tiistai 8. huhtikuuta 2014

Lomakuumetta

Matkakuume on noussut tasaiseen tahtiin ja taitaa huidella jo lähempänä 40 astetta. Asiaa ei yhtään helpota se, että koko ajan joku on matkalla, tulossa sieltä tai vähintään suunnittelee reissua. Ystävät ihan oikeassa elämässä, ja blogitutut ne vasta matkustelevatkin - Katja lähti Barcelonaan, Karla  tuli Teneriffalta, Jenni kävi Dominikaanisessa, mitä nyt äkkiseltään tuli mieleeni. Kummahan se olisi, jos yhtään ei kutkuttaisi itsekin päästä reissuun...Mietimme, että alkukesästä voisi lähteä johonkin pieneen reissuun. Niinpä bongailin halpoja lentoja ihan minne vaan ja majoituksia siitä läheltä, kunnes olin surffannut itseni niin syvälle suohon, että en enää tiennyt, mistä aloitin. En edes muistanut, mitä kaikkea pikku kartoitukseen kuuluu. Ensiksi löytyy edulliset lennot, sitten täytyy selvittää millainen kohde on, löytyykö sopivaa majoitusta lentojen väliin jne... Hetken näpyttelyn jälkeen selviää, että hotelli on täynnä valittuna ajankohtana ja taas täytyy veivata lentoja. Muutaman illan pyörittelyn jälkeen olen aivan sekaisin vaihtoehdoista ja ennen kaikkea sekaisin siitä, mitä me oikeastaan haluamme lomalta. 
Ennen riitti, kunhan oli lennot (mahdollisimman halvalla tietenkin). Majoituksella ei niin ollut väliä, koska emmehän me siellä kuhnisi. Lomalla kierreltiin pitkin kaupunkia aamusta alkaen, syötiin milloin ja missä sattuu ja tehtiin mitä huvittaa. Tänä päivänä arvostamme lomassa jotain ihan muuta. Viime kevään reissumme Turkkiin vesipuistohotelliin oli aivan täydellinen, vaikkakin juuri sellainen, jolle en koskaan uskonut lähteväni. Muutama vuosi sitten en nimittäin voinut käsittää sitä, että joku lähtee ulkomaille, eikä poistu all inclusive -hotellin alueelta kertaakaan. Mutta voi jestas se oli ihanaa! Aamulla heti valmiiseen pöytään ja sen jälkeen altaalle, kohta käynti vesipuistossa, jonka jälkeen lounaalle jne. Vaihtelun vuoksi saattoi käydä kuntosalilla tai juoksemassa kauniilla hotellin alueella, sadepäivänä taas kylpylässä tai spa:ssa.Helppous, mukavuus ja rentoutuminen menee nyt lomalla kaiken edelle ja vaikuttaa kaikkiin valintoihin. Hotellilla on oltava vähintään lämmitetty lastenallas, mutta mieluiten useampia vesiaktiviteetteja lapsille. Perhehotelli takaa myös sen, että nelivuotiaalle on leikkiseuraa. Lomalla en halua kuluttaa aikaa ruoanlaittoon, joten huoneistohotelli ei nyt houkuttele. Ja niin paljon kuin rakastankin ruokaa ja haluaisin joka kerta syödä eri ravintolassa, pelkään, että romanttiset iltakävelyt ruokapaikkaa etsiessä muuttuisivat väsyneiden matkaajien päätymiseen lähimpään mäkkiin. :D Ruoka oli viimeksikin hyvää, vaikkakaan ei mitään makujen sinfoniaa. Ne ruokailut ovat sitten erikseen, vaikka täällä kotimaassa. 

Kiertely, shoppailu ja nähtävyydet eivät myöskään kuulu yhtälöömme rentouttavasta lomasta lasten kanssa, joten alkaa näyttää siltä, että samantyylinen loma olisi edessä tänäkin vuonna. Aika paljon houkuttelisi lähteä rantalomalle nyt, kun J on vielä pieni. Hänellä on aina eväät mukana, uni maistuu, eikä hän liiku vielä päättömästi. Hiukan on siis oma lehmä ojassa... Ehkä se "tehdään joku pieni reissu" onkin vaihtumassa kunnon rantalomaan, joka täyttää kaikki lomakriteerit tässä elämäntilanteessa. Kun kerran lähdetään, niin lähdetään kunnolla, jottei kenenkään tarvitse kiristellä hampaita. :)

Onko ruutujen toisella puolella matkakuumetta mitattavissa? Millaisia matkaajia te olette?

Aurinkoista päivää taas kaikille! Kunhan saan keiton tulille, ajattelin korkata riipputuolikauden kahvikupin kanssa - lämmittää nimittäin aurinko niin ihanasti takapihalla!

Katri
SHARE:

6 kommenttia

 1. Oiii, ihania matkahaaveita ja -suunnitelmia! Kylläpä tekisi niiiin mieli lähteä johonkin reissuun ja samansuuntaisia ajatuksia itselläni on reissaamisesta kuin sinullakin:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkakuume on siitä kumma juttu, että se helpottaa jo pelkästään sillä, jos tietää sen olevan mahdollista! Vaikka reissua ei olisi vielä varattukaan. Harrastan sellaista "haaveiluterapiaa", että katselen lomakuvia tai matkatoimistojen houkuttelevia kuvia, ja jotenkin kummasti siitä tulee hyvä olo! :)

   Poista
 2. Kuulostaa niin tutulta. Ikuinen matkakuume pukkaa ja siihen ai auta edes lähestyvä kesä :) Pitäisi käydä vaikka pidennetyllä viikonloppureissulla josko se auttaisi asiaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä minäkin olen ihmetellyt, että miten edes lähestyvä kesä ei helpota kuumeilua! Järki sanoisi, että kannattaisi lähteä reissuun vasta syksyllä, mutta milläs tässä nyt malttaisi?? Pieni viikonloppureissukin olisi niin kiva! Oi miten Pariisi tai Barcelona houkuttelisivat... En ole koskaan käynyt...

   Poista
 3. Meilläkin kovasti kollataan mahdollisimman edukkaita lentoja + kohdevaihtoehtoja kesälomalle. Tällä kertaa suuntana lienee Thaimaa ja ehkä Kambodza :)

  Tottahan se on, että eri elämäntilanteissa arvostaa erilaisia asioita. Vaikka meillä ei vielä ole lapsia, en ehkä siltikään niihin kaikkein rupuisimpiin parin euron majoituksiin enää tahtoisi lähteä, vaikka jonkinlaiselle "rinkkamatkalle" oltaisiin nytkin lähdössä.. Muutenkin, olis hirveetä, jos koko reissu olisi tietynlaista "suorittamista" ja ympäriinsä juoksemista - sitä jaksoi vielä opiskeluaikaan, kun lomaa pystyi pitämään melkein milloin huvitti.. Nykyään sitä on niin laiskistunut, ettei jaksa ahtaa niitä muutamaa hassua kesälomaviikkoa ihan täyteen tekemistä ja näkemistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, kaukoitään minäkin haluaisin ehdottomasti jossain vaiheessa! Tuntuu, että kaikki reissaavat siellä nyt.. Esim. Balilla on ollut useampikin tuttu. Nimenomaan, tuntuu että on tullut niin mukavuudenhaluiseksi (ts. laiskaksi!). Lomalla haluaa ennen kaikkea nauttia ja kerätä voimia, ei kuluttaa niitä. Takana saavat olla ne kerrat, kun päästiin hädin tuskin kävelemään majoitukselle jalkapohjien ollessa aivan tulessa hullusta ravaamisesta..

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig