torstai 3. huhtikuuta 2014

Kaudenvaihtorumbaa

Meillä on pari viikkoa vallinnut jatkuva kaaos, joka vain siirtyy paikasta toiseen häviämättä kuitenkaan minnekään. Se on sitä, kun jo pari viikkoa sitten suunnittelin peseväni talvikamppeet säilytyskuntoon, mutta keleistä johtuen olen kuitenkin ryhtynyt hommaan vasta osittain. Samaan syssyyn tuli tietenkin pakonomainen tarve päästä eroon tavarasta, joten varasin kirppispöydän ja nyt niitä epämääräisiä kippoja ja kappoja, pieniä vaatteita ja omituisia koriste-esineitä on joka paikassa. On ollut vaikea tarttua mihinkään ja hommat seisoo. Tai tarkemmin ajatellen tartun koko ajan uuteen asiaan ja vanha jää kesken... Kuten alan ommella nappia paremmin kiinni talvitakkiin ja huomaan samalla siinä olevan nyppyä, minkä seurauksena päätän putsata kaikki nyppyyntyneet vaatteet heti. Ostin talvella tuollaisen kätevän kapistuksen, nypynpoistajan! Muutama vuosi sitten naureskelin, miten kukaan voi tarvita tuollaista. Kaikenlaista sitä ihmisille saadaankin myytyä!

obh nordica, nyppyyntyneet vaatteet, akryyli nyppyyntyy


Niin on kuulkaa näppärä kapistus! Kyllähän tämä varmaan kuuluu joka naisen työkalupakkiin, mutta hehkutan nyt kuitenkin, jos siellä vielä on joku muukin ihmekapistuksesta tietämätön nyppyvaatteiden kanssa tuskailija. Akryyli se suurin nypyn aiheuttaja kai on, mutta villaneuleeseenkin nyppyä oli hieman kertynyt. Surrutteluun tulee himo, ja kohta vaate on kuin uusi! :) Ällöttävässä havainnekuvassa ovat pitkävartiset lempisukkani toinen käsiteltynä ja käsittelyä odottava. 

Hintaa OBH Nordican laitteella on vaivainen kymppi, joten käsittely pidentää vaatteiden käyttöikää aika helposti. Note-to-self: ohjeissa selvästi kehotetaan käyttämään laitetta vain tasaisille pinnoille. Ohjetta kannattaa noudattaa, jotta ei joudu parsimistouhuihin. Sain useammankin reiän aikaiseksi noihin sukkiin, ja jouduin sitten samaan syssyyn opettelemaan parsimaan! Eikä ollut ihan helpointa villasukanparsimista noin ohuen neuleen korjaaminen... Mitä opimme? Lue käyttöohjeet ja noudata niitä.

Noniin, pidemmittä jaaritteluitta menen jatkamaan kirppiskamojen hinnoittelua, jotta ei mene ihan yöhön tämä touhu. Huomenna meillä saatetaan saada lattia näkyviin! :) 

Touhukasta loppuviikkoa! Kyllä kevenee koti ja mieli, kun saa turhaa rojua nurkista!

Katri
SHARE:

2 kommenttia

  1. Mä oon suunnitellut jo ikuisuuden tommosen nypynpoistajan ostamista. Ärsyttää nyppyyntyneet neuletakit, jotka näyttävät epäsiisteiltä. Tää näköjään kuuluu sarjaan "ikuisuusprojektit, jotka olisi oikeastaan helppo hoitaa vähän nopeammallakin aikataululla" ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä teki ihmeitä nuhjuisen näköisille neuletakeille! Päivittelin oikein, miten en ole aiemmin kokenut tarvitsevani tuota tarpeeksi.. Se oli jo pitkään keikkunut kauppalapuilla, mutta koskaan ei muka ollut tarpeeksi aikaa lähteä etsimään pikkukonetta ison marketin käytäviltä. :)

      Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig