maanantai 14. huhtikuuta 2014

Mitä luet nyt? -haaste

Luin lehdestä ensi viikolla vietettävän lukuviikkoa, ja ajattelin että nythän on oiva hetki laittaa liikkeelle Mitä luet nyt? -haaste, joka tuli mieleeni pari viikkoa sitten. No nyt kun asiaa googlettelin niin selvisi, että lukuviikko olikin edellinen viikko, ja minä olin lueskellut viikon vanhaa lehteä lukemattomien lehtien kasasta! :D

Tällä hetkellä minulla on useampikin kirja lukulistalla, mutta yleensä tilanne on se, että haluaisin lukea jotain, mutta en keksi mitä. Löydän usein hyviä kirjavinkkejä blogeista, joten ajattelin lähteä niitä nyt kalastelemaan tätä kautta. Varsinaisista kirjablogeista en ole onnistunut löytämään kiinnostavaa luettavaa, koska tosi paljon lukevat ihmiset harrastavat usein sellaista vähän hienompaa kirjallisuutta. En nyt oikein osaa selittää, mitä tarkoitan ja voin olla väärässä kirjablogien suhteen, mutta itse olen bongannut kivoja kirjavinkkejä itseäni kiinnostavista blogeista.

kirjahylly, kirjoja, kirjat, lukuvinkki


En ole koskaan ollut mikään himolukija, mutta nyt viimeisen parin vuoden aikana olen innostunut lukemaan enemmän. Ennen luin vain tietokirjallisuutta ja harrastekirjoja, koska opiskeluaikana tuntui olevan pakko lukea jotain hyödyllistä ja harrastekirjoihin oli helppo tarttua vain hetkeksi. Minä kun en jaksanut keskittyä lukemiseen kauempaa ja tuntui, että tentteihinkin pitäisi lukea, joten en raaskinut kuluttaa aikaa muiden kirjojen parissa. Lehtiä tosin luin silloinkin paljon, ne menevät vähän samaan kategoriaan harrastekirjallisuuden kanssa.

Siispä koitan, saisiko tällainen haaste tuulta alleen ja muutaman kirjavinkin jakoon. Tarkoituksena on kertoa:

Mitä luit viimeksi?
Mitä luet nyt?
Mitä aiot/haluaisit lukea seuraavaksi?

Ei väliä kuinka kauan viime kerrasta on! :D Jos joku olisi pari vuotta sitten kysynyt minulta vastaavaa, olisi pitänyt miettiä todella kauan...

kirjahylly


Reiluuden nimissä laitan omatkin vinkkini jakoon. Koska en osaa kirjoittaa kirja-arvosteluja, niin lainaan takakansitekstejä. Viimeksi luin Kreetta Onkelin Kotirouvan (tai oikeasti viimeisin on Maarit Korhosen Koulun vika?, mutta koska vinkkasin siitä jo, niin kerron sitä edeltäneestä). "Kotirouva on romaani uusperheen arjesta, taiteilijasta kotirouvan virkaan siirtyneen naisen kamppailusta identiteettinsä ja arvonsa säilyttämiseksi 2000-luvun Helsingissä, kaupungissa täynnä ihmisiä, mahdollisuuksia ja kauneutta, mutta myös lokerointia, yksinäisyyttä ja ahdistusta." Kerronta oli jotenkin kaunista, vaikka tarina perheestä olikin surullinen ja jopa ahdistava. Ja hei älkää vaan käsittäkö väärin, en todellakaan ole ryhtymässä kotirouvaksi! :D Ei sovi minulle...

Tällä hetkellä luen Miina Supisen Liha tottelee kuria, joka on hersyvän hauskaa, kepeää ja päätöntä luettavaa (juuri sopivaa yösyöttöjen pehmentämälle päälle). "Liha tottelee kuria on inhimillinen komedia perheestä, onnesta ja nautinnosta. Se kertoo hillon syömisen vaaroista, piinallisen levollisesta sisustuksesta ja näyttävän juhlan järjestämisestä. Se on pelottavan tarkkanäköinen ja virkistävän tuore." Supinen osaa kuvata niin tarkasti, mutta veikeästi arkipäivän tilanteita ja tunteita, että välillä hihkun ääneen noita oivalluksia.

Seuraavaksi lukulistalla on Riikka Alaharjan Maihinnousu, joka on ehkä astetta vakavampi kuin nämä edelliset. "Maihinnousu on vimmaisen puhutteleva romaani ranskalaisnaisesta, joka on menettämässä miehensä ja lapsensa yhtä aikaa. 41-vuotias Julie elää elämänsä raskainta vuotta Normandian maihinnousun maisemissa. Ensin pettää mies, sitten 8-vuotias Emma-tytär sairastuu syöpään."

lukuvinkki lukuviikko

Olipa kiva tutkailla kirjahyllyä, en muistanutkaan Keittiöpuutarhaopasta, jota olisikin aika vilkaista taas... Ja toivottavasti tämän haasteen myötä löydän muutakin uutta kiinnostavaa luettavaa!

Haluaisin aluksi haastaa mukaan seuraavat bloggaajat, joilla arvelen olevan joitain kirjavinkkejä takataskussaan:

Anna - Rocky Road
Katja - Tässä ja Nyt, Unelmien Kera
Cherry - Dear Moments & Me
Mabn - Dawn
Marialyydia - Designhouseliving

Saa ottaa erivapauksia sääntöjen suhteen, jos juuri nyt ei ole mitään kesken. Ja ehkä mieluummin suositellaan niitä hyviä luettuja kirjoja! :) Niin ja napatkaa ihmeessä muutkin! Olisin halunnut haastaa monta muutakin blogia, mutta en kehdannut ihan kaikkia alkaa pommittamaan. :D

Aurinkoista pääsiäisviikkoa! (Meillä on muuten pääsiäistouhut ihan kesken... En oikein osaa laittaa pääsiäistä. Ainoa pääsiäisperinne taitaa olla lasten munajahti, jota minä odotan varmaan ihan yhtä innolla kuin E! Niin ja pääsiäisateria tietenkin. Mutta pääsiäinen on meillä jotenkin tosi laiminlyöty sesonki...) No, johan tässä on jorinoitu, joten haaste liikkeelle! Toivotaan, että löydetään paljon kesälukemista rantalekotteluille!

Terkuin, Katri
SHARE:

8 kommenttia

 1. Ihana haaste. Rakastan myös kirjoja, vaikkakin niistä muuan pääty lauantaina seinälle. :). Tosiaan aika hauska yhteensattuma :D. Palaan tähän ehdottomasti jossain vaiheessa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että osui ja upposi! En ollut yhtään varma, oletko kirjaihmisiä varsinkaan kun näin sinun tapetoineen niillä seinän!! :'D

   Poista
 2. Jes mahtava haaste. Itse tykkään lukea ns. chic littiä, sopivaa iltalukemista. Mielenkiinnolla lueskelen ihmisten kirjavinkkauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että sinäkin innostuit! Minua ainakin kiinnostaisi, jos laittaisit omassa blogissasi muutaman kirjavinkin jakoon tuosta genrestä!

   Poista
 3. Jos olisi enemmän aikaa, lukisin. Toistaiseksi bloggaaminen on vienyt hyvää lukuaikaa :). Joulun jälkeen olen ehtinyt vain kaksi pahaista kirjaa kahlaamaan. Toinen oli sentään englanninkielinen ja siksi hidaslukuinen ;). Luin viime vuonna tuon Riikka Alaharjan kirjan ja minulle jäi vähän ristiriitainen olo. En tykännyt siitä niin paljon kuin ennakkohehkutus olisi antanut odottaa. Pääsiäiseksi matkaamme Pohjanmaalle, joten minulla jää valmistelut pakkaamiseen....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on käynyt vähän samoin, että surffailu ja blogien lukeminen on varastanut tilaa lehtien ja kirjojen lukemiselta.. Ja televisiolta.. sitten aina välillä havahdun siihen, että olisipa kiva lepuuttaa aivoja ja otankin kirjan käteen, rentoutuu ihan eri tavalla! Kiva kun kommentoit Alaharjan kirjaa. Sitten en varmaan aloitakaan sitä seuravaksi.. Inhoan sitä, jos kirja laahaa liikaa, koska silloin luovutan.. En vaan viitsi sitten enää tarttua, ja lopulta kirja jää kesken. Näin kävi esim. Riikka Pulkkisen Vieraan kanssa. Sitten ärsyttää koko ajan, kun se on kesken ja pitäisi aloittaa uudelleen, kun ei enää muista mitään! :D Kivaa pääsiäislomaa!!

   Poista
 4. Ihanaa, tää osu ja uppos just oikeeseen osoitteeseen! :) Oon tässä viimeisen vuoden aikana ahminut kirjoja opiskeluaikojen puolesta, jolloin ei todellakaan kiinnostanut istua kirja nokan edessä enää vapaa-ajalla. Kiitos siis, toteutan tän mahdollisimman pian! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin jo lukemassa sun kirjavinkkejä läpi, olet kivasti jaksanut analysoidakin niitä! Mukavaa, että tämä oli mieleinen haaste ja meni vielä oikeaan osoitteeseen. Odotan innolla vinkkejä!! :)

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig