keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Rapsakkaa ja ravitsevaa - itse tehty mysli

En voisi koskaan ryhtyä karppaajaksi, koska olen niin kova leivän puputtaja. Useimmiten syönkin aamulla ruisleivän, koska kahvin kanssa tekee mieli jotain pureskeltavaa ja leipä on nopea heittää huiviin vaikka lennossa. (Valitettavasti aina yleensä ei ehdi nautiskella aamupalaa rauhassa.. Kuten tänään.. Kahvin pystyy lämmittämään mikrossa, mutta vettynyttä mysliä ei korjaa mikään. :D Sanomalehden tilauksenkin lopetin, koska sitä ei ole aikaa aamulla lukea, ja iltapäivällä se tuntuu oudolta, kun puolet uutisista on jo kuullut muista lähteistä.) Noo, nyt on tämä elämänvaihe ihanien pienten lasten kanssa, ja sitten joskus ehdin panostamaan muihin (vähemmän tärkeisiin, mutta iloa tuottaviin) asioihin. Näitäkin aamuja tulee ikävä! <3

Vähän aikaa sitten teimme E:n kanssa mysliä pitkästä aikaa. Kotimysli on tosi helppo ja nopea tehdä, mutta kun olimme taas jumittuneet leipäaamiaiseen, niin uuden myslisatsin tekeminen oli vain siirtynyt ja siirtynyt. 

homemade muesli, kotimysli resepti


Helteiden myötä aloin kuitenkin himoita taas kaikkea raikasta, joten ajattelin ottaa hyvinvointiaamupalani takaisin kehiin. Kotitekoinen mysli luonnonjugurtin ja hedelmien tai marjojen kanssa tekee vaan niin hyvää...  (Hunajaa täytyy kyllä vähän lorauttaa, sen verran simasuu olen.) Olo on kylläinen, mutta kevyt.

Tässä hyvä mysliohje, jonka olen joskus vuosi sitten bongannut luultavasti Kauhaa ja rakkautta -blogista. Voit toki vaihdella viljoja, siemeniä ja pähkinöitä sen mukaan, mitä kaapeista löytyy. Esim. jos on jäänyt melkein täysinäinen vehnälesepurkki kaapin perukoille (kröhöm..), niin heitä joukkoon. :)

tee itse mysliä


Ainekset:
4 dl kaurahiutaleita
1 dl kurpitsansiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl manteleita
1 dl pähkinöitä

rypsiöljyä
hunajaa
hippusellinen hyvää suolaa

Valmistus:

Sekoita kuivat ainekset keskenään ja levitä kahdelle pellille. Lorauta päälle rypsiöljyä ja hunajaa sekä ripaus suolaa, ja sekoittele vähän. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia, mutta sekoittele kerran välissä. Kannattaa laittaa munakello, tämä on minuuttipeliä. :) Nimim. eräänkin kerran myslit käräyttänyt kotikokki.

luonnonjugurtti terveellinen aamiainen


Kotona tehty mysli on siitäkin hyvää, että tiedät tasan tarkkaan, mitä se sisältää. Kaupan mysleissä on usein ihan mieletön määrä sokeria, sekä lisäaineita ja aromeja, joita itse tehtyyn mysliin ei tarvita. Ja koska minä en tykkää rämmäleistä (kuivatuista hedelmistä ym.) myslissä, mutta E tykkää rusinoista, karpaloista ja goji-marjoista, niin näin jokainen voi tuunata omaa mysliannostaan helposti.

Ja rouskuu niin ihanasti! ;)

Helteistä viikonjatkoa, muistakaa juoda paljon vettä!

Katri
SHARE:

16 kommenttia

  1. Itse tehty mysli on todellakin hyvää ja isona plussana tosiaan tuo, että tietää mitä mysli pitää sisällään. Minä olen aivan taivaissa tällä hetkellä kun aamiaiseksi saa turkkilaista jugurttia, päälle punaisia viinimarjoja omalta pihalta, pinjansiemeniä tai mantelirouhetta ja loraus ruokosokerisiirappia. Sillä jos millä lähtee aamu hyvin käyntiin. Tuohon settiin voisi kyllä vaihtaa siemenien tilalle tuon myslin... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vitsit, kuulostaa muuten todella hyvältä!! Paitsi herukoihin olen vähän kypsymätön.. Jotain siirappia ne ehdottomasti tarvitsevat seurakseen, ja siltikin menee naama nyttyrälle! :D

      Poista
  2. Nam! Täytyykin joku päivä kokeilla :) Meillä kun minä olen se ainoa myslinsyöjä, joten raaka-aineet voi tuunata oman maun mukaan just sellaisiksi, että tulee nannaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, sittenhän voit suoraan laittaa kaikilla niillä lempiherkuilla! Meilläkään mies ei juuri tuota syö, kun harvoin muutenkaan mitään muuta syö aamulla kuin puuroa..

      Poista
  3. näyttääpä hyvältä. olen myslin suurkuluttaja :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hei sittenhän sun pitää ehdottomasti kokeilla! :)

      Poista
  4. Meillä kanssa tehdään mysliä "mitä kaapista löytyy" -periaatteella. Öljynä käytän kookosöljyä, joka on pehmeämmän makuista ja tuoksuu hivenen kookokselle. (Minä en kookoksest muuten välitä, mutta myslissä hyvää.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei olipa hyvä vinkki! Juuri tänään katselin vuoden kaapissa ollutta kookosrasvapakkausta, että mitähän siitäkin tekisi.. En välitä kookoksen mausta enkä hajusta, mutta viime vuonna jossain terveyspuuskassa yritin opetella sitä syömään. :D Täytyykin koittaa, miten sopisi mysliin!

      Poista
  5. Oi miten herkullisen näköistä. Olen pari kertaa itse tehnyt mysliä, pitäisi taas aktivoitua sen tekemisen kanssa. Meillä tuota menee joka päivä minulla aamiaisella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin aina ihmettelen, miksi välillä tulee pitkä tauko, kun se vaan on niin kertakaikkisen hyvää! Minulla suurin kynnys myslin tekemiseen on se, kun pitäisi muistaa vahtia uunia. :)

      Poista
  6. Oi nam!! Pitäisi itsekin tehdä, ei oo koskaan tullut kokeiltua!!! ♥ ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, menee myslit ihan uusiin sfääreihin!

      Poista
  7. Mums! En ole koskaan tehnyt itse mysliä, mutta nyt kyllä innostuin asiasta. Minäkin olen monesti kauhistellut kaupan myslien huimaa sokerimäärää, miksiköhän sitä täytyy mättää niin paljon?
    Kiitos reseptistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta, niistä voisi helposti ottaa puolet pois, ja silti olisi riittävän makeaa.. Koita ihmeessä, ehkä nopein ja helpoin kokkaus ja saa kivan paahteisen tuoksun keittiöön! Mutta kannattaa olla himpun verran varovainen tosiaan sen paahtamisen kanssa! :D

      Poista
  8. Onpa herkullisen näköistä! Blogissasi näyttää muuten olevan hyviä reseptejä - mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen ruokasivut ja blogit internetistä. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista
  9. Its like you read my mind! You appear to know so much about
    this, like you wrote the book in it or something.
    I think that you can do with some pics to drive the message home a bit,
    but other than that, this is fantastic blog.
    An excellent read. I will definitely be back.


    Also visit my webpage; free psn card codes

    VastaaPoista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig