Moikka! Muutama päivä vierähti yhtäkkiä. Pitkiä päiviä, mutta toisaalta myös hyviä hetkiä ilman mitään tärkeämpää, kuin läsnäoloa. Kiireisten päivien jälkeen on paljon helpompi istua lasten kanssa lattialle värittämään ja kyselemään kuulumisia. Niitä hetkiä osaa taas arvostaa, kun pari päivää tulee mentyä tukka putkella. Tarkoitus oli tehdä toinen piparitaikina tänään odottamaan pipakakkutalorakenteluja, mutta siirretäänpä sitä nyt vielä pari päivää..
Sen sijaan ajattelin jakaa teille pienen herkkuvinkin tähän joulunaikaan... Tein syksyllä häihimme ja tupareihimme browniespaloja, ja vähän myöhemmin tuunasin siitä vielä jouluisen version. Tällä kertaa vielä hieman sulavamman ja tietysti jouluisen, marenkipäällisellä.
Ainekset:
200 g tummaa suklaata
1 Fazerina-patukka
150 g voita
2,5 dl fariinisokeria
3 munaa
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl mantelijauhetta
1 dl mantelirouhetta
1 tl kanelia
0,5 tl piparkakkumaustetta
Marenki
2 munanvalkuaista
0,5 dl erikoishienoa sokeria
0,25 tl piparkakkumaustetta
Paloittele suklaa pieneen kattilaan tai teräskulhoon ja
lisää joukkoon voi. (Muutama suklaapala liikenee hyvin maisteltavaksi.) Sulata
vesihauteessa sekoittaen. Sekoita joukkoon fariinisokeri, ja anna jäähtyä
hetki. Lisää munat sekoittaen ja lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kääntele taikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan
(noin 15*25 cm).
Tee marenki. Vaahdota munanvalkuaiset ja sokeri kuohkeaksi
valkoiseksi vaahdoksi ja mausta piparkakkumausteella. Levitä marenkivaahto
suklaaleivonnaisen päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30
minuuttia. Brownies saa jäädä hieman löysäksi, joten tarkkaile paistoaikaa.
Vinkki:
Saat browniesista gluteenittoman käyttämällä gluteenitonta jauhoseosta ja
gluteenitonta suklaata.
Oi siitä tuli niiiiin suussasulavaa, ja ihanan jouluista! Piparkakkumausteen neilikka, pomeranssi ja kaneli - mmm! Ja niin nättiäkin, että olisin voinut syödä vain silmilläni... Suoraan uunista tultua se oli vastustamatonta, mutta myös jääkaapiissa kohmentuneena ihanan tahmaista - juuri sellaista herkullista hyytynyttä brownieta kuin voit kuvitella.
Nämä herkut mielessä toivottelen hyvää viikonjatkoa! Voisikin muuten tehdä uuden satsin huomenna eskarin joulujuhlan kunniaksi... Ihanaa - voin jo kuulla korvissani sen suoraan sydämestä kakofoniana tulevan laulannan! :)
Katri
Ooiih❤ . Eskarin, tarhan ja koulun juhlat... Nyt niitä taas jo kaiholla kaipaa! Toista oli silloin kun oli kaikkea tätä viikon tai parin päivän välein ja vielä sadan kilometrin säteellä toisistaan... Anna Tapio mielessäin...😁.
VastaaPoistaMulle tuli välitön haikeus, kun tämä oli E:n viimeinen joulujuhla päiväkoti-ikäisenä! Joo varmaan aika härdelliä ollut.. Ja siihen vielä mahdolliset harrastuspäättäjäiset päälle!
PoistaOi tuo näyttää herkulliselta, saako siitä palasia leikattua tarjolle (sunnuntaina on synttärijuhlintaa tiedossa ja tuota voisin kyllä tarjota)?
VastaaPoistaJoo ja todella herkullista olikin!! Anna sen olla hiukan kauemmin uunissa, niin sitten ainakin onnistuu leikatakin! Minäkin leikkasin paloja lautaselle, mutta ei niistä mitään hirveän siistejä tullut, kun tämä oli vielä niin valuvaa.. Varmasti maistuisi joulun alla synttäreillä!
PoistaHerkullisen näköinen!
VastaaPoistaKiitos - aika kuvauksellinen piirakka! Vai miksiköhän tuota pitäisi oikeasti kutsua?
PoistaOikein herkullisen näköinen ja taas ihania kuvia <3
VastaaPoistaUUuuh eikö olekin ihanan näköinen!? Ja juuri niin suussa sulavaa kuin miltä näyttääkin. Kiitos S!
PoistaOiiiiiiiih... en kestä. Kiitos tästä ohjeesta! Haaveilin jostain jouluisesta suklaaleipomuksesta.. ja tämähän se onkin! Niin herkullisen näköistäkin... :P
VastaaPoistaOnpa kiva kuulla, että sinäkin leipuri löysin innoistusta joululeipomuksiin! Ihanan suklaista ja joulu maistuu juuri sopivasti.
Poista