tiistai 25. helmikuuta 2014

Mitäs ristiäisiin?

Nimen keksimisellä olisi tietty hyvä aloittaa, mutta minä keskityn nyt olennaisuuksiin: vaaleanpunaharmaa vai liila teemaväri? Suklaa- vai britakakku? Lohipiiras vai voileipäkakku? Whoopieita vai suklaasuukkoja? Cupcakeja vai marenkinappeja? Tähden vai jalkapohjan muotoisia pikkuleipiä? :) Hain inspiraatiota Pinterestistä ja nyt yritän vähän himmailla, jottei mopo karkaisi käsistä... Toteutukset ovat ehkä vähän liian suureellisia (sellaisia ameriikan malliin toteutettuja), mutta niin ihastuttavia!

Kuvat täältä ja täältä
Kuva
Tarkoitus on järjestää melko pienimuotoiset juhlat, vieraita tulee kymmenisen henkeä. Tutuilla ja hyväksi havaituilla herkuilla mennään aika pitkälti, koska nyt en jaksa alkaa kokeilemaan ja epäonnistumaan, enkä varsinkaan yrittämään uudelleen. Jennin pohjattomasta inspiraatiokaivosta bongasin tosi söpöt "leivokset", ne voisivat syrjäyttää jotkut muut pienet makeat. Jos ikinä tarvitset inspiraatiota kemuihin, niin visiteeraapa Jennin Juhlahuuma-blogissa. Pääset keskellä arkisintakin viikkoa varmasti juhlatunnelmaan! :) Toinen hyvä inspiraationlähde juhlia silmälläpitäen on Cupcakes and cocktails.

Mutta tosissaan, se nimikin pitäisi keksiä... Onko teillä nimi ollut ihan kirkkaana mielessä jo raskausaikana, vai onko se välähtänyt vasta viime tingassa? Meillä oli esikoisen nimi valmiiksi mietitty, mutta se ei tuntunutkaan yhtään sopivan vauvan luonteeseen ja päätimme nimen lopulta vasta ristiäispäivän aamuna. Nyt odotan, että joku päivä täydellinen nimi vai pätkähtäisi mieleen! :)

Jatketaan inspiroitumista (pinnailua)... Onko teillä muuten Pinterest-tilejä?

Katri
SHARE:

10 kommenttia

 1. Ristiäisiä on niin kiva suunnitella. Samaan aikaan harmittaa, kun tuossa elämäntilanteessa ei ole liikaa voimia eikä aikaa juhlajärjestelyihin. Ei siis halut ja realiteetit välttämättä kohtaa ;). Meillä on ollut kaikille kolmelle pojalle nimi jo valmiina. On vähän vahingossa lähdetty leikkimään aakkosilla ja pojilla on alkukirjaimet A... B... ja C... Dee-tyyppiä tuskin enää tulee :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, aika vähillä uusilla ideoilla mennään.. Toteutus on taas aivan toista kuin suunnitelmat! Teillä onkin hauska nimileikki! Kyllähän niitä aakkosia riittää!! :D Meillekin taitaa tyttöjen nimiin tulla pieni nimileikki syntymäpäiviin liittyen..

   Poista
 2. Ihana sinä! ❤ Kiitos :) Aivan ihania inspiraatiokuvia oot löytäny!! :) Mä oon kyllä nyt ihastunut whoopieihin, ne on niin nopeita tehdä ja niin herkkuja! :) Teille tulee varmasti aivan ihanat juhlat!! Kivaa keskiviikkoa ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä katselin juuri jossain lehdessäkin whoopie-ohjetta ja ilahduin, kun se vaikutti ihan normaalilta, siis suht helpolta. Noin vuosi sitten kun etsin whoopie-ohjetta, löysin vain erikoisia, joten en lähtenyt edes kokeilemaan.. Katsotaan, mitä tulee!

   Poista
 3. On jotenkin hauska lukea näitä nimipohdintoja, kun täällähän sen nimen on oltava käytännössä valmiina. Oisko sen antamiseen aikaa maksimissaan pari päivää. Tosin voihan sitä sentään miettiä vaihtoehtoja ja päättää sitten vasta synnärillä :)

  Meille ei ole tulossa ristiäisiä kun lasta ei kasteta, eikä nimiäisiäkään valitettavasti oikein ole järkeä pitää, jos se nimi kerran on jo olemassa. Ajateltiin siis järkätä näiden sijaan pienet syntymäjuhlat, joissa sitten ainakin kummit saavat kummitodistuksen, jos ei muuta. Kämppä on tosin niin pieni, että juuri tuota kymmentä henkeä enempää tänne ei edes mahdu, vaikka yrittäisi. Ehkä alan kerätä jo nyt ideoita? ;)

  Hauska että mainitsit pinterestin, siirsin itseni sinne just vasta viikonloppuna ja sain ihme kyllä blogiinkin samantien linkin. Vielä on siis vähän tyhjää, mutta eiköhän toi tosta pikkuhiljaa täyty. Tuolla voisi ainakin viettää tuntikausia pinnaillen, pitää olla varovainen... Mutta tosi kätevää, että saa kivoja ideoita kerättyä yhteen paikkaan, kun muuten ne sitten taas unohtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai siellä on sellainen käytäntö! Täälläkin täytyy kyllä ilmoittaa joku nimi sairaalaan, mutta sitten on onneksi pari kuukautta armon aikaa päättää virallinen nimi! :) Syntymäjuhla kuulostaa hyvältä, ainahan on kiva kuitenkin juhlia!

   Pinterest on kyllä kätevä. Yritän esim. pinnailla reseptejä sinne talteen, samoin kuin sisustuskuvia, jotta saisin siihen joskus jonkun punaisen langan! :)

   Poista
 4. Huomasin muuten juuri, että Paperipuulla on leivosvuokia ja muuta sälää alennuksessa. En tiedä tarvitsetko uusia juttuja ristiäisiin, mutta jos niin on, katsasta löytyykö tuolta mitään:

  http://www.paperipuu.fi/

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. No sehän olisikin aika kiva nimi! Ihmettelin ensin, mitä tarkoitat - meillä kun on tässä lähellä myös tuon niminen oppilaitos! :D

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig