torstai 18. syyskuuta 2014

Unelmien keittiö - toteutettavissakin vielä!

kitchen exposed brick white modern
Kuva
Oijoi, katsokaa tätä keittiökauneutta!! Kaikki on niin silmää hivelevää, täydellisiä kontrasteja! Alkuperäinen lautalattia (meille tulee hieman valkoisempi), tosi yksinkertaiset uralliset laatikostot ja upea tiiliseinä. Huoh... 

Asuntokaupat tosiaan lähenevät ja pää sauhuaa ideoita keittiön varalle. Keittiöön täytyy tehdä aika paljon muutoksia, koska nykyisellään se on liian pieni meille. Haluamme, että keittiö, ruokailu- ja oleskelutilat ovat yhtenäistä tilaa, mutta tällä hetkellä välissä on paljon seiniä ja liian pieniä oviaukkoja. Talossa on tosi erikoinen pohjaratkaisu, näytän sen jossain vaiheessa. Huvikumpumaisen pohjaratkaisun ja mielenkiintoisten arkkitehtonisten yksityiskohtien vuoksi taloon ihastuimmekin.

Jotenkin tosi sääli purkaa ja puhkoa joitakin seiniä, koska ne ovat omalla tavallaan laajennuksen ja vanhan osan yhdistämisen suola, mutta toiminnallisuuden vuoksi se on aika ehdotonta. Kirjoittelen keittiöstä ja suunnittelemistamme muutoksista joku päivä tarkemmin, mutta nyt täytyy alkaa hahmotella keittiötä millimetripaperille - mies kävi tänään ottamassa mittoja. 

Ai niin, siis elättelen toiveita, että tuollaista vanhaa tiiltä saisi purettua irti talon alkuperäisestä ulkoseinästä, joka tällä hetkellä on keittiön ja ruokailutilan välissä. Tiilen päällä on kuulemma rappaus, joten en tiedä, onko se ihan mahdoton homma saada rappaus irti tiilistä. Rouheiseksihan ne saavat jäädä, mutta onkohan se ihan hölmöläisen hommaa? No, sen tietää vasta sitten kun on saatu leka heilumaan.. Ihanaa olisi myös jättää tiiliseinää näkyviin keittiön ja ruokailutilan väliin hieman.

Kuva
Kuva
Kuva
Tässä vielä muutama samantyylinen inspiraatiokuva, näitä on ihana löytää. Mukavaa loppuviikkoa, sehän on taas jo perjantaikin huomenna, jes!!

Katri
SHARE:

20 kommenttia

 1. Näyttääpä hyvältä sun suunnitelmat! Meillä tehtiin keittiö tähän taloon vuonna 2008 ja nyt jo olisi uusintaremontin tarve. Kalusteet eivät kestä kovaa kokkausta (ja kolmea poikaa). Haluaisin myös tuollaisia eleettömiä valkoisia kalusteita. Vähän kontrastia vanhaan taloon. Luulenpa, että joudun silti odottaa remppaa vielä ;). Sulle iloa ja intoa suunnitelmiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai onko näin äkkiä mennyt kalusteet huonoksi? Kertoisitko, mikä keittiö teillä on ja millaista materiaalia kaapinovet, maalattua vai kalvotettua levyä? Kaikki kauppiaat vaan kehuvat, että kyllä ne kalusteet on tehty käyttöä kestämään.. Tuonnekin on keittiö tehty 2005, mutta se vaan on aivan liian pieni meille, eikä yhtään meidän tarpeisiin sopiva. Ei myöskään ulkonäöllisesti viehättävä.. :)

   Poista
 2. Upeita keittiö kuvia!!!
  Meillekin sais tehdä keittiöremppaa, mutta haaveeksi jää vielä pitkäksi aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on, tuolta Pinterestistä löytää kyllä niin ihania inspiraatioita! Keittiöremontti on aika iso uhraus.. Mutta nyt se kannattaa tehdä, kun ei vielä asuta.. Sinulla on nyt hyvää aikaa suunnitella harkita tarkkaan, mitä haluat! :)

   Poista
 3. Nautinnollista suunnittelua! Keittiö on kodin sydän, joten siihen kannattaa panostaa aikaa ja vaivaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ihanaa, tämä on varmaan paras vaihe! Mutta yritän suunnitella hyvin, että ei sitten tarvitse harmitella jälkikäteen. Keittiöön kyllä panostamme varmasti eniten.. Tai koko yhtenäiseen oleskelutilaan. Siinä kuitenkin pääsääntöisesti olemme. :)

   Poista
 4. Voin kokemuksesta sanoa, että kyllä kannattaa nähdä se vaiva! Meillä ainakaan ei loppujen lopuksi ollut mikään mahdoton homma, toki riippuu niin siitä miten kovasti rappaus on kiinni seinässä. (http://59m2.blogspot.fi/2013/12/keittion-tiiliseinan-avaus.html)

  Minä haaveilen vielä uusista moderneista keittiönkaapeista, mutta kaikki aikanaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, kiitos kun linkkasit! Täytyykin tulla katsomaan! Kyllä me se riski otetaan, koska seinää tulisi muutenkin avattua.. Saa nähdä miten käy, meneekö hermot heti. :D

   Poista
 5. Meille tulee ensi viikon torstaina uusi keittiö omakotitaloomme, jonne muutetaan lokakuun alussa. Keittiön suunnittelu oli ihanaa ja ainakin suunnitelmissa tein unelmieni keittiön. Puisen tason oisin halunnut mutta ois ollut niin kallis niin saan tyytyä nyt laminaatti jäljitelmään. Ovissa en kuitenkaan säästellyt ne on juuri postauksen ensimmäisen kuvan uralliset valkoiset kahvattomat ovet ja tietenkin kiiltävänä. Niistä en pystynyt luopumaan vaikka maksoivatkin. Ihanat <3.

  Tuo tiiliseinä-idea on kyllä tosi ihana ja tunnelmallinen :). Toivottavasti onnistuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kuinka ihanaa! Sinä olet saanut suunnitella keittiön ihan juuri sellaiseksi kuin haluat, ilman mitään raameja ja valmiita rajoituksia! En malta odottaa, että esittelet sen... Hei tiedätkö, tässä meidän nykyisessä keittiössä on massiivitammitasot, ja mekin luulimme, että ne ovat kamalan kalliit. Mutta niistä tulee kalliit vasta sitten, jos ne joudutaan työstämään outoihin kulmiin ja esimerkiksi altaan paikka täytyy tehdä. Me ostimme vain kolme pätkää tammitasoa, ja mies kavereineen sahasi ne oikean mittaisiksi. Toki se oli tosi hidasta ja työlästä, varsinkin altaan reiän sahaaminen. Muutama terä meni.... :D Mutta se on ihan totta, että jos ne ostaa liikkeestä määrämittoihin teetettynä, niin ovat tosi kalliit.. Nuo laatikostot ovat tosi ihanat, mutta harkitsen silti vielä vetimiä. Ihan hirveän vaikeaa päättää!!

   Poista
 6. Ihana tuo rouheinen tiiliseinä, niin mun makuuni!

  Upeaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, mä tiedän, että siitä tulisi ihan mun suosikkikohta koko kodissa. Sitä ei väsyisi katselemaan! Tai no, mistä sitä tietää miten maku muuttuu.. :)

   Poista
 7. Upea suunnitelma! Täytyy nyt vain luottaa ja uskoa unelmiin <3 Hymyä viikonloppuun ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän se on.. Sain yhdeltä lukijalta tosi hyvän vinkin tiiliseinäkoetukselle, toivottavasti onnistuu!!

   Poista
 8. On kyllä upeita suunnitelmia sulla! Tykkään varsinkin tuosta kolmannesta kuvasta, juuri eilen sanoin miehelle että vitsit kun haluaisin kunnon rouheaa tiiltä meidän välitilaan. Teille tulee varmasti upea keittiö!
  Pitää vielä sanoa viime postaukseesi, että aivan mahtavia pohdintoja sulla ja itse olen miettinyt samoja asioita satoja kertoja. Ehkä jokainen itse tietää, mitä haluaa, ja omien arvojen mukaan elelee ja tekee valintoja. Siihen ei pitäisi olla kenelläkään mitään sanottavaa. :) Mahtia viikonloppua teidän perheelle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti onnistuu! Katselin, että tuollaista halkaistua tiiltä myydään ihan netissä, neliöhinta on kyllä aika suolainen.. Mutta toisaalta eihän sitä välitilaan hirveästi mene.. Kiitos tuosta kommentistasi, ihana kuulla että joku muukin pyörittelee noita. Välillä miettii, mitä kaikkia ajatuksiaan kehtaa kirjoittaa, mutta usein joku on kuitenkinkin pohtinut samoja.. :)

   Poista
 9. Aivan ihana keittiö. Kauniisti yhdistetty eri materiaaleja. Kelpaisi tänne myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo yhdistely kyllä tuntuu toimivan monessa sisustuksessa.. Helposti tulee tylsä, jos kaikki on samansuuntaista.. Toivon tosiaan, että tämä onnistuisi!!

   Poista
 10. Näyttää niin upealta! Tuollainen keittiö on niin kaunis, kelpaisi kyllä minullekin!!! Ihanaa kun löysitte sen unelmien huvikummun <3

  VastaaPoista
 11. Ihania kuvia! Pätkä tiiliseinää keittiössä lukeutuu myös mun haaveisiin.. :)

  VastaaPoista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig