keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Ajateltavaa minulle ja muillekin

Valkoisen Soihdun Viivi haastoi kahvitaukojorinoihin, joten täytyi oikein ruveta ajattelemaan. Yleensä kun ei mitään järkevää liiku päässä niinä nollaushetkinä. :) Kiitos Viiville! Kahviseurana oli lempisuklaapalleroisia ja ajatuksia herättävä kirja (vinkki lopussa!).
1. Mikä on sisustustyylisi?
En tiedä kehtaanko sanoa sisustustyylistä mitään, koska kotimme sisustus ei ole mitenkään loppuun asti mietittyä. Veikkaisin kuitenkin jotain klassisen skandinaavisen ja modernin väliltä, ainakin sellaisesta sisustuksesta haaveilen tulevaan kotiin.

2. Mihin huoneeseen olet panostanut eniten sisustuksessasi?
Olohuoneeseen ja keittiöön (ovat lähes yhtä tilaa) on ehkä tullut eniten panostettua, mutta makuuhuoneeseen olen tyytyväisin.

3. Mihin käyttäisit rahaa ilman huonoa omaatuntoa?
Terveyteen ja hyvinvointiin liittyviin asioihin.

4. Mihin käytät paljon rahaa?
Hyvään ruokaan. Tai no, varmaan rahaa menee ruokaan ihan keskivertoperheen verran, koska viikolla kokataan mitä kaapeista löytyy -otteella ja viikonloppuna sitten herkutellaan paremmin ja pidempien kaavojen mukaan. Raaka-aineista olen kyllä aika tarkka..

5. Mikä olisi mielestäsi huonoin onni?
Lasten tai miehen sairastuminen olisi tietysti kamalinta, mutta kurjaa olisi myös se, jos joutuisimme erillemme pitkäksi aikaa, esimerkiksi jos työn vuoksi joutuisi asumaan toisessa kaupungissa kuin muu perhe. (Omituinen kysymys, koska monessa asiassa ei ole kyse onnesta.) 

6. Mistä onnesta unelmoit?
Ihan tasaisesta onnellisuudesta ja tavallisesta arjesta. Sellaisesta, että on aina aikaa olla kainalona ja kainalossa. 7. Missä asiassa olet tunnollisin?
Varmasti työasioissa. Jos olen luvannut jonkun asian hoitaa, niin sen teen ja joskus ehkä stressaan ihan liikaa.

8. Minkä inhimillisen virheen annat helpoiten anteeksi?
No inhimilliset virheet annan kyllä helposti anteeksi... Minusta olisi kummaa vihoitella inhimillisen virheen vuoksi. Se on sitten eri asia, jos virhe johtuu jatkuvasta huolimattomuudesta tai välinpitämättömyydestä.

9. Mikä on naisen paras ominaisuus?
Kyky ennakoida, hallita kokonaisuuksia ja katsoa asioita muidenkin perspektiivistä > niistä syntyy arjen toimivuus.

10. Mikä on miehen paras ominaisuus?
Kyky ymmärtää naista! :D No vakavasti... Miehen täytyy olla vahva, siis muutenkin kuin fyysisesti. Sellainen kanto, joka on ja pysyy. Turvallinen ja tukeva. En oikein osaa selittää, mitä tarkoitan... Käytännön asioista arvokasta on se, että mies osaa korjata kaikenlaista, ratkaista lähes minkä vaan ongelman ja hänellä on vastaus kaikkeen. "Kysytään isiltä, se tietää!", on E:n vakiotuhahdus, kun minä en osaa vastata.


koulun vika korhonen kotitekoinen cappuccino

En muuten malta olla vinkkaamatta tuosta kahviseurastani, Maarit Korhosen kirjasta Koulun vika?. Jäin koukkuun ja ahmin sen parissa päivässä. Koska suoritin osan opetusharjoittelusta yläkoulussa, olivat kirjan kuvaukset nykypäivän koulusta minulle osittain tuttuja, mutta silti lukukokemus järkytti. Välillä pudistelin päätäni, välillä tuijotin silmät ja suu ammollaan, haukoin happea ja hengästyinkin... Suosittelen kaikille nykyisten tai tulevien koululaisten vanhemmille. Jos ei muuta, niin ainakin saa kuvan siitä, millaista kouluarki tänäpäivänä on ja ymmärtää paremmin sekä koululaisen päivää, että opettajan työtä. Alla lainaus takakansitekstistä:

Tervetuloa sirkukseen!
Alakoulun luokkahuoneessa on oppilaita joka lähtöön: taviksia, oppimisvaikeuksista kärsiviä ja suuria lahjakkuuksia. Osa on lastensuojelun asiakkaita, osa lentää lomalla New Yorkiin. Kotona saadun huolenpidon määrä ei kuitenkaan katso kukkaroa. Lasten kasvattamisen lisäksi opettaja kasvattaa vanhempia.


No, mutta takaisin haasteeseen. Haluaisin laittaa tämän eteenpäin seuraaville sydämellisille bloggaajille, jotka ehdottomasti ansaitsevat kahvitaukonsa (tai tokihan me kaikki!):

KatjaNainen talossa
JanskuCastle in the sky
Johanna - Krokotiili tiskialtaassa
HoO - Lumimäellä
Katja - Tässä ja Nyt, Unelmien kera

Palataan taas!! :) Aurinkoista päivää!

Katri
SHARE:

7 kommenttia

 1. Kiitos <3 Teen tämän teen kera ;) Ja kiitos kirjavinkistä.

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, haasteesi onkin näköjään sama, jonka toinen Katjakin jakoi! Katsotaan, mitä siitä tulee - viime viikolla räpsin jo instagramiin arkijuttuja. :)

   Poista
 3. Kiitos. Tähän palaan vielä :). Kirjavinkkisi on hyvä. Yhden koululaisen vanhempana mielenkiintoni heräsi heti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kirja on niin hyvä.. Toisaalta olisi ehkä ollut parempi olla tietämättä...

   Poista
 4. Hih! Kiitos kovasti tästä. Itsekin vähän muutan haastetta ja teen sen vaikka kaakaokupposen äärellä :D (Kahvia en siis juo ollenkaan.) Mutta siis mitenhän osaan vastata tähän - ainakaan ilman, että käytän sinun vastauksia?!! :D Voisin nimittäin aikalailla allekirjoittaa jokaisen vastauksesi ja käyttää ne kaikki lähes tuollaisinaan :D Nooh, täytyy kokeilla josko jotain pientä lisää keksisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, hassua ja hauska kuulla! :) Toisaalta monet kysymykset olivat aika yleisluontoisia.. Se sinun antama haaste oli kyllä aika paha! Oikein hävettää, etten osaa murteita kunnolla! :)

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig