saavat kunnon joululoman.
Tehtiin joulutorttuja ja juotiin glögit lasten kanssa jälkkäriksi. Touhuli raahasi taas tuolinsa aitiopaikalle ja laittoi matot rullalle. Toisinaan se tuolinraahaus tason edessä on todella ärsyttävää (yritä siinä sitten laittaa ruokaa ja kaivaa laatikoista tarvikkeita), mutta nyt se vain huvitti. Toinen on niin tosissaan.
Sovittiin, että tehdään illalla sushia - hirveä himo ollut siihen viime aikoina.


string pocket olohuone sisustus, talvinen sisustus, talvi sisustuksessa, joulukoti blogi sisustusblogi

string pocket olohuone sisustus, talvinen sisustus, talvi sisustuksessa, joulukoti blogi sisustusblogi, adventtikynttelikkö, adventtikynttilät, joulusisustus blogi, lasten joulukalenteri

Huomasin, että joulua alkaa sittenkin olla jo jonkin verran kotona. Ehkä se kuitenkin on tullut lähinnä valosarjojen, havujen ja paperitähtien myötä. Ehkä enempää ei tarvitsisikaan? Jotain joulunpunaista mieleni kuitenkin vähän halajaa... 

Mitkäs ovat teidän rohtonne ja ilonne tässä kaamoksen keskellä? 

Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua kaikille! Valoa ja iloa, sitä haetaan! :)

FB | IG 

Katri
SHARE:

15 kommenttia

 1. Yep, samaa väsymystä täälläkin, mutta positiivisiakin juttuja löytyy <3 <3 Ihania onnistumisia ja ilonaiheita sinulla oli <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin, pitää vaan osata nähdä ne ja kaivaa niistä virtaa! Ihmeen nuutunut sitä kyllä on.. Mutta hei valoa kohti!!

   Poista
 2. Väsynyt olo on täällä myös,pitää tosissaan keksiä keinoja miten jaksaa.Ulkoilu ja kuntoilu ovat yksi asia ja myös kynttilät loistaa iltaisin.Niillä valoa pimeään aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kynttilät tekevät niin hyvää, tosin aiheuttavat entistä enemmän kotiin käpertymistä.. :) sitten ei halua enää lähteä kotoa edes sinne liikkumaan!

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 3. Aivan ihana tunnelma taas sinun kuvissa. Itseäni kaamos ei niin häiritse. Minua häiritsee nyt hieman kiire, haluaisin vaan aikaa käpertyä kotiin kynttilänvaloon ja kiireettömään tunnelmaan. Ja ihan vähän pakkasta, niin takkatuli tuntuisi vielä paremmalta :) Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiire on kyllä toinen paha.. Syksymmällä minua vaivasi se enemmän - silloin ihan tavalliset arki-illat olivat kultaa kalliimpia! Se harmittaa kovasti jos päivät viipottavat kiireessä ohi.. Jaksamista sinne - toivottavasti sinulla on tiedossa helpottavat ajat!

   Poista
 4. Sinun kauniita kuvia aina ihastelen :) Ja ihana tuo positiivisten juttujen sarja...niin helposti tulee mieleen vain miettiä väsymystä ja pimeää ja jne. Täytyykin muistaa joka ilta miettiä vaan niitä positiivisiä juttuja.

  Rentoa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos T! <3 kuvaamisesta saan minä virtaa, mukavaa että ne ilahduttavat myös muita! Meillä on E:n kanssa tapana aina illalla miettiä "mikä oli kivointa tänään", kun hän on vähän sellainen surkuttelija.. Tuntuu että se on tehnyt hyvää ja hän aina muistuttaa että mietitään ne päivän hyvät jutut!

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 5. Väsymystä meinaa olla täälläkin ilmassa, mutta kyllä me tästä selvitään, kohta alkaa päivä pidentyä! Kauniita kuvia olet taas kerran ottanut, mielelläni oppisin sinulta vähän enemmänkin jos viitsisit kertoa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kevättä ja valoa kohti, sitä odotan!! Kiitos Anu ja hei hyvä vinkki - kirrjoittaisin mielelläni vähän hämäräkuvauksesta mutta ajattelin että kaikki varmaan kyllä tietää siitä jo.. Mutta voisin jotain koittaa rustata!

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 6. Ihana kirjoitus! Tämä synkkyys on kyllä täysin omiaan saamaan ihmisen aivan fleguksi. Vaikka järki käskee ryhdistäytymään niin mieli ja kroppa ei vaan meinaa pysyä perässä. Olen itsekin koittanut pähkäillä niitä isoja ja pieniä positiivisia asioita päivittäin. Pääsee jo aika pitkälle, kun hetken malttaa pysähtyä ja pohtia. :) Ihanan tunnelmalliset kuvat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo jos ei varta vasten pysähdy miettimään, niin eipä ne aktiivisesti päässä pyöri.. Vaan sama ratas kun vaan väsyttää.. Huoh, mutta jes - valoa kohti päästään jo kohta!! Kiitos Marika, hämäräkuvistakin voi tulla kivoja!:)

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig