perjantai 28. maaliskuuta 2014

Toin "puun" sisään

Tänään on taas ollut niin keväinen päivä, että sisällä kökkiminen päiväuniaikana tuntuu, kuin olisi vankina omassa kodissaan. Tai no, pienempi nukkuu ulkona, minkä vuoksi en viitsi mennä terassillekaan kolistelemaan. Viikonloppuna olisikin mukava laittaa terassi kuntoon! Mutta ei kai sentään vielä grillikauden avajaisia... :) Vihreänvimmaan löysin taltuttajan kukkakaupasta viime viikolla - tadaa:

paju, noitapaju olohuoneessa, puu sisällä, kevätoksa


Ihan kotiojan penkalta en tätä napannut... Meidän kotoisat pajut kun eivät ole näin iloisesti sekaisin. Tämä käkkäräpää on nimeltään noitapaju, ja on matkannut näille leveysasteille Hollannista. Juuret ovat muuten kivasti vaaleanpunaiset! Laitoin ison lieriömaljakon pohjalle sellofaania, jotta oksat pysyvät pystyssä nojaamatta seinään. Vähän suuremman luokan viikonloppukukka! Miehen ilme oli näkemisen arvoinen (joskin täysin ennalta arvattavissa), kun roudasin "risuja" ovesta sisään! :)

...Näin se taas blogiteksti jatkuu tuntien päästä, kun jälleen molemmat nukkuvat... Muuten, testailen vähän blogin ja kuvien leveyksiä, joten täällä on nyt ehkä vähän sekalaisen näköistä siihen asti, kunnes saan jonkun tolkun ulkoasuun. Onneksi on netti pullollaan kaiken maailman ohjeita meille koodaustaidottomille. :) Mitäs sanotte - ovatko kuvat liian isoja nyt? Haluaisin sekä pysty- että vaakakuvien olevan yhtä leveitä keskenään ja tekstin kanssa.

Aurinkoista ja ah, niin keväistä viikonloppua!! 

Katri

SHARE:

6 kommenttia

 1. Ihana risu! Minä tykkään siitä, että kuvat ovat isoja, joten hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Minäkin tykkään isoista kuvista, varsinkin silloin jos on onnistunut saamaan hyvälaatuisia kuvia.. Tässä on siis minulla haasteena vielä sekin, että pitäisi onnistua saamaan hyviä kuvia. :) Risu on aika ilahduttava kevätpiristys!

   Poista
 2. Noitapajuhan multa vielä puuttuikin! ;) Hieno!
  Mä kans haluaisin tehdä muutoksia blogin "mittasuhteisiin". En kuitenkaan uskalla edes yrittää, kun pelkään saavani sivut ikuisiksi ajoiksi sekaisin. Täytynee tyytyä olemassa olevaan kun ei osaa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vaan rohkeasti kokeilemaan, se on oikeasti hauskaa! Vaikka minä olen aika tumpelo näiden asioiden kanssa ja luen monta kertaa ennenkuin ymmärrän, niin en ole saanut mitään sekaisin kokeiluillani! Oilikin (alla) vinkkasi tuosta koodikielellä.blogspot.com -sivustosta, josta olen hakenut paljon vinkkejä. Ja blogin leveyksien säätö käy helposti hallintapaneelista > Ulkoasu > ylhäällä linkki mallin suunnittelutyökaluun. Pian jää koukkuun ja tekee mieli kokeilla taas uusia juttuja! :) Vähän kuin valokuvauksen kanssa.

   Poista
 3. Noi pystykuvat on kyllä jotenkin kaksipiippuinen juttu. Oon itekin miettinyt samaa, että ois kiva jos kaikki kuvat olisivat saman levyisiä. Parin kokeilun jälkeen päätin kuitenkin pitäytyä vähän pienemmissä, koska musta on vähän inhottavaa, ettei läppärillä katsoessa näe koko pystykuvaa kerrallaan rullaamatta alaspäin. Etenkin, jos kuva on otettu isolla aukolla niin, että vaan pieni osa kuvasta on tarkka ja muu on sitten enemmän bokeh-linjalla. Kokonaisuutta on sit mun mielestä vähän hankala hahmottaa. Toki makunsa kullakin, eivätkä isot pystykuvat kyllä häiritse läheskään kaikissa muiden blogeissa yhtä paljon kuin omassani :) Yksi vaihtoehto ois tietenkin kaventaa koko tekstikenttää, mutta se tekisi sitten vaakakuvista turhan pieniä.

  Mikäli et ole vielä tutustunut tähän: koodikielellä-blogista on tosi paljon apua blogin ulkoasun kanssa säätäessä. Kannattaa tsekata, ite oon löytänyt tuolta monta vastausta ongelmiini. http://koodikielella.blogspot.com/

  Musta blogin ulkoasun kanssa kikkailu on oikeastaan tosi kivaa hommaa, ja kun yrittää, alkaa siihenkin päästä pikkuhiljaa sisälle. Ei se kuitenkaan loppujen lopuksi mitään salatiedettä ole, ja tosiaan kuten sanoit, on netti onneksi täynnä vinkkejä, joten ongelmaan kuin ongelmaan löytyy yleensä ratkaisu kun vähän etsii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, minuakin joskus ärsyttää, kun koko kuvaa ei näe kokonaan. Kun pääsee kuvan loppuun ja miettii, että "olipa mielenkiintoinen kuva", niin täytyy rullata vielä takaisin ylös ja yrittää hahmottaa, miltä se näyttikään kokonaisuudessaan.. Joo mä olen tutustunut tuohon vinkkaamaasi blogiin ja löytänyt sieltä paljon apuja. Nyt kun taas otin asiakseni tämän blogin muokkaamisen, niin olen oppinut parin päivän aikana ihan hirveästi. Ja todellakin tämä on aika kivaa, kun heti huomaa miten mikäkin vaikuttaa. Ongelmana on välillä se, kun ei tiedä mikä on pielessä tai millä hakusanoilla hakisi vastausta pulmaansa. :)

   Täytyy nyt tsekkailla miten silmä tähän tottuu.. Uusimpaan postaukseen laitoin kuvat 700 px leveinä. Seuraavaksi työn alla on muokata tuosta bannerista pienempi, kun nyt se täyttää koko sivun..

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig