perjantai 26. syyskuuta 2014

Mano vai muu?

Keittiösuunnitelmien parissa taas... Paras tapa viettää perjantai-iltaa eikö niin? :) Taustalla pyörii Vain elämää, jota en ehtinyt lasten nukutukselta katsoa oikeaan aikaan kokonaan. Olen käynyt Kvikin suunnittelijan kanssa luonnostelemassa keittiötä uuteen kotiimme, mutta loppuhiominen tehdään sitten kun nähdään, miten seinät lähtevät kaatumaan. Kvikin Mano on viehättänyt silmääni jo pari vuotta, ja nyt ihan livenä liikkeessä ihasteltuna se vaikuttaa vielä ihanammalta. Mattavalkoinen kaapisto voisi saada kaverikseen joko harmaan tason, tai sitten samanlaisen tammitason kuin nykyisessäkin keittiössämme. Tässä ensimmäisessä kuvassa lattian sävy näyttää aika samanlaiselta kuin uuden kodin lattiaan luultavasti saadaan. Siihen tuo vaalean harmaa, betoninsävyinen taso näyttää mätsäävän aika pehmeästi.

white kitchen
Kuva
Mano-keittiön ilme on linjakas, koska alaovet ovat kaikki samanlaisella etusarjalla, jos oikein ymmärsin. Eli vaikka oven takana olisi kaappi tai astianpesukone, näyttää etusarja kolmen laatikon moduulilta. Yläkaappien neliskulmaisuudesta tykkään myös. Toinen vaihtoehto keittiön yläkaapeiksi olisi pitkän linjakkaat kaapit, mutta Kvikin vaihtoehto, leikkisän neliskulmaiset yläkaapit, ehkä jopa tetrismäisesti seinälle asetellusti olisi aika hauska vaihtoehto. 

kitchen exposed brick


Yllättävän vaikeaa on ollut löytää sellainen vetimetön malli, joka vaikuttaisi oikeasti hyvältä käteen ja olisi myös laadukkaan oloinen. Manossa tykkään siitä, että oven kalvotus on vedetty ihan reunan yli, eli kalvon saumoja ei näy. Ura tuntuu sopivan syvältä, muistaakseni se on vähän syvempi kuin esim. Kvikin uudessa Tinta-keittiössä. Lisäksi ylimmän laatikon ura on laatikon alareunassa - muuten ylälaatikkoa olisi vaikea saada yläpuolelta auki.

Joidenkin keittiövalmistajien "vetimettömässä mallissa" on alumiininen lista. Se näyttää myös hyvältä minusta ja vähän ryhdittää keittiötä. Yleensä niissä ovissa on kuitenkin saumoja joka reunalla, ja tällä kokemuksella tuntuu, että ne alkavat aikojen saatossa näyttää tummilta. Aina kai sinne jotain pölyä ja likaa kertyy. Mutta jatketaan vertailua, onneksi ei tarvitse vielä päättää! 

Hei vielä tämä ilta on aikaa osallistua arvontaan täällä, jos jollakulla on jäänyt huomaamatta mahdollisuus voittaa messuliput! Huomenna arvotaan sitten blogihistoriani ensimmäinen voittaja!

Leppoisaa perjantaita! Ulkona myrskyää, mutta oman kodin sohvan nurkassa on niin lämpöistä ja pehmoista. <3
SHARE:

8 kommenttia

 1. Oooh, ihania keittiöhaaveita. Kumpa joskus pääsisi itsekin suunnittelemaan omaa keittiötä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se on ihanaa puuhaa! Mutta enpä osannut arvata, miten monta pientä asiaa siinäkin on ratkaistavana. Onneksi vanha talo asettaa tietyt raamit seinien, viemärin paikkojen ym. suhteen, koska en kykenisi suunnittelemaan keittiötä ihan tyhjästä. :D

   Poista
 2. En voi kuin suositella kovasti Kvikin Manoa. Itse remppasin 2008 silloista sinkkukotiani ja valitsin sinne valkoisen korkeakiiltoisen Manon. Miehen kodissa jonne muutin myöhemmin oli puinen mattamusta keittiö, ei Kvikiltä. Nyt mietinnässä jälleen keittiö tulevaan taloon ja kävimme jo ihastelemassa Kvikillä uusia tuulia. Mies taisi mainita että kyllähän tuo Mano saattaa meille keittiöksi päätyä... :)
  Suunnittelu on ihanaa! Kivaa viikonloppua Katri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla! Se on jotenkin ihanan symppiksen näköinen.. Uskoisin, että se miellyttäisi silmää vielä vuosienkin päästä..

   Poista
 3. Keittiösuunnittelu on ihanaa ja se on syytä tehdä kunnolla, koska sen tulee kestää, toimia ja miellyttää silmää. Kvikin mallisto on ihana! Kivaa suunnittelua Katri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä! Musta tuntuu kyllä nyt jo, että keittiösuunnittelijat pitää mua ihan neuroottisena, kun olen niin tarkka joka asiasta ja kyseenalaistan kaiken.. Sitten kun rakenne on valittu, niin en meinaa kyetä valitsemaan tarpeeksi laadukkaita ovia... Maalatut vai kalvotetut? Sekin tuntuu jakavan mielipiteet ihan täysin..

   Poista
 4. Voi, mitä keittiöhaaveita! Tuo ylimmän kuva keittiö etenkin iski itseeni:)!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu siinä on ihana sävymaailma! Tuosta harmaudesta ja vaaleudesta tykkään tosi paljon.. Kunpa osaisin tuollaisen raikkauden saada tilaan..

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig