torstai 31. heinäkuuta 2014

Tältä tuntuu tänään


Onpas hujahtanut monta päivää yhtäkkiä! Maanantaina olimme asuntomessuilla, ja niiden herättämiä ajatuksia olemmekin sitten tässä pureskelleet joka ilta. Mielessä on niin monia kysymyksiä, ilmoille heitettyjä haaveita ja monenmoisia suunnitelmia. Sitten on isompia ja pienempiä arvoja, joita yritämme sovittaa näiden unelmien kanssa yhteen. Välillä järjen ääni sanoo toista, ja sydän huutaa toista. Tosi ristiriitaista...


Tänään joogatunnilla ohjaaja lopetti tunnin ihaniin sanoihin siitä, miten täytyy muistaa kuunnella sydäntään. Sitten kun vielä uskaltaisi luottaa siihen... Rationaalisesti tehtyihin päätöksiin siitä mikä on järkevää, on helpompi luottaa. Ehkä siksi, koska tässä länsimaisessa kulttuurissa järki on se, mikä sanelee. Jännä, miten paljon pitää mennä itseensä, jotta löytää sen, mikä todella tekee onnelliseksi. Aina se ei ole sitä, mikä olisi järkevintä.


Kuvia ja juttuideoita olisi jonossa vaikka kuinka ja paljon, mutta tälläkin kertaa teki mieli turista vain siitä, mikä oli päälimmäisenä mielessä. :) Kiitos muuten ihanista kommenteistanne blogimietteisiin - mukava kuulla, etten ole ainoa omituisia ajatuksia pyöritellyt! 

Kaunista viikonloppua!

Katri
SHARE:

14 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Tuntuu periaatteessa kovin yksinkertaiselta, mutta sitä se ei loppujenlopuksi olekaan.. :)

   Poista
 2. Juurikin näin. Järjen kuuntelu on tuhannesti helpompaa kuin kulkea sydämen äänen mukaan. Siksi niin usein huomaamme kulkevamme tuota polkua. Tsemppiä unelmien ja arvojen pohdintaan! Toivottavasti haaveenne käy vielä toteen <3. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt musta tuntuu, että se sydämen ääni on tullut riittävän vahvasti esiin.. Aiemmin tuntui, että en ole varma, mitä se yrittää sanoa ja mikä olisi oikea ratkaisu.. Onneksi olemme harkinneet näitä asioita kunnolla, joka kantilta, niin ei ainakaan jää harmittamaan se, että oltaisiin tehty liian nopeita päätöksiä..

   Poista
 3. Niinpä, järki usein puskee läpi ja ratkaisut tehdään sen perusteella. Minä usein mietin "mitä rakkaus tässä tilanteessa tekisi?". Neuvoisiko rakkaus minua paahtamaan täysillä, menemään sinne ja tänne vai neuvoisiko rakkaus minua pysähtymään ja hiljentymään kuuntelemaan sitä intuitiota?

  Kauniita kuvia ja hyviä ajatuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ajatus"leikki"! Minä ajattelin asiaa siltä kantilta, että katuisinko 10 vuoden päästä jos tekisin näin? Entä jos jättäisin tekemättä, katuisinko sitten? Ja nyt tuntuu, että asia on valjennut.. Toivottavasti järki ei yritä taas puskea jostain.. :)

   Poista
 4. Unelmille ja rohkeudelle on annettava tilaa. Asioiden ristiriitaisuus on ahdistavaakin, mutta parasta on se, että silloin tulee mietittyä ja puntaroitua, mietittyä omia arvojaan ja itselle tärkeitä asioita. Kaikkea ei voi saada, mutta silloin niistä tulee keskusteltua ja voi yllättyä, että toisellakin on samoja aatoksia. Kohti haaveita ja unelmia <3 Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi viisaita sanoja! Ensinnäkin, tuo tilan antaminen.. Nyt kesällä on ollut aikaa miettiä, mitä oikeasti haluamme tulevalta kodilta ja miten haluamme elää nämä pikkulapsivuodet. Hätiköidyt päätökset tehdään silloin kun ei ole aikaa puntaroida omia syvimpiä arvoja, silloin kun järjen ääni painaa päälle. Asioiden priorisointi on joskus julmetun vaikeaa.. Kiitos ihanasta kommentista! :)

   Poista
 5. Puhutteleva teksti. Mä olen aina yrittänyt mennä tunteella, olematta kuitenkaan tyhmä. Hyvä esimerkki on nykyinen elämäntilanne. Järjellä ajateltuna olisi kannattanut rakentaan talo ensin, sitten miettiä lasta. Vauvakuume oli vaan niin suuri, eikä sitä yritystä halunnut lykätä enää yhtään, vaikkakin taloprojektin alkuunsaamisessa tuntui olevan mutkia koko ajan. Sitten päätettiin että vauva tulee kun tulee ja luotettiin että kai me se talokin vielä joskus saadaan. Vauvahaave toteutui ja kohta on talokin valmis. Asiat järjestyy kummasti, kun jaksaa uskoa unelmiin. ♥ Niin myös teidän kohdalla, ihan taatusti!

  Hyvää kihlaapäivää teille vähän myöhässä, kuulostatte ihanan onnelliselta ja tasapainoiselta parilta! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti!! Vauvakuume on tosiaan ihan mahdoton.. Sille tunteelle ei paljon järki mahda.. :) Te saitte sitten molemmat kärpäset samaan syssyyn! :) No, onneksi te olette loppusuoralla ja olette jaksaneet tosi hienosti!! Mekin mietimme, että jos olisimme vielä ihan kaksin, niin emme edes epäröisi rakentamista.. Mutta nyt tuntuu, että ei millään voi revetä joka suuntaan, vaikke ehkä taloudellisesti järkevintä olisi rakentaa se talo suht pitkälti itse.. Mutta sitten muut meille tärkeät asiat ja arvot joutuisivat liian koville, joten ehkä se ei ole tässä elämäntilanteessa paras vaihtoehto.. Onhan tässä elämä aikaa! Ja kuten Matti Nykänen viisauksiaan laukoi: Elämä on ihmisen parasta aikaa! :D

   Poista
 6. Viisaita sanoja <3 Miten se menikään se toisaalta, mutta toisaalta... ;) Sopivasti järkeä, sopivasti tunnetta ja jossain vaiheessa on vain hypättävä saavuttaakseen unelmansa. Näin itse uskon. Ja sitten on vielä valittava se hetki, koska uskaltaa hypätä. Ei helppoa, mutta ihanaa kun teillä on toisenne ja voitte yhdessä miettiä unelmia ja niiden toteuttamisia <3 Ihanaa viikkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, jahkailija on ikuinen jahkailija! :D Vain toinen "toisaalta -ihminen" voi ymmärtää.. :D On kyllä ollut tosi ihanaa huomata, että vaikka tässä ollaan tehty pitkälle meneviä suunnitelmia joka vaihtoehdolle (ostaa vanha ja remontoida/ rakentaa itse/ ostaa melko uusi (kallein vaihtoehto)), niin samanlaiset arvot tulevat loppujen lopuksi tärkeimpinä esiin.. Mitä oikeasti tulevilta vuosilta haluamme - sitä oli yllättävän vaikeaa löytää niin, että se vielä kuulostaisi järkevältä! :)

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig