torstai 25. syyskuuta 2014

Kylmästä lämpimään

Hui kun ulkona on kolea! Oikein sellainen luihin ja ytimiin menevä kylmyys. Pienessä tihkusateessa lykin vaunuja ja odotin vain sitä hetkeä kun pieni nukahtaa ja pääsen takaisin sisään. Mikäs siellä vaunuissa on tuhistessa, makuupussin lämmössä sateen pientä ripsutusta kuunnellessa, tuttia lussuttaessa... Ajatelkaa, millainen autuuden mielikuva se olisi meille aikuisille, jos tavoittaisimme tuon muiston omasta vauva-ajastamme - kun olemme saaneet nukahtaa jonkun syliin tai vaunujen keinuntaan lämpimässä makuupussissa. Se olisi sellainen 'mielen mansikkapaikka'.

calluna ja hopealanka vanha puulaatikko

syksyn istutusEtuterassin kukatkin ovat taas vaihtuneet syksyisempiin. Myöhäiskesän kukonharjat eivät jaksaneet kauaa ilahduttaa, joten vaihdoin kertaheitolla kunnon syksyisiin. Calluna ja varsinkin hopealanka ovat niin syksyn merkkejä, että vähän aristelin niitä laittaa. Tuleeko entistä koleampi, kun nuo tervehtivät aina ovella? :) Ihana väripari kuitenkin ovat, ja sopivat vielä sinikatajankin kanssa, joka on ihan alkukeväästä asti nököttänyt samassa ruukussa ja saanut vain vaihtuvia kavereita ympärilleen. Tuo ylemmissä kuvissa taaempana näkyvä oikein tumman liila kukka on muuten iresine, sekin on koko kesän kasvanut pituutta samassa ruukussa. Sen kirkkaasta kontrastista valkoisen ruukun ja vanhan puulaatikon kanssa tykkään tosi paljon. Niin ne ilahduttavat joka päivä sisääntullessa! :)

puolivaraava takka lampaantalja


Sisällä on onneksi lämmin, takka hohkaa lämpöä ja laittaa taas veren kiertämään. Ihana käpertyä nojatuoliin ja olla hiljaa. 

Lämpöä iltaanne! <3

Katri

Hei muuten, käykää osallistumassa arvontaan jos mielitte Kirjamessuille, tai Ruoka- ja Viinimessuille Turkuun ensi viikonloppuna (3.-5.10.)! *klik*
SHARE:

8 kommenttia

 1. Mietin aikanaan useampiakin kertoja vaunuja lykkiessäni, miten ihanaa olisi köllötellä kirkkaassa, vilpakanraikkaassa ilmassa lämpöisen makuupussin sisällä ja kuunnella lehtien suhinaa. Ehkä aavistuksen samasta tunteesta voisi saada jos retkeilisi yökylään laavulle ja nukkuisi siellä lämpimässä untuvamakuupussissa - en tiedä. Kauniita kuvia ja ihania syksyn värejä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, retkeillessä ja varsinkin rakkaiden vieressä tuhistessa pääsee tuohon tunnelmaan aika hyvin kiinni! Me molemmat olemme nuorena harrastaneet partiota, joten pystymme kyllä hyvin samaistumaan siihen fiilikseen.. Viime kesänä yövyimme yhden yön laavulla, ja se on selvästi jäänyt yhdeksi esikoisen ihanimmista muistoista.. Hän aina kyselee milloin mentäisiin uudelleen.. :)

   Poista
 2. Ihanat kukka-asetelmat ja lämmin takkatuli! Voiko parempaa enää toivoa sadepäivänä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, syksyn tunnelmassa on taikaa varsinkin silloin kun ulkona sataa ja sisällä rätisee takkatuli! <3

   Poista
 3. Kauniita, tunnelmallisia kuvia kyllä! :) Jotenkin ihanan syksyisiä, saako noin sanoa? ;)

  Ihanaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! :) Ja kyllä minä ainakin jo kehtaan puhua syksystä.. Kyllä se nyt on jo tullut jäädäkseen, kohtahan on jo talvikin! :D

   Poista
 4. :) Minä olen niiiin monta kertaa ollut "kateellinen" vauvalle vaunu-unista :). Ja monena päivänä ihan tavalliset sänkypäikkäritkin kelpaisivat myös äidille. Kyllä jälkikasvun kelpaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, ajattele kun vielä joku silittäisi ohimolta!! :) Milloinkohan olen viimeksi päikkäreitä ottanut.. Tekisi terää..

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig