sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Tunnelmallisimmat joulumarkkinat - Gamla Malmens Julmarknad

Jokos on joulu hiipinyt mieliin? Paraislaiset ystävämme olivat kutsuneet meidät kanssaan paikallisille joulumarkkinoille Vanhalle Malmille. En ole oikein markkinaihmisiä, mutta käytyäni kesällä ensimmäistä kertaa Vanhalla Malmilla niin ikään vuotuisella Pihakirppisrallilla uskalsin odottaa näiltä markkinoilta jotain erilaista. Ja niin kävi - tunnelmaa Gamla Malmens Julmarknad'eilla on mahdoton kuvailla... Vanhan Malmin kujat ovat täynnä toinentoistaan sievempiä pikkuisia myyntipöytiä - joissain koko perhe myyntitouhuissa. Entä kun jokainen talokin noilla kujilla on kuin taideteos? 
 gamla malmens julmarknad

gamla malmens julmarknad

vanhan malmin joulumarkkinat, ihanat joulumarkkinat, turku parhaat joulumarkkinat
Ihana puutaloidylli! Joka puolella on kynttilöitä ja lyhtyjä, ja päivän hämärtyessä kynttilät alkavat valaista ja lämmittää markkinaväkeä. Yhtäkkiä vastaan saattaa tulla joukko nuoria lauleskelemassa, yksi soittaa kitaraa ja muut hoilottavat - ja aivan kuin se olisi ihan normaalia! Jonkun talon ikkunasta saatetaan tarjoilla riisipuuroa - toiseen kotiin on laitettu pieni kahvila markkinaväelle. Lampaat määkivät pihalla. Poikkesimme kahville erääseen taloon glögikyltin perässä, ja sellaisen pienen kiusallisen hämmennyksen saattelemana astuimme peremmälle mummonmökkiin. Köökissä rouvat keittelivät puuliedellä puuroa ja kahvittelivat. Kysyimme varovasti, että  saako täältä tosiaan ostaa glögiä vai... Sitten astuimme muiden sekaan kamariin hörppimään höyryävää glögiä ja lämmittelemään sormia. Joku nypläsi nurkassa pitsiä.gamla malmens julmarknad joulumarkkinat turkuEhdoton uusi jouluperinne! Niin kodikasta, niin tunnelmallista.. Ihania käsitöitä, ja oikeasti edullisestikin! Meinasin pudottaa silmät päästäni, kun näin betonista tehdyn tarjottimen - huudahdin että "ihan oikeasti vain kympin!?" Sitä ei tarvinnut kauaa miettiä.. Ihastuin täysin, ja keksin siihen heti kivat koristukset.. Myös tuon pikkupurkin tähtianista ostin markkinoilta - eurolla. Aikamoista! Ihana hieman salmiakkinen tuoksu tulee noista tähtianiksista!Hyvää uutta jouluviikkoa! 

FB |  IG

Katri
SHARE:

10 kommenttia

 1. Kerrassaan kauniita tunnelmakuvia. Itse en ole ehtinyt millekään vanhanajan joulumarkkinoille, joten kuvien kautta on ihana fiilistellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että pääsit näiden myötä sukeltamaan tunnelmiin! Markkinatunnelmassa on oma henkensä - mutta tuolla se oli oikeasti käsinkosketeltavissa. Ei kiire minnekään, kenelläkään.. Harvinaislaatuinen tunnelma, todella!

   Poista
 2. Voi mitkä ihanat markkinat, noille minäkin olisi tahtonut! Ja sinun kuvasi <3. Kävin muuten edelliseen postaukseen vielä lisäämässä yhden pikku pikku kysymyksen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja vielä yksi kysymys kuvaamisesta; onko nämä kuvat otettu tuolla 25mm objektiivilla?

   Poista
  2. Kiitos - kiva kuulla että kuvista välittyi kiva tunnelma! Kyllä, nämä kuten lähes kaikki muutkin kuvani otan tuolla objektiivilla. Joskus - tosi harvoin käytän macro-objektiiviani, en edes muista missä postauksessa viimeksi olisin sitä käyttänyt.. Noissa leimakuvissa näkyy taas hyvin se f/1.8 aukko, hyvin lyhyt syväterävyysalue. Suosittelen!

   Poista
  3. Eli siis, eihän tässä auta mikään muu kuin lähteä ostoksille, kiitos taas kerran vastauksestasi!

   Poista
 3. Ihanat tunnelmakuvat, ja symppiksen tuntuinen tapahtuma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu, ihanaa että onnistuin vangitsemaan palan tuota tunnelmaa, vaikka siellä tuntui, ettei tuota fiilistä pysty mitenkään taltioimaan.. Tosi ihana, lämminhenkinen tapahtuma.

   Poista
 4. Betoni on ihana materiaali! Kaunis tarjotin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo minulla kesti vähän aikaa siihenkin lämmitä! Mutta oijoi se on kyllä kaunis - ihanaa tuntua ja ilmettä tuo sisustukseen.

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig