tiistai 29. joulukuuta 2015

Pakkaspäivän ihana valo

Miten matalalta paistava valo voi olla niin kaunis? Pimeän syksyn jälkeen valo on niin tervetullutta.. Vieläpä kaunein, matalalta paistava valo... En muuten ymmärrä, miten tuolla ihan pohjoisessa ihmiset kestävät sen ajan, kun aurinko ei nouse ollenkaan..

Vielä kun maassa oli hentoinen lumipeite, en malttanut olla ottamatta kameraa mukaan lähtiessämme paistamaan nakkeja läheisille linnanraunioille. Sanoja ei taida nyt löytyä sen enempää, kuvat kertokoon olennaisen... Tuo valo vaan oli niin kertakaikkisen ihastuttava, että yritin saada sen avulla vangittua tunnelman pikkupakkaspäivän retkellä..


Kuusiston Linnanrauniot on meidän vakioretkipaikka.. Siellä on niin mykistävän kaunista, mielenkiintoinen tarina, ja aina uutta löydettävää. Ja tuleehan siellä aina käytyä muistelemassa tähtihetkiä samassa "huoneessa", jossa meidät vihittiin.. Linnanrauniot on todella kiva retkikohde myös talvella. Lapset tykkäävät remuta raunioilla ja leikkiä jos mitä keskiaikaisia huvituksia sillä aikaa kun hiillos valmistuu. Yleensä siellä on valmiina puita liiterissä, mutta meillä oli omat puut mukana varmuuden vuoksi, onneksi... Väsyneet ja nälkäiset lapset, ei hyvä yhdistelmä...


Kirpeitä pakkasia ja lunta on kuulemma tulossa lähiaikoina oikein kunnolla, jiiiihaa!! Tai no, talon lämmittämisen kannalta se ei ole ihan niin kivaa.. Mutta pökköä pesään vaan ja villasukkia jalkaan niin eiköhän se kestetä - kiva kun talvi on vielä talvi edes hetken verran!

FB | IG 

Katri
SHARE:

14 kommenttia

 1. Nämä meidän -7 asteen pakkaset ovat olleet kyllä juuri sopivia meikäläiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo olen kyllä sikäli samaa mieltä, että lunta voisi tulla, mutta pakkasesta en hirveästi välitä minäkään! Ainainen vilukissa..

   Poista
 2. Kaunista on :) Minunkin "pirtaani" sopisi tuollaiset kelit ja pakkaset <3

  VastaaPoista
 3. Olet kyllä onnistunut kuvissa, ihana valo ja ihana tunnelma, voi kun joskus onnistuisinkin ottamaan yhtä kauniita kuvia. Meilläkin tehtiin eilen metsäretki ja metsässä kävellessä pikku-ukko mietti, että olisi kannattanut ottaa mukaan makkaraa ja kuumaa kaakaota. Nyt on makkarat jääkaapissa, jos vaikka tässä lomalla vielä ehtisimme...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nuotioretki on niin parasta kokoperheen puuhaa! Mitä kuvailuihin tulee, niin kannattaa vaan kokeilla rohkeasti erilaisia kuvakulmia ja leikkiä tarkennuksella.. ;)

   Poista
 4. Piti tänään lähteä kameran kanssa ulos, mutta aurinkoa ei täällä sitten näkynytkään. Tulipahan siivottua keittiön kuivamuonavarastot, jääkaappi ja pakastin ja vähän muutakin.

  Ihania kuvia ja aivan ihana tuollainen retkipaikka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi tuo pitäisi kyllä tehdä!! Katselin juuri kuivaruokakaappia ja tuskailin, että se onkin sitten alkuvuoden projekti syödä sitä tyhjäksi, jotta sen voi jossain vaiheessa kätevästi siivotakin! :D

   Poista
 5. Ihanan kauniita kuvia! Aivan satumaisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, kiva kuulla! Itsekin tykkään katsella näitä yhä uudelleen!

   Poista
 6. Upeat retkikuvat olet tallentanut! Pikku-Katri tuossa kuvassa, jossa tumpuilla siistii kaidetta - ihan on äidin ilme kasvoilla ♥ Tunnistaa :)
  Linnanrauniot ovat jotain uniikkia ja niin upea paikka. Ystäväpariskuntamme vihittiin Kuusiston kirkossa jo parisenkymmentä vuotta sitten, mutta silloin tuli käytyä noilla raunioillakin viimeksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, niinpä taitaa olla! Näen itsekin E:ssä usein omia ilmeitäni ja piirteitäni.. Ja jännästi vielä joskus jopa ylisukupolvisesti tulee isän ilmeitä nähtyä hänessä.. :) Totta, ne ovat niin uniikki paikka, että vaikea kuvitellakaan sellaista säilyneen. Siellä on jotain ihanaa pysähtyneisyyttä!

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig