tiistai 22. huhtikuuta 2014

Grillikauden avajaiset

Pääsiäislomilta on palattu arkeen, ja tällä kertaa tuntuu käyneen niin, että loma oli rankempi kuin meidän normiarki. Parin päivän sukulointi ja juhliminen tuntui eilen illalla luissa ja ytimissä. Sohvalle lösähdyttyäni en enää meinannut päästä siitä ylös hampaiden pesulle... Kotimatkan tunnelmia päivittelinkin instan puolelle - vauva oli hieman tyytymätön. Normaalisti tunnin matka kesti tällä kertaa kaksi ja puoli tuntia. Mahassa taisi kuplia, ja ehkä hänkin oli reissusta väsynyt. 

Niin mukavia kuin juhlat ovatkin, on ihanaa tulla kotiin ja palata arkeen! Jos nyt unohdetaan se tavaramäärä, joka eteisen lattialla odottaa purkajaansa reissujen jälkeen... Onneksi oli lämmin päivä, jotta heti aamusta pääsi ulos sotkua pakoon! :) Terassikelit tietenkin houkuttelivat grillaamaan, joten tulipa se grillikausikin avattua! 

grillatut kasvikset grillinyytti

leipäjuusto päärynä cashew pähkinät herkkusalaatti


Kiva, että tulee vähän vaihtelua ruokapöytään, mutta taas täytyy oikein alkaa miettimään, että mitäs sitä grillais? Viime kesänä jossain kokkiohjelmassa ammattikokilta kysyttiin, että mitä kasvisruokaa voisi grillata perinteisten nyyttien tai vartaiden lisäksi, niin tämä ehdotti ananasta ja melonia! Ei hyvänen aika!! Ihan kiva idea, mutta mitä suolaista? Kalaa on tehty folioalustalla, mutta tuppaa jäämään vähän ikävästi kiinni... (Miehen taivuttelu Muurikka-pannun hankintaan jatkuu, uskon olevani voiton puolella...) Ja kyllä minulle välillä maistuu hyvät nakitkin ja possun ribsit à la M! :)

riippukeinu terassikeinu riippuva tuoli


Kesänköllöttelijä lussuttaa nyrkkiään, kun ei parempaakaan saanut... Aurinkoisia päiviä toivotaan vielä! Lämmintä viikonjatkoa!

Katri
SHARE:

9 kommenttia

  1. Voi kuinka suloinen pikkuinen. <3 Me ollaan tehty marinoituja seitanpihvejä grillillä. Törkeen hyviä. Ohje löytynyt jostain suomalaisesta kasvisruokakirjasta, muistaisi vaan mistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai seitania, no sitähän voisi kokeilla! Se on minulle ihan vieras.. Löydän varmaan jonkun reseptin, kiitos vinkistä! :)

      Poista
  2. Täällä sama dilemma; kuka purkais eteisessä lojuvat reissulaukut.. :D Oi oi oi, ehkä täälläkin kohta tarkenis jo grillata! Toivon mukaan viimeistään vappuna. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silloin harvoin, kun ne jaksaa purkaa ihan heti, on aivan loistofiilis aamulla herätessä.. Mitä pidempään pitkittää, sitä ärsyttävämmäksi niihin tarttuminen käy. :) Taisi ne lämpimät kelit meiltäkin väistyä.. Tänään aurinko paistoi ihanasti, mutta tuuli oli viimainen..

      Poista
  3. Me grillattiin kanssa ekaa kertaa nyt pääsiäisenä. Kätevää, kun ei koskaan jaksettu siivota grilliä pois partsilta talveksi (tai "talveksi"), joten nyt se oli jo valmiina ;)

    Toi kasvisruokien grillaus vaatii kyllä tosiaan joka vuosi saman aivomyrskyn. Mä kun syön myös huomattavasti mieluummin lihatonta grilliruokaa, jotenkin ne iänikuiset pihvit ja makkarat on vähän blaah. Koska tässä taloudessa ei tällä hetkellä tapahdu mitään ilman parsaa, me tietty grillattiin sitä. Tuli tosi hyvää! Pyörittelin vihreät parsat pikaisesti öljyssä ja rouhin päälle suolaa ja pippuria ennen grillausta. Ei tarvittu mitään sen kummempaa. Seurana oli perinteiset tuorejuustolla täytetyt sienet, grillijuusto (ei ollut halloumia, mutta jotain sen turkkilaista sukulaista) ja uunissa valkosipulinkynsien kanssa paahdetut perunat ja tomaatit. Kyllä noilla nälkä lähti :) Edellä mainittua seitania ollaan myös grillailtu usein, oikein marinoituna se on musta tosi hyvää. Teen seitanin yleensä Viiden tähden vegaani -kirjan ohjeella, mutta sama resepti taitaa löytyä tästä: http://chocochili.net/2009/02/jerk-seitan-ja-limebataatit/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, unohtui: parsan päälle kun raastaa vielä lautasella parmesania, niin avot! :)

      Poista
    2. Oi, parsaa kyllä grillataan seuraavaksi! Ensin ajattelin, että tänä vuonna jaksan odottaa kotimaisia parsoja, mutta miten voisin, kun joka paikka pursuaa ihania parsakuvia?? Ja parsa-aika jäisi todella lyhyeksi, jos malttaisin odottaa kotimaisia.. Jospa myös oppisin jättämään parsat tarpeeksi napakoiksi, minulla on lähes aina taipumus ylikypsentää ne. Harmi kun en välitä sienistä, noita täytettyjä sieniä E ja M kyllä tykkäävät syödä.. Kiitos tuosta seitan-ohjeesta, täytyy tutustua moiseen! :)

      Poista
  4. Tuo teän pikkuinen kyllä tulee hurmaamaan kaikki noilla mahtis silmillään! Ihana!!! Tainnut periä moiset kauniilta äidiltään :) <3
    Ja oih! Grillikautta odotellessa :) Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitti! :) Meidän lapset ovat kyllä hurmanneet isoilla silmillään aina (ja kuulemma myös me lapsena..). Meistä tuntuu, että tällä kuopuksella on vielä suuremmat ja pyöreämmät silmät, kuin E:llä.. Näkyi tosiaan hyvin siinä insta-otoksessa! :)

      Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig