torstai 24. huhtikuuta 2014

Terassiunelmia, Muurikkahaaveita ja ja ja...

Vitsi, kesä on oikeasti tulossa.. Vaikka olen alkanut pitää muistakin vuodenajoista (jopa syksystä, kun keskityn kotiin käpertymiseen, tunnelmointiin ja punertaviin lehtiin ja suljen silmäni harmaudelta ja kuralta), niin kyllä kesä on ehdoton lempivuodenaikani. Lasken siis kesäksi jo tällaisen lämpimän kevään, kun voi oleilla ulkona vähemmissä vaatteissa, juoda terassikahveita ja grillata.Satuin saamaan molemmat tytöt yhtäaikaa päikyille ja siirryin terassille haaveilemaan. (Pöytää siitepölystä pyyhkiessäni kiitin muuten laiskuuttani, etten ole vielä pessyt ikkunoita...) Jotain kohennusta tämäkin piha ja terassi kaipaavat. Muistelen, että viime kesänä oli puhe aurinkovarjon hankkimisesta, mutta se kuitenkin jäi. Samoin olen lämmitellyt miestä Muurikkasetin suhteen... Se olisi niin kätevä kasvisten grillailuun! Ihan erilaisia juttuja saa sillä, kuin nyytissä tai vartaissa. No myönnettäköön, että etäinen muisto lapsuuden muurinpohjaletuista oli se ensimmäinen kimmoke Muurikkavisioon. Miehen mielestä tulee kuulemma vähän hintaa letuille, joten aloin tietty keksiä muitakin perusteluja.. :D Tällä hetkellä uskon olevani aika vahvoilla! (Ja katsotaan vain, niin kohta meillä ei muulla grillatakaan.) Hän ihmetteli, eikö se ole ihan sama paistaa ne letut ja kasvikset paistinpannulla kuin Muurikkapannulla, mutta kun kehotin häntä paistamaan makkaransa ja pihvinsä sisällä paistinpannulla meidän muiden paistatellessa päivää, ymmärsi hän lopulta pointin... Noo, on ihan hyvä, että tuo mies on vähän hitaasti lämpiävä ja olen oppinut samaa harkitsevaisuutta, koska hirveästi ei tule hutihankintoja tehtyä, vaikka kaikenlaisesta haaveilenkin. 

muurikkasetti, terassille

Aurinkovarjon pitäisi olla tuollainen sivumallinen, koska pöydässä ei ole reikää. Tummaksi maalattu terassi tulee tuskaisen kuumaksi auringonpaisteessa, joten Annon juuttimatto olisi käytännöllinen ja kaunis. Isoja ruukkuja piti hankkia viime syksyn alennusmyynneistä, mutta tietenkin ne kauniit olivat jo menneet. Pyöreä lyhty on aika hauska, ja tuollaiset maahan iskettävät tuikkusoihdut olisivat aika ihanan tunnelmalliset! Tosin valaistusteho saattaa jäädä aika olemattomaksi tuikulla... Ja sen Muurikkapannun perustelut jo tiedättekin. :)

Onkos teillä jotain terassisuunnitelmia? Entä kokemuksia Muurikkapannusta? Ja muuten, onko jollain muulla ongelmia Polyvore-kollaasien Bloggeriin tuonnin kanssa? Kuvan tuonti Bloggeriin heittää tekstin asettelut ihan sekaisin ja sitten täytyy vähän kikkailla, mutta silloin menettää tuotekuvien linkit. En muista, miten onnistuin kerran tämän postauksen kanssa... Taisi olla aloittelijan tuuria. (Hauska muuten huomata vanhaa juttua lukiessa, että tuolloin mietinnässä olleet nahkainen rannekoru ja pienempi sohvapöytä ovat nyt molemmat löytyneet!)

Pieni kysymystulva! :) Kivaa loppuviikkoa!

Katri
SHARE:

10 kommenttia

 1. Meidän porukoilla on muurikkagrilli, ja voin kertoa että se on paras homma ikinä! Siis jos multa kysytään, on ne pelkät letut jo täysin riittävä syy investointiin. Eihän tavan pannulla paistetuista voi puhua samana päivänäkään muurikkalettujen kanssa! Pannulla onnistuu hyvin myös kaikki muu mahdollinen grillailu, etenkin iskän paellaa on kehuttava. Vielä mä joku päivä raahaan koko systeemin myös tänne Saksaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä, siis nimenomaan lettujen kiilto silmissä minä Muurikkaa himoitsen, enkä ymmärrä, miten mies ei arvostanut pointtia..! Paellaa, aah.. Ehdottomasti kokeiltava tänä kesänä! Siis nämä kommentit kyllä sinetöivät päätökseni (huomaatko, ihan kuin minä sen yksin päättäisin!)..

   Poista
 2. Heh, samankaltaisia suunnitelmia meilläkin :) Meillä tosin mies taas on innostuneempi Muurikasta kuin minä, mutta kyllä mullekin kelpaisi! Mökillä meillä sellainen on, ja kyllä sillä herkullisia lettuja ja wokkeja saa aikaan, nam :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wokkeja mäkin ajattelin (niiden lettujen lisäksi tietty..)! Kunnon kesäkeittiö pitää olla.. Meillä on kesä niin lyhyt, että siinä on otettava irti kaikki ilo minkä saa! :D

   Poista
 3. Muurikka on ostoslistalla tälle grillauskaudelle myös meillä. Ja tällä kertaa sekä mies että minä olemme muurikan kannalla. Usein meilläkin mies on se harkitseva, joka estää omat virheostokseni :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehesi on ymmärtänyt pointin.. Ja uskoakseni myös täällä päässä taivuttelu on tuottanut tulosta.. Viikonloppuna onkin taas ihania grillauskelejä luvassa! :)

   Poista
 4. Meillä on tarkoitus ostaa terassille uudet kalusteet ja terassi oli tarkoitus uusia,mutta nyt tuli suurempia suunnitelmia joten katsotaan mitä kaikkea tapahtuu..
  Minun joka keväinen haave on oma kasvihuone :-) Niin ja syksyisin haaveilen sellaisesta kodasta missä voisi istua ja paistaa makkaraa ..hih..ehkä joskus sitten..
  Mutta tuo muurikka on kiva idea.. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvihuone olisi kyllä niin ihana.. Miehen mielestä sellainen ei mahtuisi meidän pihalle, mutta pöh.. Kyllä sille tila raivattaisi! Ja ajattele, miten siellä tunnelmallisessa kodassa voisi loimuttaa lohta ja lauleskella nuotion ja myrskylyhtyjen valossa.. :)

   Poista
 5. Muurikka olis kyllä hyvä! Meillä on minun kotona semmoinen, ja on kyllä kätevä! Mies se tuossa, kun aiheen otin esille, niin tokaisi (toki leikillisesti), että: "Älä sie ala ku mie olen jo kaiken valmiiksi miettinyt. Nämä asiat on kuule miesten hommia." Että näin meillä. Ja on kuulema muurikka ja parila tulossa yms. Huh! :D
  Ihania ja hienoja haaveita kyllä! Ja tuo Polyvore-juttu oli mulle IHAN uusi juttu! :D Piti heti mennä katsomaan, että mikä ihme se semmoinen kollaasi on, johon saa linkit :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ihana lohkaisu, hän on miettinyt kaiken!! :) Teille on tulossa sitten kunnon kesäkeittiö!

   Niin ja mä en oikeastaan tiedä, millä muulla voisi tehdä näppärästi kollaaseja, kuin polyvorella.. Ja niihin tallentuu kivasti talteen kuvan lähde, jos/kun haluaa palata katsomaan jotain toive-juttua..

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig