sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Vuosipäiviä ja blogiajatuksia

Seitsemän vuotta sitten vastasin siihen kriittiseen kysymykseen myöntävästi, ja tässä sitä nyt ollaan! Edelleen voisin vastata yhtä lonkalta myöntävästi, mutta jos mahdollista, rakkaus on tiivistynyt ja syventynyt vuosien varrella koko ajan. Lasten myötä on ollut ihanaa huomata, että me olemme aika hyvä tiimi - yhteistä polkua on paljon helpompi kulkea, kun vedetään yhtä köyttä. Arki on selkeämpää, kun tietää, että myös toinen sumplii asioita ja aikatauluja yhteisen edun mukaan. Yhtä tärkeää on kuitenkin myös omat kaverit ja menot, jotka on melko helppo järjestää, kun kumpikin joustaa toisen oman ajan ja hyvinvoinnin vuoksi. Olen pitkälti sitä mieltä, että kun parisuhde voi hyvin, niin perhe voi hyvin. Olen mielettömän kiitollinen siitä, että meillä on asiat niin hyvin. 10-15 vuotta sitten en olisi voinut kuvitella, että olisin näin onnellinen.Ja tämä pikku blogikin on jo vuoden päivät päivittynyt! Olin jo monta vuotta lueskellut muiden blogeja, ja ajatus omasta blogista oli kytenyt jo vähän aikaa. Sitten kuitenkin aina mietin, että mistä minä oikein kirjoittaisin? Ja mitä kuvaisin, kun ei meillä ole mitään ihmeellistä! Olin nähkääs kuvitellut, että blogien kirjoittajien elämä on jotenkin erikoista, mutta nyt itse kuvaamalla olen ymmärtänyt, että kamera tallentaa kuitenkin vain n. sadasosasekunnin, eikä ole koko totuus. Kuva voi kertoa enemmän kuin tuhat sanaa, ja voi välittää mielikuvia myös jostain sellaisesta, jota ei ole.

Minun oli tosi vaikea perustella itselleni, miksi alkaisin kirjoittaa blogia, kun ei meidän elämässä tapahdu mitään erikoista, enkä osannut lokeroida blogiani enkä kiinnostuksen kohteitani mitenkään. En voinut ajatella sisustusblogia (koska en vaihtele sisustusta jatkuvasti, eikä minulla ole erityisesti silmää ja ideoita sisustukselle), en myöskään äiti-/perheblogia (koska en jaksa kovin intohimoisesti keskittyä myöskään niihin asioihin, joista ko. blogeissa välillä kohkataan, kuten lastenvaatteet, kasvatusvalinnat jne., ja olen muutenkin koko ajan lasten kanssa, joten halusin "oman aikani" keskittyvän myös muuhun kuin perhe-elämään). En ole myöskään mitenkään virtuoosimainen kokki, eikä ruoka ole mitenkään ylivertaisen kiinnostavaa muihin asioihin nähden, joten en voinut ajatella ruokablogiakaan. Sitten tästä tuli tällainen sekametelisoppa. :)

Jossain vaiheessa (ehkä kolmisen vuotta sitten) minua vähän ärsytti blogit. Ihmettelin, miksi joku haluaa kirjoittaa elämästään julkisesti. Ja vielä enemmän ihmettelin, voiko jollain muka olla noin kaunista ja ihanaa aina?? Ensimmäiseen kysymykseen keksin vastauksen kun mietin, miksi itse luen blogeja. Saan niistä iloa ja inspiraatiota, opin näkemään asioita eri puolilta, opin ymmärtämään erilaisten ihmisten näkemyksiä, keksin, mitä voisin tehdä viikonloppuna ruoaksi, oivallan, miten saan tuunattua rumasta kirppislöydöstä kauniin, saan ideoita mitä voisi tehdä lasten kanssa sadepäivänä jne. Monenmoisia arkisia, tosi pieniä juttuja. Sitten niitä isompia iloja: olen tutustunut aivan ihaniin ihmisiin blogin kautta! Ihan kuin olisin oppinut tuntemaan jo joitain, aina yhtä paljon ilahduttavat teidän kommentit ja muiden kuulumiset omissa blogeissa.Ja toiseksi, en olisi opetellut valokuvaamaan ilman blogeja. En tiennyt, että tavallinen amatöörikuvaajakin voi oppia saamaan ihan kivoja kuvia. Olin ihastellut monissa blogeissa kauniita kuvia, ja luulin, että heidän täytyy olla ammattilaisia ja siihen varmasti tarvitaan tosi hieno ja kallis kamera. Viime syksynä aloimme harkita ensimmäisen järjestelmäkameran ostoa, ja hankimme tämän ensimmäisen käytettynä, samoin kuin valovoimaisemman ogjektiivin kittiobjektiivin rinnalle. Luin valokuvausoppaita netissä ja olin aivan sekaisin aukoista, valotusajoista ja ISO-arvoista, enkä ymmärtänyt pätkän vertaa! Ajattelin, että turha ostaa järkkäriä, kun en tule ymmärtämään siitä mitään. Mutta niin vaan kokeilemalla oppii, ja yhtäkkiä kaikki liittyykin loogisesti yhteen.

Olen ihan hurahtanut valokuvaukseen.. Siitä tulee aivan mieletön into, kun huomaa säätäneensä asetukset oikein ja on saanut hyvän kuvan. Erityisen ihanaa on, kun tulee kuvattua lapsia paljon. Paljon kuvaamalla tulee luontevasti tallennettua spontaaneita tilanteita ja saa ihanat ilmeet ja tunnelmat talteen. Sukutapaamisissa ja kavereiden kanssa kuvaan mielelläni, ja siitä tulee tosi mukava olo, kun ihmiset ilahtuvat saamistaan kivoista kuvista. Ihan hirveästi tulee tietty hutilaukauksia, yli- /alivalottumisia ja vääriä tarkennuksia, mutta on siellä yleensä muutama hyväkin kuva joukossa, eikä muuten opi kuin paljon kuvaamalla. Tykkään kuvata tilannekuvia ja olla mahdollisimman näkymätön kameran kanssa. Hyvästä kuvasta voi ikäänkuin aistia ihmisten äänen ja luontaisen olemisen.Niin ja se toinen ihmetykseni - onko muilla aina kaunista ja ihanaa? Ehkä on, mutta ainakin minä olen tietoisesti valinnut, että tämä blogi on minun hyvänmielen paikkani. Harvassa blogissa päiväkirjamaisesti kerrotaan niistä tavallisista ikävistäkin asioista - että välillä on kova kiire, hermot kireällä, kiukkukohtaus kirjastossa, mustikat pitkin lattioita jne... Eikä silloin muuten tule mieleen kaivaa kameraakaan esille! ;) Tämä ei todellakaan ole koko elämäni, eikä heijasta sen paremmin menneisyyttäni kuin tulevaisuuttanikaan. Tämä kertoo niistä kauniista ja ihanista asioista, joista nautin nyt. Minusta on ollut tosi rikastuttavaa tutustua niin positiivisiin ja elämänmyönteisiin ihmisiin, ja huomaan sellaisen hyvänmielen asenteen tarttuneen myös itseeni. Olen ikionnellinen siitä, että nykyään lasi on mieluummin puoliksi täysi kuin puoliksi tyhjä. 

Täytyy myöntää, että olen viihtynyt tämän harrastuksen parissa aika kivasti. Tämä on ihan omaa pikku turhamaisuuttani ja hömpötystäni. Mutta kun tykkää kauniista ja ihanista asioista, niin eikös niitä ole kiva jakaakin? Vastavuoroisesti kiitokseksi siitä, että saa itse hyvää mieltä muilta.

ajatuksia blogista, miksi kirjoittaa blogia


Kerroinkin joskus kuukausi sitten, että täällä Turun seudulla on aktivoiduttu bloggaajien kesken, ja perustettu Åblogit, jonka logon linkkeineen olette varmaan jo bongannut sivupalkista. Ryhmässä on mukana aivan upeita ihmisiä ja inspiroivia blogeja, joita pääsee nyt seuraamaan myös tuon uuden sivuston kautta. Myös Facebookissa voi kätevästi seurata meitä, jolloin saa omaan uutisvirtaan linkin uusista blogiteksteistä. Ryhmässä on mukana niin käteviä ja innokkaita ihmisiä, että Rintsikka-blogin Petteri suunnitteli meille logon, Aaltoi -blogin Sonja sanaleikkisen nimen ja nyt ollaan jo pykäämässä kaiken maailman kokoontumisia ja tapahtumia, joista ensimmäisenä kerrottakoon Blogikirppiksestä! Kirppis järjestetään 10.8. Sisustusliike Kotilaiturin pihapiirissä, myyjinä ryhmämme bloggaajia, ja mahdollisesti heidän ystäviään. Tapahtuman fb-sivulle varmasti päivittyvät ajankohtaiset tiedot ja ilmoittelen niistä täälläkin, mutta laittakaahan tuo jo kalentereihin!

Tästäpä tulikin pitkät jorinat, mutta nämä blogimietteet ovat olleet mielessäni jo kauan, joten nyt oli sopiva sauma purkaa ne sanoiksi, blogin yksivuotissynttäreiden varjolla.

Me olemme matkalla Jyväskylään asuntomessuille. Sepä onkin sopiva paikka viettää kihlapäivää... Ajankohta messuille tosin oli ihan sattumaa, mutta tuleepahan nyt sitten samalla mentyä oikein hotelliin yöksi. Ja suunnittelemaan seuraavaa yhteistä projektia... Pitäisiköhän sitä sittenkin rakentaa oma talo? ;) Niin joo, ne häätkin ovat olleet suunnitelmissa jo useamman vuoden, mutta aina on jotain muuta, johon saa ajan uppoamaan (kuten opiskelut, raskaus, töiden aloitus, gradu, raskaus, seuraavaksi sitten uusi koti ennen kuin E aloittaa koulun..). Mutta minähän tykkään suunnitella, ja hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty. Kauhean hyvin ollaan pärjätty ihan näin susiparinakin, toisille se tuntuu olevan enemmän kysymysmerkki kuin meille.

Kivaa aurinkoista sunnuntaita teille kaikille ihanille, jotka täällä käytte lueskelemassa ja vaihtamassa ajatuksia! <3

Katri
SHARE:

22 kommenttia

 1. Mukavaa ajatusten virtaa :) Ja ihanan koskettava tuo eka kappale parisuhteesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! <3 Ihanaa, että joku saa tolkkua siitä ajatusten virrastakin!

   Poista
 2. Valtavasti ONNEA molemmille vuosipäiville! On ihanaa kun on löytänyt rinnalleen rakkaan ihmisen, jonka kanssa on hyvä jakaa arkea. Ihan mahtavaa myös, että päädyit aloittamaan blogin. Kiitos kivoista kirjoituksista, ideoista & inspiraatiosta sekä upeista kuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niinpä, elämä on helppoa, kun on ihania ihmisiä ympärillä! <3 kiitos kauniista sanoistasi Anu!

   Poista
 3. Paljon Onnea vuosipäivinä! Ihana postaus ja niin paljon samoja ajatuksia kuin itselläni. Blogisi on kyllä yksi suosikeistani! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla että joku muukin on näitä miettinyt! :) Mietin ensin, kehtaanko kaikkea edes myöntää.. Ja hei ihana kuulla, että tykkäät kirjoituksistani! <3

   Poista
 4. Parhaat onnittelut vuosipäivän johdosta ja onnea myös 1-vuotiaalle! Blogiasi on ollut ilo seurata.
  Tapaamisiin blogikirppiksellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija! :) Samoin sinun - niin ihania mökkitunnelmia aina!! Juu, nähdään siellä, toivottavasti sankoin joukoin!

   Poista
 5. Onnea vuosipäivän johdosta! Ja kivan sekametelisoppablogin olet luonut :) Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 6. Ihana postaus. Samojen asioiden kanssa painin aloittaessani tätä bloggausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä sitten, että kehtasin myöntää mitä olen pienessä päässäni pyöritellyt! :) Vertaistuki on parasta!

   Poista
 7. Paljon onnea vuosipäivien johdosta! Kirjoitat todella kauniisti!
  Kirppis-idea onkin loistava, tulen taatusti kurkkimaan, jos vaan aikataulut antavat myöden:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi onpa ihana kuulla! Välillä tuntuu, että teksti takkuilee, ja olisi helpompi vain kirjoittaa tajunnan virtaa! :)

   Poista
 8. Onnea vuosipäivästä! Jaan paljolti ajatuksesi blogin pitämisen suhteen. Parhaiten blogiharrastusta ymmärtää vain toinen harrastaja. "Ulkopuolisilla" voi olla kaikenlaisia luuloja ja mielipiteitä ;). Lueskelin nyt useamman kirjoituksesi ja kiinnitin huomiota noihin upeisiin kuviin lapsista. Ihania hetkiä ja ilmeitä olet tallentanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on ihan totta.. Monet sukulaiset, ystäväni ja tuttuni lukevat tätä, mutta eivät koskaan kommentoi mitään, ja pitävät tätä touhua varmaan ihan pöpinä ja omituisena! :D Niin kuin minäkin ennen, myönnettäköön.. :D Kiitos - olen itsekin tosi iloinen siitä, että lapsia ja heidän normitilanteitaan on tullut kuvattua paljon! (vielä kun saisi järjestettyä kuvat koneelle jotenkin järkevästi..)

   Poista
 9. Onnea täältäkin! Itse tykkään tosi paljon blogistasi. Elämäsi vaikuttaa normaalin onnelliselta, ja siihen on helppo samaistua. Inspiraatiotakin olen täältä saanut. Positiivista on juuri se, että ei koskaan voi arvata mikä postauksesi aihe on. Monipuolisuus +++. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa ihana kuulla, tämä kommenttisi lämmitti mieltä tosi tosi paljon! Mukava kuulla, miksi joku tykkää tätä lukea. Tosi kiva, kun jätit kommentin! :) Niin ja täytyy myöntää, että en itsekään koskaan tiedä, mitä seuraavaksi tulee, kun juttuaiheita saattaa olla valmiiksi mielessä, mutta sitten toisena päivänä ei huvitakaan kirjoittaa ja toisinä päivinä voisi vaikka kuinka monta juttu kirjoittaa valmiiksi! :)

   Poista
 10. Onnea vuosipäivän johdosta! Tärkeä ihminen rinnalla joka jakaa samat aatokset ja arjen, on tärkeintä. Rakkaus muuttaa muotoaa, siihen tulee syvyyttä ja värejä ajan myötä, paranee vanhetessaan <3
  Blogisi on ihanan aito, arki iloineen ja suruineen ja olen todella onnellinen, että päädyit pitämään sitä.
  Kohta nähdään kirppiksellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana tuo "tulee värejä ajan myötä" - se oli juuri osuvasti sanottu! :) Kiitos aivan ihanista sanoistasi Kati, tämä kommenttisi lämmitti mieltä tosi kovasti. Ihana kuulla oikein perusteluja, miksi joku tästä tykkää.. :) Mukavaa, että normaali arki välittyy jutuista, vaikka en pyykki- ja tiskivuoria kuvaakaan! :D

   Poista
 11. Hieno kirjoitus! Ja niin elämänmakuinen <3. Rakkaus on valtavan hieno asia ja toivon elämäänne monia monia vuosia lisää!

  Jaan monia bloggaamiseen liittyviä ajatuksiasikin. Ja ymmärrän mistä puhut - niin tuttuja mietteitä...

  Sinulla on kyllä upeat kuvat! Ihan aina. Kiitos ja onnea ensimmäisestä vuodesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, olipa ihana kommentti!! :) Tosi kiva jakaa näitä bloggaamiseen liittyviä ajatuksia ja ymmärtää että ainakin joku ymmärtää! :D elämä on kyllä ihanaa kun sen saa viettää ihanan tyypin kanssa! <3

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig