torstai 10. heinäkuuta 2014

Gone to beach

Rantapäiviä, ehkä jo tukalan kuumia - mittarissa 30 astetta. Onneksi löytyy varjoa ja meren rannalla tuulee mukavasti. Pikkukin on nukkunut yllättävän hyvin. Kuumin aika päivästä ollaan levätty ja jäähdytelty sisällä, kun aurinkokin voi olla aika petollinen. Onnea on ilmalämpöpumppu! Tosin illalla se viilensi niin kovasti, että E olisi halunnut laittaa takkaan valkean! :D

rantakassi, aurinkohattu, lierihattu valkoinen

reissumies



leikekirja valokuvista

Alesta löydetty rantakassi on palvellut hyvin jo kaksi kesää, samoin kuin värikäs saronki. Sen voi kätevästi kietoa biksujen (ja pullataikinavatsan) suojaksi, heittää viileäksi peitoksi auringossa kuivattelevalle vesipedolle tai ripustaa varjoksi vaunuihin. Harmittelin, kun ei ollut oikein evästä rantareissulle, mutta sitten hoksasin paistaa halloumit reissarin väliin. Salaatit ja kurkku- ja päärynäsiivut toiseen kuppiin ja niistähän tulikin kuulemma oikein maistuva rantalounas.

Tänään menimme viettämään uimapeuhupäivää Kupittaan maauimalaan, ensimmäistä kertaa ikinä! Ajatella, että sielläkään ei ole tullut käytyä! Ehkä siksi, että olemme aina lasten aikana asuneet noin 100 metriä meren rannasta... Tällä lomalla on tullut tehtyä muitakin eka-kerta -juttuja Turussa (kuten reissu Turun Linnaan), vaikka täällä ollaan asuttu jo seitsemän vuotta. Kiva paikka oli maauimalakin, ja siellä jopa minä tarkenin uimaan! :) Ehkä myös viikonloppuna, jos pääsen oikein järveen pulahtamaan...

Mites te olette helteissä pärjäilleet? Hyvää helteistä loppuviikkoa!

Katri
SHARE:

10 kommenttia

 1. Helteistä selvitään ilmalämpöpumpun avulla ;) Ainakin yöaikaan se on kyllä parhautta, ei liimaannu lakanat ihoon kiinni! Itse kyllä jaksaisin paahtaa itseäni auringossa aamusta iltaan, mutta pojan kanssa lämpimin aika vuorokaudesta ollaan sisällä ja muutenkin hypitään varjoisasta paikasta toiseen :)

  Vitsit mikä tukka teidän neidillä on!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ihanasti ilma raikastuu ja tavallaan "kuivuu", kun pumppu puhaltaa vähän aikaa.. Minun tulee tosi herkästi "ilmastointisärkyä", joten niin autossa kuin sisällä yritetään käyttää sitä mahdollisimman vähän, yleensä juuri iltaisin kun ollaan käymässä nukkumaan.. Juu, pikkuisella on ihanat kiehkurat! :) Tänään juuri kaupassa myyjä ihasteli, kun on vauva kuulemma ihan sellaisen stereotyyppisen vauvan näköinen kiehkuroineen, suurine silmineen ja sopivan pulleine poskineen. :)

   Poista
 2. Ilmalämpöpumpunavulla täälläkin pärjätään loistavasti..
  Ja minä rakastan aurinkoa!! ulkona ei koskaan voi olla liian lämmin ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on kyllä tullut lasten myötä jotenkin arempi auringolle. Siis en jaksa edes olla auringossa sillai kuin ennen. Mä olin ennen ihan samaa mieltä, että ei voi olla liian lämmin eikä aurinko voi paistaa liikaa.. Mutta nyt, huh, hiki puskee ja velttous iskee. :)

   Poista
 3. Teillä on ollut ihan täydellinen kesäpäivä! Itse olen käynyt maauimalassa viimeksi joskus lapsena,
  olisi mukava piipahtaa sinne verestelemään muistoja <3
  Meidän päivät ovat kuluneet tuolla merenrannalla, laiturin kupeessa, siellä on hyvä olla, kun
  merituuli raikastaa muuten niin helteistä ilmaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai maauimala on ollut jo lapsuudessasi? Hauskaa! :) Se oli ihan kiva paikka, ja mukavaa, että ilmeisesti vesi on suht lämmintä aina.. Täytyykin tulla taas katselemaan mökkijuttujasi, viime kesän mökkikuviakaan en ole vielä ehtinyt katsomaan, vaikka mieli on tehnyt! :)

   Poista
 4. Olen huomannut, että melkein parhaat retkieväät syntyvät silloin, kun ei oikein ole kaapissa mitään sopivaa. On pakko käyttää mielikuvitusta ja keksiä vahingossa jotain uutta superhyvää. Tuo halloumi on varmaan lyömätön reissarin täyte :). Nautitaan kesästä ja vesileikeistä. Täällä toinen pullataikinavatsa siedättää itseään päivä päivältä huolettomampaan rantaesiintymiseen ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, silloin saa samalla hyvän mielen siitä että on onnistunut loihtimaan jotain ja tyhjentämään jämiä jääkaapista ja hedelmäkorista! :D Ja hei et usko - mä olen hillunut jo bikineissä! Okei toinen kerta oli mökillä, mutta toinen kerta ihan maauimalassa ihmisten ilmoilla! (Tosin kuljin pyyhkeellä ihan altaan reunalle ja pulahdin vaivihkaa veden alle.) :)

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig